Οικογένειες θυμάτων και ομήρων της Χαμάς μηνύουν την Binance

10:06 2/2/2024 - Πηγή: Reporter

Οικογένειες ομήρων και θυμάτων της Χαμάς στο Ισραήλ μηνύουν το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance για τον υποτιθέμενο ρόλο του στην επεξεργασία συναλλαγών που σχετίζονται με την τρομοκρατική ομάδα και άλλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η καταγγελία, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, υποβλήθηκε «εκ μέρους πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών που δολοφονήθηκαν, ακρωτηριάστηκαν, πιάστηκαν όμηροι ή τραυματίστηκαν με άλλο τρόπο

στις ανείπωτες τρομοκρατικές ενέργειες που διέπραξαν η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στο κράτος του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023».

Τον Οκτώβριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ έλαβε 93 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα μεταξύ Αυγούστου 2021 και Ιουνίου 2023, ενώ η Χαμάς έλαβε περίπου 41 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα στοιχεία είναι πιθανώς «υπερεκτιμημένα», είχε σχολιάσει τότε η Chainalysis.

Οι ενάγοντες, οι οποίοι επίσης μηνύουν το Ιράν και τη Συρία, κατηγορούν το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ότι διευκόλυνε τη χρηματοδότηση της Χαμάς, η οποία χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική ομάδα» από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δικαιοδοσίες, και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων μεταξύ 2017 και 2023, «παρέχοντας μυστικό εργαλείο χρηματοδότησης που η Binance απέκρυψε σκόπιμα από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ».

Περισσότεροι από 100 λογαριασμοί Binance με ύποπτους συνδέσμους με τη Χαμάς παγώθηκαν κατόπιν αιτήματος των ισραηλινών Αρχών τις 10 ημέρες μετά τις επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα πάνω από 1.000 θανάτους και περισσότερους από 250 ομήρους.

#Binance #Χαμάς
Keywords
Αναζητήσεις
oikogeneies-thymaton-kai-omiron-tis-chamas-minyoun-tin-binance.htm
Τυχαία Θέματα
Οικογένειες, Χαμάς, Binance,oikogeneies, chamas, Binance