Άντρας έκλεψε 122 εκατομμύρια δολάρια από Google και Facebook απλά ζητώντας τα

Μερικές φορές πρέπει απλά να το ζητήσεις.

Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλει κανείς λεφτά; Αυτή η ιστορία μας δείχνει ότι αν ζητήσεις κάτι πολύ ευγενικά, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να το πάρεις.

Ένας άντρας ομολόγησε ότι είναι ένοχος, καθώς έκλεψε 122 εκατομμύρια δολάρια, από Google και Facebook συνδυαστικά, από το 2013 μέχρι το 2015.

Ο Evaldas Rimasauskas από την Lithuania

κατάφερε να τσεπώσει $99 εκατομμύρια από το Facebook και $23 εκατομμύρια από την Google με ένα πολύ απλό πλάνο: έστελνε τιμολόγια και στις δύο εταιρείες για πράγματα που δεν είχαν παραγγείλει. Το κορυφαίο βέβαια εδώ είναι το πόσο εύκολα το μάσησαν και έστειλαν τα λεφτά.

Μια ιστορία στο Boing Boing εξηγεί ότι τα τιμολόγια αποστέλλονταν παράλληλα με μια ποικιλία πλαστών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων συμβάσεων και ψευδώς υπογεγραμμένων επιστολών, για να διατηρήσουν έναν αέρα νομιμότητας. Ο Rimasauskas παραποίησε ακόμη και τα emails, που έμοιαζαν να προέρχονται από εταιρικά στελέχη, για να υποστηρίξει τα αιτήματά του για πληρωμή.

Το σχέδιο ενισχύθηκε περαιτέρω από τον Rimasauskas, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι υπεύθυνος στην ταϊβανέζικη εταιρία hardware, Quanta Computer Inc. Καταχώρησε μάλιστα και μια εταιρεία με το όνομα αυτό στη Λετονία για να βοηθηθεί με τα διαπιστευτήρια.

Τόσο σχολαστικό ήταν το σχέδιό του, που κανείς στο Facebook ή στην Google δεν έλεγξε αν τα τιμολόγιά του ήταν νόμιμα. Απλώς τον πλήρωσαν. Στη συνέχεια, ο Rimasauskas μεταβίβασε τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στην Κύπρο, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και τη Λετονία.

Τον ανακάλυψαν τελικά στην Google και τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, κλοπής ταυτότητας και ξέπλυμα χρήματος. Συμφώνησε να χάσει 50 εκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει φυλάκιση έως και 30 χρόνια όταν καταδικαστεί στις 29 Ιουλίου.

Ευτυχώς που πριν λίγο καιρό η εταιρεία είχε καλά νέα, με το Google Stadia και το νέο χειριστήριο που θα φέρει μαζί του.

IGN GreeceΤο Facebook αποθήκευσε πάνω από 600 εκ. κωδικούς υπό μορφή απλού κειμένουTo Facebook κατηγορείται για παραπλάνηση ανηλίκωνΕτοιμαστείτε να στείλετε μηνύματα από το Facebook στο Instagram

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα