«Αυλαία» στο πρόγραμμα ποτισμάτων του ΣΠΑΠ στο Πεντελικό για το 2023

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκλήρωσε το πρόγραμμα δράσεων ποτίσματος, που διοργανώνει κάθε χρόνο με σκοπό να ξαναπρασινίσει το Πεντελικό, με το τελευταίο πότισμα για το 2023, των δένδρων που φυτεύτηκαν κατά τη φυτευτική περίοδο 2022 – 2023.

Ειδικότερα, με σημαντική προσέλευση εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών και παιδιών ολοκληρώθηκε το 5ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2023, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τον ΣΠΑΠ, σε συνεργασία με το «Όλοι

Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και τον Δήμο Πεντέλης, στην περιοχή που αναδασώθηκε τη φυτευτική περίοδο 2022 -2023, με χαρουπιές, κουτσουπιές και βελανιδιές, βορειοανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Την δράση συντόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και συμμετείχαν η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Γιάννης Ζώης, ομάδα εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Ν. Βουτσά – Προβαλίνθου (ΠΥΣΕΘ) και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι οποίοι μαζί με τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ και του Δήμου Πεντέλης έδωσαν δροσιά και ζωή στα δενδράκια που φυτεύτηκαν τον χειμώνα.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Σήμερα ολοκληρώσαμε τις δράσεις του ποτίσματος για το 2023, με το 5ο και τελευταίο εθελοντικό πότισμα για το 2023. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η προσέλευση μικρών παιδιών με τους γονείς τους, εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας στο σημερινό κάλεσμα, εδώ στην περιοχή βορειοανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε δεκάδες δράσεις ποτισμάτων στην προσπάθειά μας να δώσουμε ζωή στα νέα δενδράκια που φυτεύουμε κάθε φυτευτική περίοδο, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα από αυτά.

Με την πολύτιμη συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και την πολύτιμη συμμετοχή των ευαισθητοποιημένων πολιτών, μαθητών, εθελοντών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ, συνεχίσαμε και ολοκληρώσαμε με το σημερινό τελευταίο πότισμα για το 2023 το έργο που ξεκινήσαμε τον χειμώνα και την άνοιξη, με τις αναδασώσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τα ποτίσματα είναι πολύ σημαντικές δράσεις και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια που συστηματικά καταβάλλουμε για να ξανακάνουμε πιο πράσινο το Πεντελικό μας. Είναι μία προσπάθεια πολύχρονη και επίπονη, αλλά είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και καταφέρνουμε χρόνο με τον χρόνο να δώσουμε και πάλι νέα πνοή στο περιβάλλον του Πεντελικού. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, παρά τις περιβαλλοντικές καταστροφές που έγιναν πέρυσι στην περιοχή μας και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών και φορέων στις δράσεις μας».

The post «Αυλαία» στο πρόγραμμα ποτισμάτων του ΣΠΑΠ στο Πεντελικό για το 2023 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυλαία, ΣΠΑΠ, Πεντελικό, 2023,avlaia, spap, penteliko, 2023