Σε χαμηλό 10 ημερών το Bitcoin- Τρομάζει ο στασιμοπληθωρισμός

Με το… αριστερό ξεκινά την εβδομάδα το Bitcoin, καθώς, έπειτα από ένα σχετικά θετικό Σαββατοκύριακο, βρέθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα (29/4) ακόμα και κάτω από τα 62.000 δολάρια, πριν ανακάμψει ελαφρά.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα είχε φτάσει στα 62.400 δολάρια το Σάββατο, με την Κυριακή να αποδεικνύεται, όμως, μια πιο ευνοϊκή ημέρα συναλλαγών, καθώς το κύριο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο εκτινάχθηκε στα 64.400 δολάρια. Ενώ η κοινότητα ήλπιζε σε ένα παρόμοιο θετικό ξεκίνημα σε αυτή την εβδομάδα, το τοπίο άλλαξε και το Bitcoin έπεσε σε χαμηλό 10 ημερών κάτω από 62.000 δολάρια νωρίτερα σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι έχει αναπηδήσει πάνω από αυτό το επίπεδο τώρα, εξακολουθεί να καταγράφει σημαντικές απώλειες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του μειώθηκε στα 1,23 τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει αυξηθεί στο 50,5%.

Το Ethereum ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων χθες, έχοντας εκτιναχθεί σε πάνω από 3.300 δολάρια, αλλά όλα αυτά τα κέρδη έχουν διαγραφεί και πλέον διαπραγματεύεται κάτω από τα 3.200 δολάρια.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει χάσει λίγο πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει πέσει στα 2,430 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αγορές κρυπτογράφησης βρίσκονται στο κόκκινο εν μέσω ανανεωμένων φόβων για στασιμοπληθωρισμό στις ΗΠΑ, το χειρότερο σενάριο για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Η αγορά βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης, με σημαντικές ανοδικές και πτωτικές αφηγήσεις στον ορίζοντα.

Όπως έγραψε η QCP, η απειλή του στασιμοπληθωρισμού –μια περίοδος υψηλού πληθωρισμού και χαμηλής ανάπτυξης– είναι πολύ πραγματική.

«Η πιο αδύναμη από την αναμενόμενη εκτύπωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ δείχνει μια πιο υποτονική οικονομία, ενώ ο υψηλότερος PCE προειδοποιεί για ένα πρόβλημα πληθωρισμού που εξακολουθεί να αποτελεί αγκάθι για τη Fed», έγραψε η QCP.

Η έκθεση για το ΑΕΠ των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,6% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους μετά την ανάπτυξη 3,4% του προηγούμενου τριμήνου. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), η προτιμώμενη μέτρηση του πληθωρισμού της Fed, έδειξε ότι οι τιμές αυξήθηκαν σε ετήσιο ρυθμό 3,4% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους από 1,8% το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Ο φόβος του στασιμοπληθωρισμού που συνδυάζει βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης και σταθερό πληθωρισμό έχει αποδυναμώσει περαιτέρω την πιθανότητα περικοπών των επιτοκίων της Fed.

Οι περισσότεροι traders στην πλατφόρμα προγνωστικών αγορών Polymarket εξακολουθούν να μην βλέπουν μειώσεις επιτοκίων ως το πιο πιθανό σενάριο, με πιθανότητα 35% να συμβεί αυτό, αλλά η πιθανότητα μείωσης επιτοκίου κατά 1 αυξάνεται τώρα στο 29% έναντι 26% πριν από μια εβδομάδα και 14% στην αρχή του μήνα.

Η QCP έγραψε επίσης ότι η δημοσιονομική στρατηγική της Τζάνετ Γιέλεν, με τη μόχλευση του Γενικού Λογαριασμού του Υπουργείου Οικονομικών (TGA) που κατέχει σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και το Πρόγραμμα Αντίστροφης Επαναγοράς (RRP) με 400 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μπορούσε να εισφέρει ρευστότητα έως και 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που ωθεί προς τα πάνω όλα τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Όπως έγραψε ο Όμκαρ Γκοντμπόουλ του CoinDesk την περασμένη εβδομάδα, το κλειδί για μια συνεχιζόμενη ανοδική αγορά Βitcoin είναι οι ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η κυκλοφορία των ETF Βitcoin στο Χονγκ Κονγκ στις 30 Απριλίου συγκεντρώνει επίσης τα βλέμματα. Ωστόσο, η είδηση ότι οι επενδυτές της ηπειρωτικής Κίνας δεν θα είναι σε θέση να διαπραγματευτούν εκεί μείωσε την ανοδική τάση της κυκλοφορίας.

Το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, το Βitcoin υποχωρεί 1,82% στα 62.348,18 δολάρια, ενώ το Ethereum διολισθαίνει 3,60% στα 3.165,71 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει πτώση 4,44% στα 135,06 δολάρια, ενώ το Cardano χάνει 3,14% στο 0,45300680 δολάριο.

Το Polkadot καταγράφει πτώση 4,05% στα 6,53 δολάρια, το Dogecoin πέφτει 5,25% στο 0,14101018 δολάριο και το Shiba Inu υποχωρεί 4,88% στο 0,00002334 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#Bitcoin #ethereum #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
se-chamilo-10-imeron-to-bitcoin--tromazei-o-stasimoplithorismos.htm
Τυχαία Θέματα