Γαλλία: Συγκεντρώσεις μπροστά από δημαρχεία- Πάνω από 3.000 συλλήψεις

16:30 3/7/2023 - Πηγή: Reporter

Δεν έχουν τέλος οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών, ενώ πλέον έχουν εξαπλωθεί μπροστά από τα δημαρχεία των πόλεων της Γαλλίας, μετά την επίθεση που είχε στόχο την κατοικία ενός δημάρχου στην περιφέρεια του Παρισιού, μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού.

«Από την Τρίτη, οι νύκτες ήταν δύσκολες για τους κατοίκους. Οι βιαιότητες που διαπράχθηκαν είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο δήμαρχος της Ναντέρ, ο Πατρίκ Ζαρί, απευθυνόμενος σε περίπου 100 συγκεντρωμένους κατοίκους και εργαζόμενους

του δημαρχείου.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε σήμερα πως περίπου 3.200 άτομα συνελήφθησαν από τις γαλλικές δυνάμεις της τάξης από την Τρίτη μέχρι και χθες, Κυριακή, σε πέντε διαδοχικές νύκτες ταραχών που πυροδοτήθηκαν από το θάνατο του 17χρονου Ναέλ.

«Το 60%» αυτών των 3.200 ανθρώπων «δεν είχαν κανένα δικαστικό προηγούμενο, δεν είναι γνωστοί στις αστυνομικές υπηρεσίες» και «ουδέποτε είχαν αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου», δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια επίσκεψής του στη Ρενς, στη βορειοανατολική Γαλλία.

Η μέση ηλικία των συλληφθέντων είναι «τα 17 χρόνια, σε μερικές περιπτώσεις είναι παιδιά, δεν υπάρχει άλλη λέξη, 12-13 ετών, που έγιναν εμπρηστές ή επιτέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης ή σε αιρετούς αξιωματούχους», υπογράμμισε επίσης.

Νεκρός 24χρονος πυροσβέστης

Στο μεταξύ, ένας 24χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια του να σβήσει πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε οχήματα στο Σεν-Ντενί, βόρεια του Παρισιού.

Γαλλίασυγκεντρώσεις διαμαρτυρίαςνεκρός17ΧΡΟΝΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
gallia-sygkentroseis-brosta-apo-dimarcheia--pano-apo-3000-syllipseis.htm
Τυχαία Θέματα