Χωρίς σχέδιο και με παντοτινό άλλοθι μια τραγωδία η χώρα παραδίδεται κάθε χρόνο στις φλόγες

Φωτογραφία ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το 2021 ήταν η Εύβοια…Το 2022 η Λέσβου, η Πεντέλη, η Ιτέα και άλλες περιοχές

Φέτος, η Ρόδος, η Κέρκυρα -οι δύο «ναυαρχίδες» του ελληνικού τουρισμού- το Αίγιο, η Κάρυστος κι ακόμη δεν έχει μπει ο Αύγουστος…

Στο ενδιάμεσο των καταστροφών ο πρωθυπουργός έκανε…μεταγραφή από την Κύπρο και τοποθέτησε τον Σεπτέμβριο του 2021, στην

κρίσιμη θέση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τον κ.Χρήστο Στυλιανίδη. Το έργο του και το σχέδιο του προφανώς επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός όταν στις αρχές Ιουλίου μιλούσε για «μεθοδικό σχεδιασμό» αντιμετώπισης των πυρκαγιών! Την αποτελεσματικότητα του έργου του κ.Στυλιανίδη τη βλέπουμε αυτές τις ώρες σε πολλά διαφορετικά σημεία της χώρας, τα οποία καίγονται! Σχέδιο όπως φαίνεται δεν υπάρχει! Εκτός αν δεχτούμε ότι το να περιμένουμε να σβήνουν οι φωτιές στη θάλασσα, αφού πρώτα εκκενώνουμε δεκάδες χωριά είναι…σχέδιο!

Ο κ.Στυλιανίδης όχι μόνο δεν θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ,αλλά έχει ήδη επιβραβευθεί από τον πρωθυπουργό που το εμπιστεύθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας  της ΝΔ!

Σε όλα αυτά η κυβερνητική παράταξη εξακολουθεί να απαντά με το επιχείρημα-τυμβωρυχίας «εμείς δεν έχουμε Μάτι»…

Προφανώς και αυτό που πάντα θα είναι η απόλυτη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή. Αλλά θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι δυστυχώς στην Ελλάδα, είχαμε πολλές τραγωδίες. Πολλούς νεκρούς που βρήκαν άδικο θάνατο. Με δυστυχήματα που θα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και φυσικές καταστροφές που θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα κι όχι με προχειρότητα. Όλες μα όλες οι κυβερνήσεις έχουν δυστυχώς τις δικές τους τραγωδίες που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές. Καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα δεν εκμεταλλεύθηκε με τόσο στυγνό τρόπο τον θάνατο ανθρώπων, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα! Στο Μάτι χάθηκαν άδικα 102 άνθρωποι. Αυτό κανένας δεν πρόκειται να το ξεχάσει. Όπως δεν πρέπει να ξεχαστεί κανένας άδικος θάνατος πολίτη που μπορεί να αποδοθεί σε κρατικές παραλείψεις και κρατική ανευθυνότητα.Δεν είναι πλέον ούτε σοβαρό, ούτε τιμά τους νεκρούς της τραγωδίας στο Μάτι, να χρησιμοποιούνται με τον τρόπο που τους χρησιμοποιεί η ΝΔ. Αγγίζει τα όρια της τυμβωρυχίας… 

Για να τιμήσουμε τους νεκρούς στο Μάτι θα πρέπει να διορθώσουμε όσα οδήγησαν στον άδικο θάνατο τους. Βλέπει κάποιος να έχει γίνει έστω προσπάθεια κάποια διόρθωσης; Θεωρεί πραγματικά ο κ.Μητσοτάκης και οι υπουργοί του επιτυχημένη τη διαχείριση των πυρκαγιών που κάνουν τέσσερα χρόνια τώρα; Έχουν καταλάβει, έστω υποψιαστεί, τι σημαίνει για έναν φτωχό άνθρωπο να χάνει το μοναδικό σπίτι που έχει ή θεωρούν ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν 10,20,30 ή και 40 ακίνητα όπως κάποιοι «εθνοπατέρες»; Και αναφερόμαστε μόνο σε αυτά που δηλώνουν αυτοί οι «εθνοπατέρες» στο πόθεν έσχες τους!

Η χώρα καταστρέφεται συστηματικά και από τις πυρκαγιές και αν δεν σοβαρευτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα βλέπουν δέντρο μόνο σε φωτογραφίες. Το γιατί καιγόμαστε το απάντησε σε μεγάλο βαθμό ο Δρ Βασίλης Λύκος στη συνέντευξη του στο militaire channel. Υπάρχουν προφανώς κι άλλες αιτίες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι κάθε χρόνο ανακαλύπτουμε ότι αν και γνωρίζουμε ότι θα απειληθούμε από τις φωτιές δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για να προετοιμαστούμε.

The post Χωρίς σχέδιο και με παντοτινό άλλοθι μια τραγωδία η χώρα παραδίδεται κάθε χρόνο στις φλόγες appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χωρίς σχέδιο και με παντοτινό άλλοθι μια τραγωδία η χώρα παραδίδεται κάθε χρόνο στις φλόγες,