«Ενίσχυση της θωράκισης της χώρας ή τσιγκολελέτα»; Διαξιφισμοί με τον Κων. Φράγκο

Φωτογραφία Eurokinissi

Γράφει ο

Κων. Φράγκος, Διαξιφισμοί ….. 

Άμυνα – Αποτροπή στο τέλος Ιουνίου

Η Τουρκική Κυβέρνηση υπό τον κ. Τ. Ερντογάν, εντελώς ανανεωμένη, με νέους ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ, εμφανίσθηκε. Μέλη δέκα τρία (13). Μία τεράστια χώρα 100 εκ. εξέλεξε 600 βουλευτές από τις οποίες προήλθε Κυβέρνηση δεκατριών Υπουργών. Προχωρήστε σε συνειρμούς και συγκρίσεις, παρακαλώ. Από τη μία μεριά το μέτρο και από την άλλη η ασυδοσία. Τα μηνύματα από την Άγκυρα είναι αμφίσημα. Αναμένεται πιο συγκεκριμένο
μήνυμα από τον ΥΕΘΑ τ. Α/ΓΕΕΘΑ κ. Γιασάρ Γκιουλέρ ο οποίος δεν πρόλαβε να καθίσει στην θώκο και αναφέρθηκε στην Γαλάζια Πατρίδα. Αν δεχθούμε ότι η Τουρκική Πολιτική δεν αλλάζει ή θ’ αλλάξει λίγο, η δική μας πρέπει να παραμείνει αδιατάρακτη:

Εξασφάλιση υψηλής στάθμης αποτροπής και Άμυνας

Τα σημάδια από τις συνεχείς τελευταίες, διεισδύσεις πλήθους λαθρομεταναστών ή προσφύγων από τον Έβρο δεν είναι ευχάριστα και το πλέον δυσάρεστο που δείχνει την διάλυση των Ελληνικών υπηρεσιών είναι ότι η Τουρκική ΜΙΤ που οργανώνει αυτές τις διεισδύσεις λαμβάνει πληροφορίες από Έλληνες πράκτορες της που έχουν «διεισδύσει» στην Ελληνική ΕΥΠ., (αντίστοιχη της ΜΙΤ) Το βασικό ερώτημα συνεχίζει να είναι: Υπάρχει πολιτική βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωση της Χώρας ή παίζουμε την «τσιγκολελέτα»; Μπορεί να ευρεθούν οι πόροι κι’ αυτό χωρίς να διαταραχθεί η στήριξη της Παιδείας, Υγείας κα. Μπορεί αυτό να γίνει όταν οργιάζει η φοροδιαφυγή, το κράτος εξακολουθεί να είναι υδροκέφαλο και να γίνονται τεράστιες σπατάλες για διορισμούς και διαφύλαξη των προνομίων της άρχουσας τάξης. Δεν φιλολογώ περαιτέρω. Φρονώ όμως ότι οι νέα Κυβέρνηση, ο νέος ΥΕΘΑ οφείλουν πάραυτα να προβούν στις κατωτέρω ενέργειες. Διορισμό Υφυπουργού Αμυντ. Βιομηχανίας (Για να μπεί ένα τέλος σ’ αυτό το μπάχαλο) Εμμονή στην διεκδίκηση βιομηχανικών επιστροφών από τις ήδη και μελλοντικές προμήθειες. Δεν πρέπει ν’ αφεθεί να μας εμπαίζει, περαιτέρω η DASSAULT. Άμεση Οργάνωση έγκυρου και ακομμάτιστου Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο κ. Θ. Ντόκος είναι καλός και επαρκής, αλλά απαιτείται μια διεύρυνση. Κλείσιμο, στην πρώτη κι’ όλας εβδομάδα, της μεγάλης εκκρεμότητας που άφησε το προηγούμενο ΥΕΘΑ, που αφορά στην προμήθεια του συστήματος SPICE, βλημάτων για την Αεροπορία. Ήταν έτοιμος ο φάκελος, πλήρης ελεγμένος επί μήνες, και προωθήθηκε στο ΥΕΘΑ από τις 20 Απριλίου. Απαιτείτο μόνο 5-6 υπογραφές Υπουργών. Αβελτηρία, αφροσύνη, μεσάζοντες, ενσυνείδητοι, τορπιλιστές; Ποιοι τον σταμάτησαν; Μπορεί να υποθέσω ότι θέλω. Ταχεία προώθηση άλλων εκκρεμών υποθέσεων που βρίσκονται στο περατούσθαι. Τις γνωρίζει άριστα η ΓΔΑΑΕ και τα επιτελεία. Όσον αφορά τα F-35 για τα οποία γράφονται ενθουσιώδη σχόλια, αυτά, υπό της ευνοϊκότερες συνθήκες θα παραληφθούν το 2028! Το ότι ενεργούν ταχέως στις ΗΠΑ διάφοροι φίλοι Αξιωματούχοι υπογράφοντες (Μενέντες, Μικς, Ριλ κα) μας ευχαριστούν αλλά αυτοί τη δουλειά τους κάνουν: Στηρίζουν «δεδομένους» φίλους, την Αμερικανική Οικονομία, το ΝΑΤΟ. Πλατείασα αλλά έπρεπε να το κάνω. Ας ευχηθούμε όλοι καλή επιτυχία στον Υπουργό.

Ερντογάν – Αβραμόπουλος

Περιττό να επαναλάβω ότι, κατά την γνώμη μου, ο τ. Δήμαρχος Αθηναίων, ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ, κομισάριος στην ΕΕ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι «πολιτική γάτα» με τρομερές εμπειρίες και κύκλο γνωριμιών. Ο μόνος προσκεκλημένος, ιδιωτικά, από την Ελλάδα στην ορκωμοσία του κ. Ερντογάν ήταν ο κ. Δ.Α. Ερντογάν – Αβραμόπουλος «Καρντάσια» από παλιά, όταν ο πρώτος ήταν Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και Δεύτερος Αθηναίων πριν 20 χρόνια και βάλε. Η φιλία ενισχύθηκε όταν ο Ερντογάν φυλακίσθηκε, για κάποιους λόγους και ο Δ.Α. έσπευσε να τον επισκεφθεί σ’ ένα κελί του Γιεντί-Κουλέ της Κωνσταντινούπολης. Κατά την τελετή, όπως μας πληροφορεί η Καθημερινή (7-6) ο Δ.Α. επραγματοποίησε πολλές επαφές με παρούσες διεθνείς προσωπικότητες, πέραν από τις χαρές του Τούρκου Προέδρου. Φαίνεται ότι ο Αβραμόπουλος δεν είναι συμπαθής, δεν γνωρίζω τους λόγους, από το Μητσοτακέϊκο. Μήπως τον αντιπαθεί η Ντόρα; Εκτοξεύθηκε, λοιπόν, ως υποψήφιος στην ……. Ηλεία με σκοπό να εξοντωθεί. Δεν τα κατάφεραν και ο Δημητράκης εξελέγη παλεύοντας με τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες. Είμαι περίεργος. Ο κ. Μητσοτάκης, αν επανέλθει, θα τον αξιοποιήσει ή αντ’ αυτού, θ’ αναθέσει ευαίσθητους τομείς σε φούφουτους.

Ευχαριστίες

Ευχαριστώ θερμά, από βάθος καρδιάς, τις φίλες και τους φίλους, «οπαδούς» μου για τις ευχές τους στην ονομαστική μου γιορτή. Θερμά, πολύ θερμά.

ΘΩΡΗΚΤΟ, Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Η πλέον σχιζοφρενική εικόνα πολιτικού της Μεταπολίτευσης. Αθυρόστομος, κυκλοθυμικός, αυθάδης, εκφραστής της ωμής αλήθειας, αποκαλυπτικός, απρόβλεπτος, εγωιστής, είρων, UAV έμφορτο με πυραύλους κινούμενο απειλητικά πάνω από τον πολιτικό κόσμο τον οποίο εχλεύαζε. Τέρας μόρφωσης. Παρασάγγες πίσω του ο επόμενος. Αυτός ήταν ο πολιτικός ο Θόδωρος Πάγκαλος, γιός πτεράρχου και εγγονός του θρυλικού Στρατηγού – Δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου. Εξ ού και η μεγάλη «αδυναμία» του στους Αξιωματικούς των ΕΔ τους οποίους είχε χαρακτηρίσει ως μη παραγωγικούς! Γράφτηκαν σελίδες επί σελίδων μετά το θάνατο του. Η κομματική του πορεία άρχισε από το ΚΚΕ και τερμάτισε, ως ψηφοφόρος πλέον στην ΝΔ! Θ’ αναφέρω μερικές ατάκες του που έμειναν θρυλικές. Όταν ο πολιτικός διορίσει ένα κοπρίτη στο Δημόσιο για ανταπόδοση ψήφων που του έδωσαν συγγενείς του, ο κοπρίτης θα παραμείνει κοπρίτης και θα συνταξιοδοτηθεί ως κοπρίτης. Ιδού ο κρατικός Μηχανισμός. Ποιο είναι αυτό το ανθρωπάριο που τον διόρισε ο Παπανδρέου Υφυπουργό και κυκλοφορεί με πολυτελή λιμουζίνα με δύο αυτοκίνητα ασφαλείας, το ένα εμπρός και το άλλο πίσω; (ΣΣ αναφερόταν, συγκεκριμένα σε ένα συμπολίτη μου Υφυπουργό. Ανθρωπάρια – Υφυπουργοί κυκλοφορούν και σήμερα). Μαζί τα φάγαμε …. (Για να δικαιολογήσει ότι η οικονομική καταστροφή 2010-2012 οφείλεται και σε πολιτικούς και σε πολίτες. Αργότερα αναγκάσθηκε να διευκρινίσει ότι από το τεράστιο ψητό γουρουνόπουλο που ήταν στο τραπέζι οι πολιτικοί πέταξαν ένα κότσι στην πλέμπα και αυτοί κατασπάραξαν το υπόλοιπο. Σημειώνω, όμως, ότι ο Πάγκαλος είπε την αλήθεια για τη λεηλασία. Οι άλλοι, κοπρίτες, εποίησαν την νήσσαν). Τέσσερα σημεία παταγώδους αποτυχίας του στην πολιτική: Διεκδίκηση Δημαρχίας Αθήνας (συντριβή του από τον Αβραμόπουλο) – φιάσκο της Υμιας – Υπόθεση Οτσαλάν – κατάπτυστη συμφωνία Μαδρίτης. (Σημίτης – Πάγκαλος – Ντεμιρέλ – Γκιλμάζ). Είχε, χωρίς αναστολές, χαρακτηρίσει δωρολήπτη τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ιδού κι’ ένα καταπληκτικό στιγμιότυπο από την διαπραγμάτευση Ελληνοτουρκικής συμφωνίας στη Μαδρίτη (1988) υπό την αυστηρή εποπτεία της φιλότουρκης Αμερικανίδας ΥΠΕΞ, μακαρίτισσάς Ολμπαϊτ, και του Αμερικανού ΥΦΥΠΕΞ, μακαρίτη, Ρ. Χόλπρουκ (από αφήγηση του ιδίου) Οι Σημίτης – Πάγκαλος «δερόμενοι» ανηλεώς από την Ολμπραϊζ, πιέζουσα να γίνουν δεκτές οι Αμερικανικές απόψεις, είχαν «κατσιάσει» μη αρθρώνοντας λέξη. Ο Πάγκαλος έβραζε στο ζουμί του, είχε οργισθεί αλλά σιωπούσε λόγο ανάγκης. Ο Σημίτης ήταν ανύπαρκτος. Τότε ο Πάγκαλος για να δώσει διέξοδο στην αμυχανία του ψιθυρίζει στον Χόλμπουργκ «Βρε φίλε πως κάνει αυτή; Λες και έχει να γ……θεί 20 χρόνια». Ο Χ. χαμογέλασε ψυχρά και πέρασε το «μήνυμα» στον Κλίντον ο οποίος, με τη σειρά του «ξέχεσε» τον Σημίτη που δεν έδωσε συνέχεια για να μην προκαλέσει την οργή του Πάγκαλου. Τον φοβόταν! Θα τελειώσω με κάτι, τρισχαριτωμένο.

Ο Πάγκαλος ουδόλως εκτιμούσε τον Γιωργάκη Παπανδρέου.

Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν ο Γιωργάκης γίνει Αρχηγός (Ελευθερ. 08-01) Ο Γιωργάκης δεν έχει προσόντα για Πρωθυπουργός Δεν θα ξανακάνω φιλικές σχέσεις με τον Γιωργάκη (16-04 ελευθ.) Κάνει ανιστόρητες και αδιέξοδες επιλογές. Δια να είναι κανείς ΥΠΕΞ πρέπει να έχει στοιχειώδεις γνώσεις της ιστορίας (ΣΣ Μεγάλη Αλήθεια)

Όταν όμως ο Γιωργάκης έγινε Πρωθυπουργός (!!) επωφελούμενος από την αποτυχία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, του έκλεισε το μάτι: Θόδωρε, έλα να σε κάνω Αντιπρόεδρο! Ο Θόδωρος σκληρός και άκαμπτος υπέκυψε στην πόρνη – Κίρκη της εξουσίας, το ήδιστο κατά Αριστοτέλη. Πήγε, κόλλησε πίσω από την κρατική λιμουζίνα «Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης» και χρεώθηκε μέρος της θλιβερής αποτυχίας του Γιωργάκη που ετοιμάζεται σήμερα να μην ξανά σώσει!

Αναπαύσου εν Ειρήνη στις στέπες του Υπερπέραν κυρ. Θόδωρε Πάγκαλε. Άφησες εποχή!

Εγώ είμαι ναύτης του Αιγαίου

Οργανώνεται από την Ελλάδα (7-15 Ιουνίου) το 54ο Διεθνές Ναυτικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας (Απόφαση ΣΑΓΕ/11η Συνεδρίαση) Παρόμοια δραστηριότητα είχε διοργανώσει η Ελλάδα το 1962! Συμμετέχουν Ελλάδα – Βραζιλία – Γαλλία – Δανία – Ισπανία – Ιταλία – Καναδάς – Ουρανία – Πολωνία.    Καλή επιτυχία στου Δόκιμούς μας που θα μας εκπροσωπούν.

Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος

Ένας από τους πολύ καλούς Στρατιωτικούς Ηγέτες απήλθε, πρόωρα για το Υπερ πέραν ένθα δεν υπάρχουν ούτε επωμίδες, ούτε αστέρες. Σοβαρές θέσεις, έντιμος Αρχηγός. Θήτευσε αρκετά χρόνια, ως Στρατηγός, Αρχηγός στο ΓΕΕΘΑ και την ΕΕ. Επειδή πάσα λύπη δεν είναι χιούμορ. Αμέτοχος θα προσθέσω ότι ο αείμνηστος Μιχάλης είχε χαρακτηρισθεί «Υπουργοφάγος». Επί της μακράς θητείας του είχε «ξεπαστρέψει» 5-6 Υπουργούς.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως

Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Χαρ. Λαλούσης. Άριστη επιλογή. Ο κ. Χ.Λ. υπήρξε άψογος αθόρυβος, ευγενής, ικανός, δραστήριος Αρχηγός, Υψηλού ήθους. Βρέθηκε στο κυκλώνα των παρακολουθήσεων χωρίς κανείς, μα κανείς, να εξηγήσει το γιατί. Κάποιος, επίσημος ή ανεπίσημος, σκύβαλο, είχε την έμπνευση. Ο κ. Χ. Λαλούσης αντιμετώπισε με χιούμορ την κατάσταση. Η Κυβέρνηση, η οποία για ότι συνέβη ήταν υπεύθυνη, τον τίμησε αναθέτοντας του ένα κρίσιμο Υπουργείο, έστω για λίγες ημέρες. Ο Στρατηγός βρήκε ένα Υπουργείο πλήρως κομματικοποιημένο από τον κ. Θεοδωρικάκο. Φυσικά, δεν είναι αυτός που θα το εξυγιάνει. Θα παρακαλούσα τον Στρατηγό πριν αποχωρήσει, μετά τις εκλογές, να παραδώσει στον νυν Πρωθυπουργό, κορυφαίο δικαστικό, ένα κατάλογο που να εμφανίζει τα ονόματα όλων εκείνων που ο κ. Θεοδωρικάκος διέθεσε αστυνομικούς ως «ασφάλεια», (περί τις 3500). Ενδέχεται ο κ. Πρωθυπουργός επανερχόμενος στο ελεγκτικό Συνέδριο να κτυπήσει το καμπανάκι στην νέα Κυβέρνηση και τους Αρχηγούς κομμάτων. Πρόκειται περί ωμής κατάχρησης εξουσίας. Μία άλλη οικτρή εικόνα της Χώρας μας, διεθνώς.

Βρε, τι πάθαμ …..

Τι να φταίει, τι να φταίει που δεν πήγαμε μπροστά.

Δεν μετρήσαμε το κύμα και τον άνεμο σωστά.

Λαϊκόν

Η είδηση δεν είναι ότι δεν μπήκαν στην Βουλή ο κ. Ε. Αντώναρος, η Τασία ή η Τόνια ΟΧΙ…. Όλη η Ελλάδα συνταράχθηκε που ο Γιωργάκης ο επιλεγόμενος Καστελοριζιώτης, Παπανδρέου ο Γ’, ορκίσθηκε στη Βουλή με πολιτικό όρκο! Τί συνέβη; Ο Γιώργος που δεν άφηνε λιτανεία για λιτανεία στην Πάτρα και ήταν ο πρώτος που έπαιρνε αγιασμό των Φώτων. Τι συμβαίνει; Μου το εκμυστηρεύθηκε «κολλητός» μου, που του το εκμυστηρεύθηκε «κολλητός» του Γιωργάκη. Παραμονές εκλογών είδε όνειρο κατά το οποίο ο Πολιούχος Πάτρας Άγιος Ανδρέας του έστειλε το παρακάτω μήνυμα με ένα όσιο – επιτελή του «Δεν ντρέπεσαι που παίρνεις με το έτσι το θέλω την μοναδική έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα αδικώντας εξαιρετικούς νέους πολιτικούς; Είναι σαν να κλέβεις Εκκλησία. Γιατί επιμένεις να βλάπτεις την Πατρίδα ακόμη; Παραιτήσου, πάραυτα γιατί θα σε αφορίσω!» Οργισθείς σφόδρα ο Γιωργάκης για την «άνωθεν» παρέμβαση, απαρνήθηκε τον θρησκευτικό όρκο. Είναι δυναμικός, ο ανήρ.

Συμφωνώ απόλυτα

Και διερωτώμαι… Ανακοινώθηκαν από το ΥΠΠΟ οι μισθοί Διευθυντών Μουσείων, 3.500€ μηνιαίως (Εφ. Συντ 23/5). Πολύ σωστά γιατί οι υπηρετούσες ή υπηρετούντες αυτή την υψηλή ευθύνης θέση πρέπει ν’ ανταμείβονται. Δεν πρέπει; Ο πολιτισμός είναι ο θησαυρός μας όπως τα νησιά και ο ιερός Ελληνικός Χώρος. Ορθά, λοιπόν, το κράτος αμείβει αυτούς τους υπαλλήλους του …… Τι θα πει ο αθώος και αφελής πολίτης όταν μάθει, ότι ο Αρχηγός Επιτελείου με τόσες τρομερές ευθύνες λαμβάνει ως μηνιαίο, μισθό το ποσόν των 2.600€;

Εστί Εφραίμ οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά

Σπεύδει να τον συναντήσει στο Άγιον Όρος ίνα προσκυνήσει ο

κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Για να ξέρουμε τι μας γίνεται με τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις και τις εκλογές.

Ειλικρινά πικράθηκα….

Ο κ. Σκανδαλίδης από τα πρώτα ονόματα στην πίστα

Οι πολιτικοί πρέπει ν’ αλλάζουν συχνά γιατί μοιάζουν με τα baby-lino των μωρών. Όταν παραμένουν πολύ βρωμάνε.

Ροβεσπιέρος

Πληγώθηκα….. Εμβληματικά πρόσωπα του ….. αρχαίου ΠΑΣΟΚ έμειναν έξω από τη Βουλή παρ’ όλο που το κόμμα πήρε μια μικρή ανάσα προς τα επάνω. Οι ψηφοφόροι βοήθησαν τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη ώστε να κάνει κάποια αποτοξίνωση. Ας συνεχισθή και στις 25 Ιουνίου…. Σκανδαλίδης, Καστανίδης, Τόνια, Καρχιμάκης, Λοβέρδος. Ωραίες ημέρες…. που έφυγαν και δεν γυρίζουν πια. Τις νοσταλγώ, τις νοσταλγώ.

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι….

Δεν είμαι άθεος, ούτε ανευλαβής, αλλά κανένας δεν με υποχρεώνει να δηλώσω τι είμαι. Προχθές ξαναζήσαμε τι ίδιο σκηνικό. Πρωθυπουργός και Κυβέρνηση ορκίσθηκαν ενώπιον Αρχιεπισκόπου και μελών της Ιεράς Συνόδου. Είμαι ένθερμος μύστης της Δημοκρατίας, στο λίκνο της οποίας ζούμε και στην οποία υποκλίνονται σύμπαντα τα έθνη.

Η Δημοκρατία μας λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα το οποίο αναγνωρίζει τρεις εξουσίες: Εκτελεστική, Νομοθετική, Δικαστική.

Εδώ και ενταύθα οι εξουσίες, στην πραγματικότητα είναι τέσσερεις. Προστίθεται και η Εκκλησιαστική. Αυτό με προσβάλει ως πολίτη και το θεωρώ απαράδεκτο. Έχουμε, πολλάκις, βιώσει τις παρεμβάσεις της σε πολλά θέματα. Ξανά, μανά, παρ’ όλες τις αντιρρήσεις, η Εκκλησία παρούσα, με την Ηγεσία της, σε μια εξαιρετικά πολιτική, δραστηριότητα. Γιατί; Ορκωμοσία Πρωθυπουργού, Βουλής. Είδα τελευταία την ορκωμοσία του Προέδρου των ΗΠΑ και Πρωθυπουργού Ισπανίας και Ιταλίας. Αγιότερες οι τελευταίες χώρες εξαιρετικά θρησκευόμενες. Ο κ. Σάντσεθ και η κ. Μελόνι ορκίσθηκαν ο μεν πρώτος παρουσία του Βασιλέως και Αρχιδικαστή και η κ. Μελόνι παρουσία, ομοίως, προέδρου και Αρχιδικαστή. Ουδείς ιερωμένος παρών. Παρόμοια ήταν και η τελετή για τον Πρόεδρο κ. Μακρόν, χωρίς την παρουσία ουδενός Καρδιναλίου! Γιατί η Ελληνική Θρησκευτική Ηγεσία παρούσα; Μα για να υπενθυμίσει στους πολιτικούς και πολίτες την παντοδυναμία της. Η Εκκλησιαστική εξουσία μπορεί να μην προβλέπεται συνταγματικά καθώς και τα δικαιώματά της να εισβάλει στα χωράφια των άλλων τριών θεσμικών εξουσιών. Εν τούτοις έχει τεράστια ισχύ. Την οφείλει στο κεφάλαιο των μεταφυσικού φόβου που διαχειρίζεται αλλά και στη συνήθεια πολλών ιερωμένων να πολιτεύονται, δίνοντας ακόμη και γραμμή ψήφου στο ποίμνιο. Αυτό, βέβαια, δεν το προβλέπουν τα Ευαγγέλια, αλλά τα πράγματα εξελίσσονται και δεν μένουν καθηλωμένα στον «καιρό του κατά Λουκάν», άλλα και άλλα σχολιάζει ο κορυφαίος συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Παντελής Μπουκάλας (Καθημερινή 04/09/22) Σας θυμίζω ότι οι ολέθριοι Πρωθυπουργοί η κ. Σημίτης, κ. Κ. Καραμανλής και κ. Γ. Παπανδρέου, ορκιζόμενοι, έλαβαν την ευλογία της Εκκλησίας και στη συνέχεια, κατέστρεψαν τη χώρα και την οδήγησαν στην ταπείνωση και την πτώχευση. Βέβαια, κανένας Πρωθυπουργός, μα κανένας, δεν είχε το σθένος και τα cohones να προβεί σε διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Μετράνε το πολιτικό κόστος που θα προκύψει από την αντίδραση της Εκκλησίας. Ο κ. Τσίπρας το υποσχέθηκε αλλά έκανε πίσω. Κατά τ’ άλλα προχωράμε ολοταχώς, προς την Ευρώπη, όπως και υπόσχεται Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας, που κάνουν το παπί;

Απίστευτο!

Ένα σπιτάκι* είναι λίγο πολύ λίγο,

δύο σπιτάκια είναι λόγο τι να πώ, τρία σπιτάκια είναι λίγο πολύ λίγο.

Τραγουδάκι της Κατοχής

*φιλάκι

Την ημέρα των εκλογών που πήγα στην πατρίδα μου να ψηφίσω είδα σε ένα ορεινό χωριό αυτή την αφίσα με υπότιτλο. Δηλώστε υποψηφιότητα για τη Ευρωβουλή. Στα δύο πρώτα χρόνια θα έχετε τα σπίτια που βλέπετε. Ρωτήστε παλαιότερους πατριώτες που έφαγαν τα νειάτα τους στις Βρυξέλλες αλλά απεκόμισαν περί τα 30 σπιτάκια έκαστος. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Οικογένεια  Θρησκεία – Πατρίς …… και τούμπαλιν

Ένα αστέρι, ένας νέος οίκος γεννιέται. Η οικογένεια και η ενορία είναι οι βασικοί πυρήνες που συντηρούν το έθνος μας

Σεβάχ ο Θαλασσινός

Η βουλευτική οικογένεια αποτελεί την κορύφωση προσφοράς στην Πατρίδα και το Έθνος. Για να μην είμαστε κακεντρεχείς και γκρινιάρηδες χαιρετίζουμε την είσοδο στη Βουλή του νεαρότερου βουλευτή. Είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ετών 27 (Ηράκλειο). Μπράβο! Ο νεαρός Κεφαλογιάννης έσπευσε ταχέως και γρήγορα ν’ αφιερώσει την επαγγελματική δράση του στο Κοινοβούλιο. Δεν γνωρίζω αν έχει ασχοληθεί με έτερη εργασία πριν. Ψηφίστηκε, όμως και αυτό έχει σημασία. Έχει λαϊκό έρεισμα. Ταυτόχρονα όμως εξελέγη στην Α’ Αθηνών η ξαδέλφη του κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και στο Ρέθυμνο ο άλλος ξάδελφος κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ταυτόχρονα, σας θυμίζω, ότι διακεκριμένος Ευρωβουλευτής της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο είναι ένας άλλος Κεφαλογιάννης, ο κ. Μανώλης. Ιδού λοιπόν ένας άλλος «οίκος» εν τω γεννάσθαι, οι Κεφαλογιάννηδες που μπορεί να δώσει ακόμη και Πρωθυπουργό. Είθε. Εν το μεταξύ είδα, με φανερή ικανοποίηση, ότι άλλες πολιτικές μικροοικογένειες ανέδειξαν στελέχη – ελπίδας ως βουλευτές. Λεπτομέρειες στο προσεχές.

Αι δύο Ορφαναί

Οδύρονται και χλευάζουν την νίκη της ΝΔ δύο εκλεκτά, εκλεκτώτατα (επι Κωστάκη Καραμανλή του επιλεγόμενου Σκανδαλοθάπτη) νύν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ε. Αντώναρος, που έφαγε φούμο και ο κ. Αρούλης Σπηλιωτόπουλος των μεγάλων ξενοδοχείων  και των λιμουζινών. Αχ! Συμμερίζομαι τον πόνο τους. Βρε καλέ μου Πρόεδρε, κ. Αλέξη, τι ήθελες να του περιμαζέψεις αυτούς στο κόμμα. Πίστεψες ότι θα σου φέρουν δεξιούς ψηφοφόρους; Κακό σου έκαναν και καλά να πάθεις. Οδύρεται και ο κ. Προκόπης.

Ζήτωσαν οι κότες!

Ο κ. Νίκος Λούβρος και το κόμμα του οι ΚΟΤΕΣ συγκέντρωσαν 11,515 ψηφοδέλτια, πανελληνίως. Κότες, χίλιες φορές παρά κάτι σκοροφαγωμένα κομματίδια πλαισιωμένα από ξεπερασμένους και χρεωκοπημένους πολιτικάντηδες.

Τι κρίμα, τι φτώχεια!

Ο καραγκιόζης πολιτικός

Εγώ δεν είμαι απόγονος. Είμαι πρόγονος

Ναπολέων Βοναπάρτης

Ο Ανδρέας με τελειοποίησε ως άνθρωπο

Μιμή Λιάνη-Παπανδρέου

Οι κ. Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης είναι νέοι άνθρωποι στην πολιτική και ολιγώτερο αμαρτωλοί από σειρά άλλων που συμμετέχουν στον προεκλογικό αγώνα για κατάληψη και νομή της εξουσίας. Είναι θλιβερό που αμφότεροι, αντί να μελετούν την ιστορία του τόπου των τελευταίων 50 ετών και να λαμβάνουν μαθήματα και εμπειρίες χτίζοντας, ο καθένας, ένα υγιές προφίλ ανταγωνίζονται στην τυμβωρυχία και την πτωματολογία. Προσπαθεί ο καθένας τους να βρει επιχειρήματα να πείσει τους ψηφοφόρους ότι μοιάζει περισσότερο με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου . Είναι ο διάδοχος του. Τι απήχηση μπορεί να έχει ένας υποψήφιος ηγέτης όταν αντί να παρουσιάζει τον εαυτό έχει δίπλα του ένα πορτραίτο του μακαρίτη και παρακαλεί να προσέξουμε πόσο του μοιάζει 10 χρόνια μετά τον θάνατό του; Δεν θ’ αναπτύξω το θέμα άλλα ο ΑΠ υπήρξε όντως ένας προικισμένος πολιτικός, περισσότερο από κάθε άλλο, με εμπνεύσεις και πρωτοβουλίες αλλά παράλληλα φορτωμένος με βαριά λάθη. Μεγάλο Αντιφατικό τον ονόμασε ο κορυφαίος δημοσιογράφος και φίλος μου κ. Γιάννης Τριάντης. Και έτσι ήταν. Δεν άκουσα τους δυο ανταγωνιζόμενους ν’ αναφέρονται: Στα χρωματιστά ψηφοδέλτια στην εκλογή του Προέδρου (1985) γεγονός που αποτέλεσε όνειδός για την χώρα. Στη Διαχείριση των πακέτων Ντελόρ-Σαντέρ Στη Διαχείριση των Μεσογειακών προγραμμάτων. Στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Στους ψευτοδανεισμούς από συνεργάτες του για την αγορά της βίλας της Εκάλης προς κάλυψη φοροδιαφυγής. Δωρολήπτη του είχε ονομάσει ο Αθυρόστομος Πάγκαλος. Στην παράδοση της εξουσίας στα χέρια της κλίκας της Μιμής, στην τελευταία φάση. Μια μελανή σελίδα στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και της χώρας.

Ποιος θα είναι ο νέος (ή η νέα) Υπουργός Άμυνας;

(ψάχνοντας με το φανάρι)

Who knows? Ας μιλήσω, λίγο, θεωρητικά. Να είναι έντιμος και όχι κομπιναδόρος

(Ας μην αναφέρω ονόματα και στεναχωρήσω μερικούς)

Να είναι αποφασιστικός, decision maker, που λένε οι Αμερικάνοι. Να έχει την ικανότητα να επιλέξει συνεργάτες ουσίας. Οι περισσότεροι μετακομίζουν στον Χολαργό, τα παλικάρια του πολιτικού τους Γραφείου τα οποία ταχέως ιππεύουν την κάλαμον και κάνουν «δεσμούς». Να είναι συνεργάσιμος και να σέβεται την Ηγεσία του ΕΔ. Ο νέος Πρωθυπουργός πρέπει να διαθέτει στοιχειώδη νοημοσύνη πατριωτισμό και υπευθυνότητα και να επιλέξει κάποιον που μπορεί ν’ ανταποκριθεί και όχι πιόνι που να εξασφαλίζει ισορροπίες και να ικανοποιεί κομματικές υποχρεώσεις. Το έχουμε δει κι’ αυτό πολλάκις. Η επόμενη 5ετία θα είναι πολύ πιο κρίσιμη από την προηγούμενη. Αν, τελικά, επικρατήσει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, νομίζω ότι πρέπει ν’ ακούσει τις γνώμες του Συμβουλίου Ασφαλείας του κ. Θ. Ντόκου ο οποίος διαθέτει γνώση, πείρα και υπευθυνότητα. Αυτά, και με το συμπάθιο.

Ο υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας

Ο τ. ΥΦΕΘΑ, Επίτιμος Α/ΓΕΣ  κ. Αλκιβιάδης Στεφανής. Επαναλαμβάνω τα συγχαρητήρια. Άξιος…. Αν θελήσει, έχει τις δυνατότητες, ικανότητες και τόλμη μπορεί να «σπρώξει» διάφορα εκκρεμή θέματα. Αναγκαστικά, θα κάνω μια αναδρομή. Πως να το κάνω μου αρέσει η τυμβωρυχία. Ο κ. Α. Στεφανής είναι ο δεύτερος επίτιμος Α/ΓΕΣ που αναλαμβάνει το αξίωμα του Υπηρεσιακού ΥΕΘΑ. Προηγήθηκε ο φίλος και εξάδελφος (εξ αγχιστείας) Φραγκούλης Φράγκος (2012). Πριν γίνει υπουργός και βρισκόταν σε φάση νωπής αποστρατείας έφαγε κατάμουτρα από την Κυβέρνηση (Πρωθυπουργός Γιωργάκης, ΥΕΘΑ ΜΠΕΝΙ) την κατηγορία ότι ετοίμαζε πραξικόπημα! Ήταν σαστισμένοι από την χλαπάτσα που έφαγαν στην Σύνοδο Κορυφής στη Νίκαια και δεν ήξεραν τι έλεγαν. Έγινε σάλος ο οποίος ξεθύμανε πάραυτα λόγω της ανυπαρξίας στοιχείων. Το κύρος όμως την ΕΔ στη χώρα, την Ευρώπη, ΗΠΑ, Τουρκία είχε τρωθεί Ντροπή τους. Ο ΦΦ ψύχραιμος και χαμογελών απλώς σάρκασε, δεν μήνυσε τους συκοφάντες. Σε λίγους μήνες ο «πραξικοματίας» κάθισε στην θέση του ΥΕΘΑ. Τον επισκέφθηκα και του είπα αστειευόμενος «Κάνε τώρα ξάδελφε ένα πραξικόπημα να γελάσουμε». Ευθύς ως ανέλαβε, ο ΦΦ σπεύδει να τακτοποίηση θέματα, μεταξύ των αγρίων η προμήθεια βλημάτων για τα άρματα LEO GR. Παρουσιάστηκε στον εξαίρετο Πρωθυπουργό κ. Πικραμένο του εξήγησή το οξύ πρόβλημα. Έγινε ένα μικρό ΚΥΣΕΑ και η παραγγελία δόθηκε! Οφείλω όμως, αδέλφια μου αλήτες γλάροι, να σας διευκρινίσω το εξής: Τα εξαιρετικά αυτά άρματα (170), υπερκοστολογημένα, είχαν αγορασθεί επί Σημίτη, άνευ δικαιολογίας, χωρίς πυρομαχικά. Σας ορκίζομαι δεν γράφω ανακρίβειες. Οι ακολουθούντες ΥΕΘΑ Ευάγγελοι, Μεϊμαράκης-Βενιζέλος, μη δίνοντας ένα παρά δεν αγοράζουν πυρομαχικά και τα άρματα ήσαν κατάλληλα μόνο για παρελάσεις και λιτανείες. Ο Στρατός παρέμενε (7) χρόνια με άρματα χωρίς πυρομαχικά! Απίστευτο. Τιμή και δόξα στους δύο Ευαγγέλους που μας κάνουν τώρα πατριωτικά διδάγματα. Μπράβο Ξάδελφε! Θέλω να πω και κάτι άλλο στον άξιο και αγαπητό Αλκιβιάδη. Μη σπεύδει σε τελετές, πολιούχους κλπ. σπαταλώντας τον χρόνο του. Αυτά είναι για επαγγελματίες πολιτικούς. Ας ρίξει μια ματιά στο ΝΙΜΤΣ, τον ΑΟΟΑ.

Χαίρε Φινλανδία!

Γνωρίζετε την Κυρία; Όχι; Κακώς! Προθυμοποιούμαι να σας την γνωρίζω. Είναι η Κυρία (με κεφαλαία) SANNA MARIN (37) Πρωθυπουργός της Φιλανδίας από το 2019! Επέτυχε πανηγυρικά κι’ επιβεβαίωσε την θέση της Φινλανδίας ως μίας Χώρας με μηδενική σχεδόν διαφθορά (πρώτη παγκοσμίως), αρίστης Παιδείας, Οικονομίας, Υγεία αλλά και ικανές ΕΔ.

Προ ημερών δήλωσε ότι αποχωρεί της πολιτικής, έδωσε ότι είχε να δώσει. «Ουκ εν τω πολλώ το εύ» όπως έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες.

Θα μου πείτε: και τι μας νοιάζει εμάς, ρε μπάρμπα, το τι γίνεται στη Φιλανδία; Μα απλά θέλω να σχολιάσω ότι ένα Κράτος προχωρεί μπροστά με νέους ανθρώπους, Πατριώτες, δημιουργικούς και όχι βαλσαμωμένες μούμιες, κυρίες αποτυχούσες, που μούχλιασαν στην πολιτική επί 10ετίες. Και μιας και μιλάμε για κυρίες τολμώ ν’ αναφέρω ότι επικεφαλής όλων αυτών των αποτυχημένων αρχαιοτήτων είναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Οι περισσότερες «υπηρετούν» τη χώρα επί δεκαετίες, βυθίζοντας την περισσότερο στο τέλμα. Μαζί με την κ. Ντόρα διάφορες κυρίες όπως πχ Μαριλίζες, Τόνιες, Χριστιάνες, Τασίες κλπ, ονόματα δεν λέω.

Επίκαιρα προεκλογικά τσιτάτα

Το 98% των πολιτών σ’ αυτή τη Χώρα είναι αξιοπρεπείς, τίμιοι, εργατικοί. Το υπόλοιπο βρωμερό 2% παίρνει την εξουσία. Από την άλλη εμείς τους εκλέγουμε…

        Λίλυ Τόσμσι

(Αμερ. Συγγραφέας)

Ελλάς: Χώρα με Πρωθυπουργούς και με Αρχηγούς που κανένας ευφυής πολίτης δεν θα τους εμπιστευόταν τη διαχείριση έστω ενός περιπτέρου.

Χρ. Γιανναράς (Κ. 17-1-16)

Πολύ θα στεναχωρηθεί η μαμά μου όταν θα μάθει ότι αναμιγνύομαι με την πολιτική. Ήταν ευτυχισμένη που ήξερε ότι δουλεύω ως πιανίστας σε ένα μπορντέλο.

Μαρκ Τουέϊν

Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί είναι δυσφημιστές για το υπόλοιπο 10% που είναι έντιμοι.

Χένρυ Κίσινγκερ

*Όλοι οι τ. Ευρωπαίοι Πρωθυπουργοί γίνονται ανάρπαστοι από συγκροτήματα εταιρειών σε ηγετικές θέσεις (Σρέντερ, Μπλέρ, Κάμερον, Πρόντι κα) και ερωτώ αδέλφια, αλήτες, γλάροι, υπάρχει έστω ένας Έλλην μικροέμπορος να προσλάβει τον κ. Γιωργάκη, Αντωνάκη, Κωστάκη κα. Τι να τους κάνει; Γι΄αυτό δεν ξεκολλάνε από τη Βουλή. Απογοήτευση….

Εστί δίκης Οφθαλμός ός τα πανθ’ ορά

Έκλεισε, επί τέλους και η υπόθεση Novartis. Ουδείς υπεύθυνος και από την Εταιρεία. Προ μηνών είχαν αθωωθεί και οι τ. Υπουργοί Υγείας. Κανείς τους δεν είχε πάρει χαμπάρι για την ληστεία που γινόταν στα φάρμακα εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Είχα σημειώσει: Συνένοχοι η βλάκες. Επανάληψη της υπόθεσης SIEMENS. Τις πταίει; Τις πληρώνει; Μα ο φουκαράς Έλλην πολίτης, πάντοτε ευκολόπιστος και πάντα προδομένος. Ωστόσο ο τ. Υπ. Υγείας κ. Πλεύρης επέβαλε πρόστιμο, προ μηνών, 250 εκ € στην NOVARTIS. Τι έγινε μ' αυτό; Εισπράχθηκε ή αναμένει παραγραφή; Η νυν Υπουργός ας το κοιτάξει. Επιβάλλεται.

Όχι αμετροέπειες…..

Όχι αμετροέπειες όταν επιχειρείται κριτική στελεχών των ΕΔ, ιδιαίτερα μεσαίου ή μικρού βαθμού που φέρουν στους ώμους τις δυσβάστακτες ευθύνες διοίκησης. Και μάλιστα σε κρίσιμες και ευαίσθητες Μονάδες των πρόσω. Σε απογευματινή εφημερίδα (Εφ. Συν) επιχειρήθηκε, αφελής και επιπόλαια, επίθεση, όχι από τον Στρατιωτικό Συντάκτη (31 Μαΐου) στον Αντισυνταγματάρχη-Διοικητή του Καστελόριζου. Τον χαρακτηρίζουν υπεραυστηρό, άδικο και βάναυσο. Γνωστό βέβαια, ο αξιωματικός αυτός διοικεί μια Μονάδα όπου πρέπει να κυριαρχεί η πειθαρχία και το ομαδικό πνεύμα. Αν διοικούσε το Κολέγιο της Κυρίας Λολότας στην Εκάλη τα πράγματα θα ήσαν διαφορετικά. Συγκρατηθείτε σύντροφοι, μη δίνετε βάση στα λόγια της αρβύλας. Τα στελέχη των Ε.Δ. θέλουν τη ζεστασιά μας. Την αξίζουν.

Ο τ. Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς

Εδώ με τον στενότερο συνεργάτη του, επί Πρωθυπουργίας του, η. Μπαλτάκο που τον είχε επιβάλλει ως γκαουλάϊτερ του Υπουργείου Άμυνας.

Ινα μη λησμονούμε αδελφοί….

Δεν έχει, δυστυχώς, αντιληφθεί ότι είναι ένας τέως και μάλιστα αποτυχών. Επιδιώκει ένα θόρυβο γύρω από τον εαυτόν του, ένα αντί Μητσοτακικό κλίμα, οργανώνει πυρήνα από 2-3 ασήμαντα φιλαράκια. Παράλληλα εκδηλώνει μια μικροπρέπεια: Να μην εννοεί να ξεκολλήσει από την Βουλή, στερώντας έτσι μια έδρα από ένα φιλόδοξο νέο ή νέα της Μεσσηνίας. Εν Μεσσηνία, πολιτεύεται ένας εξαίρετος, έντιμος, δοκιμασμένος πολιτικός προερχόμενος από τα σπλάχνα του Λαού Στην ΝΔ. Είναι ο κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, τ. ΥΦΕΘΑ, ο οποίος έγραψε ιστορία στο Υπουργείο Άμυνας, με το ήθος και την τόλμη του.

Κάπου, επί υπουργίας του φοβερού Βαγγέλη Μεϊμαράκη (Κυβέρνησης Κωστάκη) απεκάλυψε ένα βαρβάτο σκάνδαλο, το μελέτησε το φακέλωσε και με μία σκληρή αφήγηση-πρόταση το έστειλε στην εισαγγελία! Έπρεπε όμως πρώτα να περάσει από το Γραφείο του κ. Υπουργού. Εκεί, κρατηθείτε αδέλφια μου, «απωλέσθη». Ολόκληρος φάκελος με 52 χαρτιά μέσα.

Τότε είναι που έγραψα ένα ολοσέλιδο άρθρο στην Ελευθεροτυπία με τίτλο «Χάσαμε τον …….. θείο STOP». Έπεσε πολύ γέλιο αλλά ο κ. Υπουργός ουδόλος ενοχλήθηκε. Έπρεπε να διαφυλαχθεί το κύρος της «αδελφότητας» που είχε τόσο καταρρεύσει επί Σημιτοακογιάννων.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος απετέλεσε το μαύρο πρόβατο. Ο τ. ΥΦΕΘΑ είναι λαοφιλής στην Μεσσηνία και επί χρόνια εκλεγόταν πρώτος βουλευτής της ΝΔ. Τούτο όμως ουδόλως άρεσε στον «Μεσσηνιάρχη» κ. Α. Σαμαρά και για ένα άλλο λόγο. Ο Λαμπρόπουλος δεν δεχόταν να γίνει υποτακτικός του. Άρχισε λοιπόν ο πόλεμος εναντίων του Σαμαρά με εξασφαλισμένη την έδρα. Προχθές ο κ. Γ.Λ. δεχόμενος εσωτερικά πυρά δεν εξελέγη. Είναι πρώτος αναπληρωματικός. Μακάρι να εκλεγεί στις 25. Αν πρωτεύσει ο κ. Μητσοτάκης ας ρωτήσει να μάθει περί του εν λόγω πολιτικού και καλό είναι να τον χρησιμοποίησε και στο Υπουργείο Άμυνας. Όπως διάβασα σε Κυβερνητικό Τύπο, ο κ. Σαμαράς όχι μόνο παριστάνει τον Πελοποννησιάρχη δημιουργών φράξια στον Μητσοτακικό Στρατόπεδο, αλλά άρχισε να στέλνει σημειώματα στον Κυριάκο με υπουργήσιμους φίλους του! Σημειώστε σύντροφοι! Αν δεν τον περιμαζέψει ο κ. Μητσοτάκης, αν υπερψηφισθεί, θα του δημιουργήσει στο μέλλον πρόβλημα ο Αντωνάκης. Τώρα είναι η ευκαιρία.

Εκλογικές εκπλήξεις και άλλες

Το κόμμα των πτωχών Ελλήνων έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό, πανελληνίως στην Εκάλη 12%. Στο χωριό Πριόλιθος της Αχαΐας πρότεινε το κόμμα και η Κωνσταντοπούλου 31%. Μητροπολίτης τις Κρήτης, χολώθηκε γιατί διερχόμενος πολιτικός Αρχηγός δεν τον επεσκέφθη για να λάβει τις ευλογίες του! (Παραπ. 4/6). Διερωτώμαι: Πρέπει ν’ αρπάξουμε φραγγέλιο ή ράβδο κυρίου για τον Μητροπολίτη η τον ασεβή Αρχηγόν; Θου, Κύριε, φυλακήν εν τω στόματί μου. 650, ναι εξακόσια πεντήκοντα, πρωτόκολλα κατεδαφίσεις εκδόθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία πολεοδομίας Κυκλάδων για τη Μύκονο και υλοποιήθηκε μόνο ΕΝΑ! Μόνο ΕΝΑ! Στοιχηματίζω το δώρο μου του Πάσχα (που μου το μάσησε από 2011 ο Γιωργάκης, ότι πάρα πολλοί υποψήφιοι βουλευτές της περιοχής, που τους εκλέξαμε ήδη, έβαλαν το χεράκι τους.) Φταίει ο Ερντογάν που μας απειλεί. Φταίει που τελικά, θα μας «πηδήξει» αφού ήμαστε ένα κράτος εν διαλύσει. Με την θριαμβευτική επανεκλογή του γείτονα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη (33 χρόνια στον πολιτικό βίο, από το 1990), δήλωσε ότι ανησυχεί και θα δραστηριοποιηθεί για τα αμυντικά θέματα. Όχι, παρακαλώ, κυρία μου μην το κάνετε. Έχετε προσφέρει τόσα πολλά μέχρι σήμερα στη Χώρα. Φθάνει…

Ο Πρόεδρος κ. Ερντογάν

Κέρδισε… Υπήρχε περίπτωση να χάσει;  Έχει, μεθοδικά, κατασκευάσει ένα υβρίδιο που τυπικά είναι Δημοκρατία, ενώ, στην πραγματικότητα, μόνο αυτό δεν είναι. Από την προηγούμενη Κυριακή ο κ. Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι απλώς ένα πρόσωπο αλλά ένας Ηγέτης. Είναι ένα σύστημα που έχει, βαθμηδόν, καταλύσει του Κεμαλίσμο. Με το μαλακό! Ελέγχει, απόλυτα τον Στρατό, τη Δικαιοσύνη, την Διοίκηση. Απομένουν κάτι λίγα για την ολοκληρωτική Ερντογανοποίηση του Κράτους. Τι μας επιφυλάσσει; Η περιμένουμε τα χειρότερα, για να είμαστε σίγουροι. Η Τουρκική Βουλή των 600 βουλευτών έδωσε πολιτικό όρκο. Θα σημειώσατε, νομίζω ότι η Τουρκία των 100 εκατομμυρίων εκλέγει 600 βουλευτές. Εμείς άφρονες, ρουσφετολόγοι, οικογενειοκρατούμενοι και απάτριδες με 10 εκ (-) επιμένουμε στους 300! Βαίνουμε προς ευθανασία ναι ή όχι; Αυτό μας αξίζει με τόσο ανεπαρκείς πολιτικούς! Σε μια βαθιά Ισλαμική θρησκευόμενη Κοινωνία οι Τούρκοι έχουν, προ πολλού, διαχωρίσει της Εξουσίες. Το έκανε ο Μέγας Κεμάλ Ατατούρκ ενώ ο δικός μας Βενιζέλος δεν το αποφάσισε. Ουδείς ιμάμης. Ουδείς Χόντζας ή Μωαμεθανός Αρχιερέας παρών στην Βουλή. Κατόπιν τούτου δικαιολογείστε με που επιμένω να θεωρώ την Ελλάδα, γεωγραφικά, κειμένη μεταξύ Δυτ. Ευρώπης και Ιράν, οοχι μεταξύ ΔΕ και Τουρκίας.

Στρατιωτικοί και Εκλογές

Προσήλθαν ως υποψήφιοι πάμπολλοι, εξελέγησαν μόνο τρείς (3) Ναύαρχοι της ΝΔ. Αεροπορία – Στρατός ούτε λέπι. Έχουμε λοιπόν: ΝΔ 14, ΣΥΡΙΖΑ 5, ΠΑΣΟΚ 10, ΚΚΕ 11 (Μεταξύ των οποίων ο κ. Τσουκαράκης, πρώην Αρχισυνδικαλιστής), Εθνική Δημιουργία 11, ΝΙΚΗ 10, ΜΕΡΑ 25, ΚΙΝΗΜΑ 21 2, Ελληνική Δημιουργία 1. Είχαμε και ένα αμιγές κόμμα Αξιωματικών Π.Ν., ΕΑ, την Κοινωνία Αξιών του Ναυάρχου Φενέκου με 5 υποψηφίους αποφάσεις του ΠΝ.

Συνοριοφύλακες

Η στήλη είχε πολλάκις…. φοράκις στο παρελθόν εκφράσει τις αμφιβολίες της για την ορθή χρησιμοποίηση τους, κατά καιρούς, προσλαμβανομένων συνοριοφυλάκων. Ο σκοπός των προσλήψεων ήταν ιερός, κυριολεκτικά και δεν έπρεπε να υπάρχει χώρος κομματικών παιγνίων και ρουσφετολογίας. Κυκλοφορούσε η φήμη, ίσως κακόβουλες, ότι ….. μάγκες κομματικοί, διαφόρων χρωμάτων, ορκίζονται συνοριοφύλακες, ελάμβαναν το μηνιαίο φιλοδώρημα και σύνορα δεν έβλεπαν η έπαιρναν μετάθεση για τα ενδότερα. Κομματική βρωμιά συνήθης στο Ελλαδιστάν, έργο αδίστακτων πολιτικών. Τα τελευταία γεγονότα αποκάλυψης σπείρας Ελλήνων και Τούρκων διακινητών δυστυχισμένων λαθρομεταναστών έδωσε μία εικόνα της ντροπής. Οι πρωταγωνιστές, από ελληνικής πλευράς, ήταν συνοριοφύλακες, αποσπασμένοι στην ΕΥΠ!!! Διάβρωση από τα μέσα! Γράφτηκε και δεν γνωρίζω αν είναι ακριβές, ότι οι αετονύχηδες γνώριζαν από την ΕΥΠ τα ευάλωτα σημεία των συνόρων, τα έδιναν στους Τούρκους και η δουλειά πήγαινε μια χαρά. Παράλληλα οι καλοί Τούρκοι συνάδελφοι πληροφόρησαν την ΜΙΤ για τις ευαισθησίες αυτές. Μόλις προ των εκλογών ο τότε Υπουργός προσέλαβε ακόμη 200 συνοριοφύλακες! Ο νύν Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Στρατηγός, γνωστού ήθους και ικανοτήτων, θα προσφέρει μέγα έργο αν κάνει ένα έλεγχο προσφοράς υπηρεσίας από συνοριοφύλακας. Αν δεν το κάνει, το τρένο έφυγε. Οι πολιτικοί έχουν ο καθένας ευθύνη των διορισμού και μεταθέσεων ώστε ΟΥΔΕΙΣ θα ενδιαφερθεί για το οξύ πρόβλημα μετά τις εκλογές. Η Χώρα αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό και αμυντικό πρόβλημα και δύσκολα  αντέχει την ύπαρξη μιας Στρατιάς αργόμισθων, αν βέβαια επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν. Με το διάτρυτο τοίχος δεν αναχαιτίζονται οι εισβολείς που εμείς, αφού ενημερώνεται η ΜΙΤ.

Συγγνώμη

Ξεκίνησα να γράφω λίγα και μου βγήκαν πολλά. Θ’ αργήσω να επανέλθω πήρα 20ήμερη άδεια, άνευ αποδοχών, από τον Πάρι, ως τιμωρία.   

The post «Ενίσχυση της θωράκισης της χώρας ή τσιγκολελέτα»; Διαξιφισμοί με τον Κων. Φράγκο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
κων, κων, αβραμοπουλος, η καθημερινή, θεοδωρος παγκαλος, αδωνις γεωργιαδης, γιαννης κεφαλογιαννης, αλέξης τσίπρας, ντορα μπακογιαννη, εν λόγω, ιουνίου, υεθα, συγκεκριμένο, μιτ, ευπ, νέα, αβελτηρία, ηπα, νατο, ελλαδα, uav, ΚΚΕ, νεα δημοκρατια, παπανδρεου, οφείλεται, αθηνα, ΠΑΣΟΚ, γαλλια, γεεθα, εκλογες, βουλη, πατρα, υππο, εφραιμ, καρχιμάκης, λοβερδος, συνταγμα, ισχύ, πτώχευση, τσιπρας, βρυξέλλες, προσφορες, ηρακλειο, δραση, συριζα, ψηφοδελτια, υγιές, νικαια, leo, κυσεα, οφείλω, στρατος, νιμτσ, αοοα, novartis, εταιρεία, υπουργοι, siemens, ώμους, μαΐου, ινα, ελευθεροτυπια, σαμαρας, κρητη, μυκονος, πασχα, υβρίδιο, βενιζελος, νικη, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, εθνος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, εφημεριδα δημοκρατια, μετρο, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, πανελληνιες 2011, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, οφειλετες δημοσιου, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, βασεις 2012, 600 δις, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, νικος ρωμανος, ιταλια εκλογες, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, ξανα, κοινωνια, ηλεια, αλέξης τσίπρας, αβελτηρία, βουλευτες, αοοα, νεος πρωθυπουργος, πτώχευση, χωρες, υβρίδιο, το θεμα, αδεια, αυτοκινητα, βραζιλια, γεεθα, γνωμη, γνωση, δανια, δημοκρατια, δουλεια, εδρα, εθνικη, εργασια, ευπ, ευχες, ηγεσια, ηγετης, ηπα, θεμα, ιραν, ισπανια, ιταλια, καθημερινη, μεγα, νησια, οικονομια, ονοματα, ονειρο, οξυ, οφθαλμος, ρεθυμνο, σθενος, υγεια, υεθα, φιλια, siemens, uav, αγιον ορος, αγκυρα, αγορα, αδωνις, αθεος, αρθρο, αθυροστομος, αξιζει, αλκιβιαδης, ανδρουλακης, αμφιβολιες, απηχηση, απιστευτο, απλα, αφελης, αφηγηση, αφισα, αψογος, βρυξέλλες, γεγονοτα, γεγονος, γελιο, γινει, γινεται, γινονται, γιανναρας, γειτονα, γλαροι, δημοσιο, δυστυχως, διοικηση, δικη, δειχνει, δοξα, δωσει, δωρο, ευλογια, εγινε, εγωιστης, ευκαιρια, ειλικρινα, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, εκκλησια, εβδομαδα, εμειναν, εμμονη, εμπνευση, εν λόγω, επρεπε, επιτυχια, ερντογαν, ερεισμα, εταιρεία, ετων, ευαγγελια, ευθυνη, ευρωπη, εφυγε, εφημεριδα, ευφυης, ιδιο, η δικη, η καθημερινή, υπηρεσια, υποθεση, η τελετη, θειο, θησαυρος, θρησκεια, εικονα, ινα, καναδας, καρχιμάκης, κεμαλ, κεμαλ ατατουρκ, κεφαλαιο, κυβερνηση, κυμα, κυσεα, κυριε, κυρια, κιρκη, κλιμα, κομμα, κοτσι, κυκλοθυμικος, λαθη, λεηλασια, λεπτομερειες, λυπη, λικνο, λογια, λογο, μαυρο, μαδριτη, μαζι τα φαγαμε, μαμα, ματια, ματι, μεσσηνια, μιμης, μηνυματα, μηνες, μητσοτακης, μιτ, μικρο, ναυτικο, νατο, νικη, νιμτσ, νοημοσυνη, ντροπη, ντρεπεσαι, ντορα, παντα, οικος, οικογενεια, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, ονειδος, ορκωμοσια, ορος, οτσαλαν, οφείλεται, οφείλω, παγκαλος, πηγαινε, πειθαρχια, πλευρης, πολωνια, πρωταγωνιστες, σελιδες, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συγχαρητηρια, σημιτης, σημαδια, σπιτια, σχολια, τασια, τεως, τιμωρια, τιμη, τοιχος, το εθνος, τουρκια, τολμη, υππο, τρενο, τρια, τονια, ισχύ, υφυπουργοι, υψηλη, φαρμακα, φιλε, φυσικα, φιασκο, φταιει, φημη, χειροτερα, χιουμορ, χλαπατσα, χαρα, ψητο, κωνσταντινος, αφησες, baby, βρωμια, δημητρης, δικαιωματα, φακελος, φιλοι, γιορτη, γνωσεις, ηγετες, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κοτες, κυριακη, leo, μια ματια, μοιαζει, μπροστα, μυκονο, novartis, οργη, ορκιζομαι, ουρανια, πληροφοριες, θελω να, θεματα, θεσεις, υγειας, υγιές, ώμους, χερια
Τυχαία Θέματα