Η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο…θελκτική για τις εταιρείες κρυπτογράφησης

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων αλλάζει σημαντικά λόγω των αυξημένων κυβερνητικών παρεμβάσεων για ύπαρξη ρυθμιστικού πλαισίου, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης με έδρα τις ΗΠΑ, ειδικά τα ανταλλακτήρια, να εξετάζουν στρατηγικές για να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό, να δραστηριοποιηθούν σε νέες αγορές ή ακόμα και να μετεγκατασταθούν εξ ολοκλήρου εκτός της χώρας.

Αντίθετα, η Ευρώπη έχει γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για τις εταιρείες κρυπτογράφησης που αναζητούν

ένα πιο ευνοϊκό ρυθμιστικό περιβάλλον. Αρκετές εταιρείες όπως η eToro, η Galaxy Digital και η Ark Invest έχουν ανακοινώσει σχέδια να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη.

Η eToro έλαβε έγκριση επέκτασης στην ΕΕ

Η eToro, μια επενδυτική πλατφόρμα πολλών περιουσιακών στοιχείων, έλαβε πρόσφατα έγκριση για την εγγραφή της στο Μητρώο CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider). Αυτό επιτρέπει στην eToro να παρέχει ρυθμιζόμενες υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω μιας ενιαίας οντότητας, της eToro (Europe) Digital Assets Ltd.

Το ρυθμιστικό πλαίσιο που διευκολύνει αυτήν την επέκταση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ έως τον Δεκέμβριο του 2024, συμπίπτοντας με την εφαρμογή του Κανονισμού για τις αγορές περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης (MiCA) της ΕΕ.

Πριν από την έναρξη λειτουργίας του νέου ρυθμιστικού πλαισίου, η eToro θα λάβει την απαραίτητη εξουσιοδότηση από την αρμόδια αρχή, την ΕΚΚ. Ο Δρ. Hedva Ber, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της eToro, είπε ότι αυτή η εγγραφή σηματοδοτεί ότι είναι 100% έτοιμοι να «αγκαλιάσουν» μια νέα εποχή για την κρυπτογράφηση μόλις τεθεί σε ισχύ ο MiCA το επόμενο έτος.

Ο Ber τόνισε περαιτέρω ότι ως παγκόσμια εταιρεία που ελέγχεται σε διάφορες αγορές παγκοσμίως, προσβλέπουν στην αυξημένη βεβαιότητα και ασφάλεια που θα προσφέρει ο MiCA στους καταναλωτές και τις αξιόπιστες επιχειρήσεις σε αυτόν τον χώρο.

Επεσήμανε ακόμα τη σημασία της Ευρώπης για την eToro, καθώς οι περισσότεροι χρήστες τους εδρεύουν εκεί και θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν στους τοπικούς επενδυτές άμεση πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης ως μέρος ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου.

Νέος διευθύνων σύμβουλος για την επέκταση στην Ευρώπη στη Galaxy Digital

Η Galaxy Digital, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία, πρόκειται να ενισχύσει την παρουσία της στην Ευρώπη διορίζοντας έναν νέο περιφερειακό διευθύνοντα σύμβουλο. Ο Leon Marshall, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και Παγκόσμιος Επικεφαλής Πωλήσεων στη Genesis, επιλέχθηκε να ηγηθεί των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Galaxy Digital. Αυτή η κίνηση είναι απάντηση στο εξελισσόμενο τοπίο κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη, ιδιαίτερα υπό το φως των επερχόμενων κανονισμών για τις αγορές κρυπτονομισμάτων (MiCA).

Ο Marshall θα επιβλέπει την επέκταση της εταιρείας στην περιοχή και θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των λειτουργιών και των κρίσιμων σχέσεων με τους πελάτες. Η πρόσληψη έρχεται μετά τη στρατηγική συνεργασία της Galaxy Digital με την DWS, μια εξέχουσα ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης σειράς ευρωπαϊκών προϊόντων ανταλλαγής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (ETP).

Η Tether συνεργάζεται με την European Mining Company

Ο κολοσσός του stablecoin Tether αποκάλυψε επίσης πρόσφατα μια στρατηγική επένδυση στην Northern Data Group, μια εταιρεία εξόρυξης Bitcoin εισηγμένη στο γερμανικό χρηματιστήριο, η οποία ισχυρίζεται ότι η Tether είναι έτοιμη να γίνει ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παίκτης AI στην Ευρώπη. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια της εταιρείας να διαφοροποιηθεί πέρα από το fintech και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης στη βιομηχανία κρυπτογράφησης προς την εξερεύνηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Tether, η εστίαση της Northern Data στην ισχυρή αποθήκευση δεδομένων και στους υπολογιστές υψηλής απόδοσης ευθυγραμμίζεται με τους δικούς της μακροπρόθεσμους στόχους. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα αξιοποιήσει διάφορες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης και της επικοινωνίας peer-to-peer.

Ο Paolo Ardoino, Chief Technology Officer της Tether, εξέφρασε ενθουσιασμό για την επένδυση, τονίζοντας τη σημασία της για την είσοδο σε νέα τεχνολογικά σύνορα. Δήλωσε ότι αυτή η χρηματοδότηση υπογραμμίζει τη δέσμευσή τους για υπεύθυνη ανάπτυξη και καινοτομία, διατηρώντας παράλληλα τη δύναμη και την ακεραιότητα των αποθεμάτων των Tether tokens.

Η Ark Invest εξαγοράζει την EFT Issuer με έδρα την Ευρώπη

Η Cathie Wood’s Ark Invest κάνει επίσης βήματα για να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Ark Invest εξαγόρασε την Rize ETF Limited, ένα ETF με έδρα την Ευρώπη, για να διευκολύνει αυτή την κίνηση. Αυτή η εξαγορά θα επιτρέψει στην Ark να παρουσιάσει τις προσφορές ETF της σε επενδυτές στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και πέραν αυτής, λειτουργώντας στο πλαίσιο των Οργανισμών Συλλογικής Επένδυσης σε Κινητές Αξίες. Επιπλέον, η συμφωνία θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση των θεματικών προϊόντων του Rize ETF.

Σύμφωνα με τις ρυθμιστικές καταθέσεις, η Ark Invest θα αποκτήσει μερίδιο 70% στο Rize ETF από την εταιρεία εξαγορών περιουσιακών στοιχείων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο AssetCo για έως και 7 εκατομμύρια δολάρια. Ως μέρος της συμφωνίας, η Ark και η AssetCo θα συνεργαστούν για την κυκλοφορία νέων προϊόντων ETF για την ενεργό μονάδα διαχείρισης κεφαλαίων της AssetCo, River and Mercantile. Η AssetCo είχε προηγουμένως συμφωνήσει να αποκτήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της Rize ETF τον Ιούλιο του 2021.

Η Ark Invest στοχεύει να εισαγάγει αρκετές από τις ενεργά διαχειριζόμενες στρατηγικές της στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του έτους, όπως περιγράφεται στις συχνές ερωτήσεις που δημοσιεύονται στον ιστότοπό της.

Η Cathie Wood, ιδρύτρια, CIO και Διευθύνων Σύμβουλος της Ark Invest, τόνισε τη σημασία αυτής της εξαγοράς, δηλώνοντας ότι προωθεί τη δέσμευση της Ark Invest να προσφέρει υψηλής ποιότητας θεματικές επενδυτικές λύσεις στο παγκόσμιο επενδυτικό κοινό, ιδιαίτερα σε Ευρωπαίους επενδυτές που δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα τους.

Η Wood τόνισε περαιτέρω την ισχυρή δυναμικότητα ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή αγορά ETF, λόγω της αυξανόμενης προσβασιμότητας σε τέτοια προϊόντα μέσω ψηφιακών πλατφορμών και της αυξανόμενης ζήτησης για καινοτόμες επενδύσεις που παρέχονται από ενεργά ETF.

Εξαίρεση η Bybit

Δεν καλοβλέπουν, όμως, όλες οι εταιρείες κρυπτογράφησης την ευρωπαϊκή προοπτική. Όπως σημειώνει το CryptoPotato, η Bybit, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, αποφάσισε να αναστείλει τις εργασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Οκτώβριο ως απάντηση στις πρόσφατες ρυθμιστικές αλλαγές. Αυτό έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία δήλωσε ότι διερευνά όλες τις επιλογές για να συνεχίσει την παρουσία της στη χώρα.

Από την 1η Οκτωβρίου, οι νέοι πελάτες δεν μπορούν πλέον να ανοίγουν λογαριασμούς και από τις 8 Οκτωβρίου οι υπάρχοντες πελάτες έχουν περιορισμό στο να προσθέτουν κεφάλαια, να δημιουργούν νέες συμβάσεις ή να αυξάνουν τις θέσεις τους. Ωστόσο, θα εξακολουθούν να μπορούν να μειώσουν και να κλείσουν τις θέσεις τους και να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από την πλατφόρμα.

Η ημερομηνία της 8ης Οκτωβρίου είναι σημαντική επειδή ευθυγραμμίζεται με την προθεσμία της εταιρείας να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη διαφήμιση και τις προωθητικές ενέργειες. Αυτοί οι κανονισμοί ορίζουν ότι οι επιχειρήσεις κρυπτογράφησης πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) για την έγκριση διαφημίσεων. Σημειωτέον, το Bybit δεν περιλαμβάνεται επί του παρόντος στο μητρώο κρυπτογράφησης της FCA.

Η εταιρεία δήλωσε ότι, υπό το φως της θέσπισης νέων κανόνων σχετικά με το μάρκετινγκ και τις επικοινωνίες από επιχειρήσεις κρυπτογράφησης από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, αποφάσισε να υιοθετήσει προκαταβολικά τον κανονισμό και να σταματήσει τις υπηρεσίες σε αυτήν την αγορά.

κρυπτονομίσματαΕυρώπηεταιρείες
Keywords
Αναζητήσεις
i-evropi-ginetai-olo-kai-piothelktiki-gia-tis-etaireies-kryptografisis.htm
Τυχαία Θέματα