Υψηλά 10 ημερών για Bitcoin, Ethereum-Κέρδισαν $150 δισ. τα κρυπτονομίσματα

Δυναμικά έχει ξεκινήσει η εβδομάδα για τα κρυπτονομίσματα. Η τιμή του Bitcoin κινείται ξανά ισχυρά ανοδικά, καθώς οι εισροές στα ETF των ΗΠΑ έγιναν θετικές και το δημοφιλές κρυπτονόμισμα εκτινάχθηκε στην υψηλότερη τιμή του εδώ και περίπου δέκα ημέρες, άνω των 71.000 δολαρίων.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν αρκετά επιζήμια για το κύριο κρυπτονόμισμα, καθώς το περιουσιακό στοιχείο έπεσε κάτω από τα 61.000 δολάρια το πρωί της Τρίτης, εν μέσω φόβων για το τι θα μπορούσε να κάνει η κεντρική

τράπεζα των ΗΠΑ αργότερα εκείνη την ημέρα. Μόλις η Fed δεν ανακοίνωσε καμία αλλαγή στη νομισματική της πολιτική, το BTC εκτοξεύτηκε κατά περίπου 7.000 δολάρια σε μια μέρα.

Ωστόσο, αυτό ήταν βραχύβιο και το Bitcoin άρχισε να υποχωρεί ξανά, πριν τελικά πάρει πάλι τα… πάνω του το Σαββατοκύριακο και το πρωί της Τρίτης (26/3) ξεπέρασε τα 71.500 δολάρια πρώτη φορά από τις 15 Μαρτίου. Αυτό έγινε εν μέσω των αυξανόμενων εισροών στα spot ETFs στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα εισηγμένα στον Nasdaq ETFs spot Βitcoin κατέγραψαν εισροές συνολικού ύψους 15,4 εκατομμυρίων δολαρίων τη Δευτέρα, τερματίζοντας μια σειρά εκροών πέντε ημερών, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την επενδυτική εταιρεία Farside. Το FBTC της Fidelity ηγήθηκε των εισροών, συγκεντρώνοντας 261,8 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο από το IBIT της BlackRock, το οποίο συγκέντρωσε 35,5 εκατομμύρια δολάρια. Άλλα όπως τα BITB, BTCO, EZBC και BRRR έλαβαν μεταξύ 11 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

Εν τω μεταξύ, το ETF (GBTC) της Grayscale συνέχισε να χάνει χρήματα, καταγράφοντας απώλειες άνω των 350 εκατομμυρίων δολαρίων. Την περασμένη εβδομάδα, τα ETF παρουσίασαν σωρευτική εκροή 887,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ως αποτέλεσμα αναλήψεων από το GBTC.

Η αγορά έλαβε ώθηση και από την είδηση ότι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα ανοίξει μια αγορά για Βitcoin και Ethereum (ETN) στις 28 Μαΐου. Το χρηματιστήριο θα δέχεται αιτήσεις για διαπραγμάτευση κρυπτογραφικών ETN από τις 8 Απριλίου. Η αγορά θα υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς, ανέφερε η ανακοίνωση.

Τα ETN είναι παρόμοια με τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) καθώς έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν επενδύσεις που παρακολουθούνται από έναν δείκτη ή ένα σημείο αναφοράς. Τα ETN, όμως, λειτουργούν περισσότερο ως ομόλογα, είναι επί της ουσίας ακάλυπτα ομόλογα. Η FCA δήλωσε νωρίτερα τον Μάρτιο ότι δεν θα απορρίψει αιτήματα από αναγνωρισμένα χρηματιστήρια επενδύσεων για τη δημιουργία αγοράς για ETN. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα μόνο σε επαγγελματίες επενδυτές.

Επί του παρόντος, το Bitcoin διαπραγματεύεται περίπου στα 71.000 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του έφτασε τα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια για άλλη μια φορά και η κυριαρχία του έναντι των altcoins επανήλθε στο 49,5%.

Το Ethereum μιμήθηκε την απόδοση του Bitcoin τις τελευταίες 24 ώρες και κατάφερε να καταγράψει δικό του κορυφαίο για το τελευταίο δεκαήμερο, ξεπερνώντας τα 3.650 δολάρια, πριν υποχωρήσει ελαφρά.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει εκτοξευθεί κατά πάνω από 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια νύχτα και έχει ξεπεράσει τα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Βitcoin ενισχύεται 5,64% στα 70.867,68 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 5,39% στα 3.635,54 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 3,59% στα 194,31 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 4,83% στο 0,67242563 δολάριο.

Το Polkadot ενισχύεται 4,76% στα 9,92 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 6,94% στο 0,18370365 δολάριο και το Shiba Inu «σκαρφαλώνει» 12,74% στο 0,00003116 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#ethereum #Bitcoin #κρυπτονομίσματα #κρυπτονόμισμα
Keywords
Αναζητήσεις
ypsila-10-imeron-gia-bitcoin-ethereum-kerdisan-150-dis-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα