Ναβάλνι: Ποινή κάθειρξης 20 ετών ζητούν οι Ρώσοι εισαγγελείς

Οι Ρώσοι εισαγγελείς προτείνουν ποινή φυλάκισης 20 ετών στον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος είναι προφυλακισμένος και δικάζεται με την κατηγορία της εξτρεμιστικής δραστηριότητας.

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον δικηγόρο του Ναβάλνι μετέδωσε ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 4 Αυγούστου.

Η δίκη του Ναβάλνι ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, κεκλεισμένων των θυρών, στη σωφρονιστική αποικία IK-6 στο Μελέχοβο, περίπου 235 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, όπου

ήδη εκτίει ποινές συνολικής διάρκειας 11-1/2 ετών για απάτη και άλλες κατηγορίες που, όπως λέει, επινοήθηκαν για να τον φιμώσουν.

Όπως διευκρινίζει ο ιστότοπος Mediazona, συνολικά, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η σημερινή συνεδρίαση, έχουν πραγματοποιηθεί 16 συνεδριάσεις. Από την αρχή της δίκης, απαγορεύθηκε η είσοδος των δημοσιογράφων στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ στην συνέχεια απαγορεύθηκε η πρόσβαση του κοινού στην δίκη.

Μαζί με τον Ναβάλνι στην ίδια υπόθεση δικάζεται ο πρώην τεχνικός διευθυντής του καναλιού Navalnii LIVE στο You Tube, Ντάνιελ Χαλόντνιι, ο οποίος ήδη βρίσκεται υπό κράτηση για περισσότερο από ένα χρόνο.

ΝαβάλνιΡωσία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναβάλνι, Ποινή, Ρώσοι,navalni, poini, rosoi