ΙΟΒΕ: Εξασθένισε ο Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών στη Βιομηχανία

Ο Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών στη Βιομηχανία εξασθένισε τον Απρίλιο στις 108,9 μονάδες (από 109,2 μον. τον Μάρτιο), οριακά υψηλότερα από το αντίστοιχο περυσινό (108,8 μον.).

Παραμένει η αρνητική επίδραση από τη συνεχιζόμενη, αλλά ηπιότερη, τάση ενίσχυσης των τιμών στα τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά, με την κατανάλωση, ωστόσο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Αν και κυριαρχούν θετικές προσδοκίες, υπάρχει στάση αναμονής ενόψει της οικονομικής πολιτικής που θα διαμορφωθεί μετεκλογικά, καθώς και των υπολοίπων δεδομένων στο

ευμετάβλητο παγκόσμιο οικονομικό κλίμα.

Οι μήνες εξασφαλισμένης παραγωγής εξασθένισαν στους 4,7 μήνες, με το ποσοστό χρησιμοποίησης εργοστασιακού δυναμικού να μειώνεται στο 73,4% τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους (από 75,4% τον Μάρτιο).

Μικτές τάσεις καταγράφηκαν στους κλάδους της βιομηχανίας τον Μάρτιο. Ειδικότερα, βελτίωση για Ορυχεία (16,5%) και Μεταποίηση, (7,5%), αλλά εξασθένιση για Ηλεκτρικό ρεύμα (-28,2%). Σε κλάδους υψηλής σημασίας για την ελληνική οικονομία, άνοδος καταγράφηκε στα Φάρμακα (14,5%) και τα Τρόφιμα (4,4%), αλλά υποχώρησε στα Βασικά Μέταλλα (-1,2%).

ΙΟΒΕβιομηχανίαπροσδοκίες
Keywords
Τυχαία Θέματα