La Liga: Κερδισμένη η Ρεάλ, έγραψαν ιστορία τα «λιοντάρια»

Μεγάλη «μάχη» μαίνεται και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με τη διαφορά της 4ης Μπαρτσελόνα με την 8η Μπιλμπάο, να είναι στους πέντε βαθμούς. Ας δούμε όμως κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από την τελευταία αγωνιστική στο ισπανικό πρωτάθλημα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ «ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ» Το εντυπωσιακό 4-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο επί της Σοσιεδάδ στο ντέρμπι των Βάσκων προκάλεσε αίσθηση. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη για τα «λιοντάρια» επί των μεγάλων της αντιπάλων, από τον Οκτώβριο του 1959 (επίσης με 4-0), δηλαδή πριν

από 62 χρόνια, 4 μήνες και 16 ημέρες. Πραγματικά «λιοντάρια»! Μάλιστα ο Άλεξ Μπερενγκέρ έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης της Μπιλμπάο που είχε δύο ασίστ σε ντέρμπι των Βάσκων στη Liga, τον 21ο αιώνα, μετά τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς τον Νοέμβριο του 2004 και τον Μόρτεν Σκούμπο τον Ιανουάριο του 2006.



Five games later, @Athletic_en taste Basque derby victory in #LaLigaSantander! #AthleticRealSociedad pic.twitter.com/PZi04WwhJZ

— LaLiga English (@LaLigaEN) February 20, 2022

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ Τι τρόπος να συστηθείς σε ένα νέο πρωτάθλημα! Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έγινε ο πρώτος παίκτης στον 21ο αιώνα που σημείωσε χατ-τρικ σε τέσσερα από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ligue 1, Bundesliga, Premier League και LaLiga). Και τα τρία ήταν τα πρώτα του γκολ για τον σύλλογο. Στην ιστορία των Καταλανών , 8 παίκτες της Μπαρτσελόνα σημείωσαν τα πρώτα τους γκολ στη LaLiga για τον σύλλογο με χατ τρικ, συμπεριλαμβανομένων των Τιερί Ανρί (2007) και Ρομάριο (1993), με τελευταίο τον Τζιοβάνι ντος Σάντος το 2008.

ΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΠΟΔΙ Η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε άνετα την Οσασούνα με σκορ 3-0. Το δεύτερο γκολ, που σημείωσε ο Λουίς Σουάρες, ήταν απίστευτο, καθώς νίκησε τον Σέρχιο Ερέρα από τα 40,2 μέτρα, με το πιο «αδύναμο» αριστερό του πόδι. Μάλιστα, από την περίοδο 2010-11, αυτή είναι η 4η μεγαλύτερη απόσταση από την οποία κάποιος παίκτης έχει πετύχει γκολ με το αδύναμο πόδι του. Οι τρεις πρώτοι είναι, ο Μίλος Πάντοβιτς (Μπόχουμ, 2021) 64,3 μέτρα, Ναμπίλ Φεκίρ (Λιόν, 2017) 53,3 μέτρα και Ρόνι Ροντελέν (Καέν, 2018) 51,1 μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα