Οπαδική βία: Αγώνες χωρίς φιλάθλους το επικρατέστερο σενάριο

Στις 12:30 το μεσημέρι, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, θα ανακοινωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, μετά τα τραγικά γεγονότα και τα επεισόδια στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη και τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Ο πρωθυπουργός χθες στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που κάνει στο Facebook κάθε Κυριακή έδωσε το στίγμα των αποφάσεων: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής

βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται».

Συνέχισε λέγοντας: «Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που εξετάζονται είναι: «λουκέτο» στους οργανωμένους οπαδούς, αγώνες χωρίς φιλάθλους και διακοπή πρωταθλημάτων.

Πιιθανότερο σενάριο είναι σε πρώτη φάση η διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους μέχρι να ελεγχθούν και να κλείσουν οι σύνδεσμοι.

Στο άκουσμα του σεναρίου αυτού βέβαια αντιδρούν οι ομάδες που θεωρούν ότι πληρώνουν άδικα τα... σπασμένα άλλων. Πχ ομάδες μπάσκετ εκτιμούν πως το μέτρο είναι άδικο. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι που αποφασίζει και θα πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

#Κυβέρνηση #βία #γήπεδα
Keywords
Αναζητήσεις
opadiki-via-agones-choris-filathlous-to-epikratestero-senario.htm
Τυχαία Θέματα