ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-2: O Γκαρσία έσωσε την Ένωση στο φινάλε!

Τα πλάνα των προπονητών

Την ίδια ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό επίλεξε ο Ματίας Αλμέιδα στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Φατίχ Τερίμ τοποθέτησε ξανά ως αμυντικό χαφ τον Κώτσιρα με τον Χουάνκαρ να επιστρέφει στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης η ΠΑΕ ΑΕΚ παρουσίασε την επετειακή φανέλα για

τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η επετειακή φανέλα της ΑΕΚ για τα 100 χρόνια.Προβάδισμα για την ΑΕΚ, γκολ και ευκαιρίες για Παναθηναϊκό

Με τον Παναθηναϊκό να κάνει άμυνα στο κέντρο και να πιέζει την ΑΕΚ, η οποία επιχειρούσε να παίξει με βαθιές μπαλιές κύλησε το πρώτο 20λεπτο στην “Αγιά Σοφιά” χωρίς να συμβεί κάτι αξιόλογο.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Παναθηναϊκό, στο 22’΄, όταν ο Μπερνάρ σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά μετά όμως, οι “πράσινοι” πλήρωσαν την επιλογή τους να παίζουν την άμυνα στο κέντρο. Ο Σιμάνσκι με τρομερή μπαλιά πίσω από το κέντρο έβγαλε σε θέση βολής τον ΛΙβάι Γκαρσία που δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Λοντίγκιν για το 1-0.

Ο χαιρετισμός του Τερίμ με τον Αλμέιδα πριν τη σέντρα.

Μετά το γκολ της ΑΕΚ, ο ρυθμός και οι ευκαιρίες ήταν για τον Παναθηναϊκό. Στο 27′ ο Στάνκοβιτς πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μαντσίνι, ο Ρότα δεν έκανε καλό κοντρόλ, ο Αργεντινός έκλεψε αλλά το σουτ σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η ισοφάριση του “τριφυλλιού” ήρθε στο 31′, όταν ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, ο Σιντιμπέ στο δεύτερο δοκάρι δεν υπολόγισε σωστά, ο Βέρμπιτς έστρωσε στον Χουάνκαρ που έβγαλε ωραία σέντρα για να σκοράρει με κεφαλιά ο Γεντβάι.

Η ομάδα του Τερίμ πλησίασε σε δεύτερο γκολ στο 38′, όταν από κόρνερ του Μαντσίνι, ο Βέρμπιτς πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς, ενώ στο 41′ μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Μαντσίνι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Βέρμπιτς την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Η αντίδραση του Μαντσίνι στη χαμένη ευκαιρία του Βέρμπιτς. Το Β Ημίχρονο

Οι δύο ομάδες άρχισαν το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές με την ΑΕΚ στο 48′ να έχει την πρώτη καλή στιγμή, με το ωραίο σουτ του Σιμάνσκι έξω από την περιοχή, να φεύγει άουτ. Δύο λεπτά μετά, ο Γουίλιαν έδιωξε τη μπάλα, αυτή φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του Βαγιαννίδη, διαιτητής και VAR αποφάσισαν πως δεν υπήρχε πέναλτι.

Στο 55′ πτώση του Βέρμπιτς μέσα στην περιοχή, ζήτησε πέναλτι ο Παναθηναϊκός, άφησε το ματς να συνεχιστεί ο Αλ Χακίμ, ενώ στο 57′ ο Λοντίγκιν μπλόκαρε την κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς.

Τρία λεπτά μετά, ο Γκαρσία έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και χωρίς πρόβλημα νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-1 και το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι. Η φάση ελέγχθηκε για off side, αλλά και για μαρκάρισμα στον Μπερνάρ στο ξεκίνημα της φάσης όπου ζήτησαν φάουλ οι “πράσινοι” και ο Αλ Χακίμ αφού είδε τη φάση έκρινε πως υπήρχε αντικανονικό μαρκάρισμα στον Βραζιλιάνο.

Οι “πράσινοι” φλέρταραν με δεύτερο γκολ στο 63′, όταν ο Μπερνάρ πέρασε ωραία στον Μαντσίνι, αυτός γύρισε παράλληλα με τον Ιωαννίδη που έκανε την προβολή σε κενή εστία να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε τρία λεπτά μετά πάλι από στατική φάση. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κώτσιρας πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ο Αράο με κοντινό σουτ έκανε το 1-2.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε τον Παναθηναϊκό που της άφησε τη μπάλα και στο 73′ από τη σέντρα του Άμραμπατ, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 77′ ο Άμραμπατ πέρασε στον Σιντιμπέ, ο οποίος γύρισε ωραία για τον Γκαρσία που σούταρε πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

Στο 89′ σέντρα του Γιόνσον, με τη μία το γύρισμα του Σιντιμπέ, η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Γκαρσία που δεν μπορούσε να την προλάβει.

Στο τρίτο λεπτό Σουτ του Γκαρσία μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ζέκα, αλλά ο Αλ Χακίμ άφησε το ματς να συνεχιστεί. Ο Σουηδός κλήθηκε από το VAR να ελέγξει τη φάση και άλλαξε την απόφασή του δίνοντας πέναλτι για την Ένωση. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και με δυνατό σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-2!

Η ΑΕΚ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή, όταν ο Μάνταλος σούταρε έξω από την περιοχή, ο Λοντίγκιν έδιωξε με δυσκολία και ο Αραούχομε σουτ είδε τον Βαγιαννίδη να βάζει την προβολή και να αποτρέπει την ανατροπή!

Keywords
Τυχαία Θέματα