ΗΠΑ: Περισσότερες από 40 πολιτείες μηνύουν τη Meta

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης βρίσκεται η Meta, καθώς περισσότερες από 40 αμερικανικές πολιτείες κατέθεσαν προσφυγή εναντίον του κολοσσού του διαδικτύου.

Η εταιρεία, βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για τις εφαρμογές του Facebook και του Instagram, με τις πολιτείες να σημειώνουν ότι βλάπτουν «την ψυχική και σωματική υγεία των νέων».

«Η

Meta εκμεταλλεύεται τις ισχυρές και πρωτοφανείς τεχνολογίες της για να προσελκύσει (…) και τελικά να παγιδεύσει τους νέους και τους εφήβους προκειμένου να έχει κέρδος», αναφέρουν οι γενικοί εισαγγελείς των πολιτειών στην προσφυγή τους που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας.

Οι πολιτείες, δημοκρατικές και ρεπουμπλικανικές, εκτιμούν ότι η εταιρεία «απέκρυψε τον τρόπο με τον οποίο οι πλατφόρμες της εκμεταλλεύονται και χειραγωγούν τους πιο ευάλωτους καταναλωτές» και «αμέλησε τις σοβαρές ζημιές» που προκαλούν «στην ψυχική και σωματική υγεία των νέων της χώρας μας».

Η Meta από την πλευρά της δήλωσε «απογοητευμένη από το γεγονός ότι οι γενικοί εισαγγελείς επέλεξαν αυτόν τον δρόμο, αντί να εργαστούν με εποικοδομητικό τρόπο με τις εταιρείες του τομέα ώστε να δημιουργήσουν ξεκάθαρους κανόνες προσαρμοσμένους στην ηλικία (των χρηστών) για τις πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι έφηβοι».

«Συμμεριζόμαστε τη δέσμευση των γενικών εισαγγελέων να προσφέρουμε στους εφήβους ασφαλείς και θετικές διαδικτυακές εμπειρίες και ήδη έχουμε υιοθετήσει περισσότερα από 30 εργαλεία για να στηρίξουμε τους εφήβους και τις οικογένειές τους», πρόσθεσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Με τη σημερινή μας προσφυγή θέτουμε την κόκκινη γραμμή που δεν μπορεί να ξεπεραστεί», δήλωσε χθες ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια Ρομπ Μπόντα. «Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και δεν θα υποχωρήσουμε σε αυτή τη μάχη».

πρόσφυγεςΗΠΑMeta
Keywords
Τυχαία Θέματα