Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Να το ζήσουμε όλοι, από κάθε πόστο, στο έπακρο! (video)

Κάποιες τέτοιες μέρες ξημερώνουν διαφορετικά για όσους τρέφουν ιδιαίτερη συλλογική αγάπη! Ο Ολυμπιακός είναι ίσος προς ίσους σε μια ευρωπαϊκή τετράδα και θα διακδικήσει τις πιθανότητες του απέναντι στην Άστον Βίλα, με την πρώτη πράξη της σειράς να παίζεται στο ιστορικό “Villa Park”. Ο Ολυμπιακός μπορεί να συμμετέχει για πρώτη φορά σε τετράδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά μόνο ο “χωριάτης” της υπόθεσης δεν είναι. Οι Πειραιώτες

διαθέτουν εμπειρία συνολικά σαν οργανισμός σε ευρωπαϊκές δοκιμασίες διαφορετικού βεληνεκούς και απαιτήσεων, ενώ και στο ρόστερ ο Ολυμπιακός διαθέτει μονάδες (παίκτες και προπονητή) που τα έχουν δει όλα! Οπότε δεν υπάρχει το τρακ παλαιότερων σημαντικών ευρωπαϊκών συγκυριών, που στοίχισαν στον Ολυμπιακό σημαντικές και ιστορικές προκρίσεις. Οι 11 του Μεντιλίμπαρ θα σταθούν γνωρίζοντας τον ρόλο, τον σκοπό και τη θέση τους στην ιστορία του συλλόγου! Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι ο ιδανικός προπονητής για να προετοιμάσει μια ομάδα για μια τέτοια σκληρή μάχη. Ο ίδιος προπονητής τον περασμένο Μάιο κατέκτησε το Europa League, ως “τιμονιέρης” της Σεβίλλης, οπότε οι οδηγίες και οι συμβουλές του έχουν ειδική βαρύτητα για κάθε προπονητή!

Οι αποφάσεις του Μεντιλίμπαρ!

O Μεντιλίμπαρ έχει στα πλάνα του ένα σχήμα το οποίο θα ανταπεξέλθει στις φυσικές απαιτήσεις του ημιτελικού, σε άμυνα και επίθεση, με δεδομένη τη σημαντική απουσία (για τέτοια ματς) του Μασούρα. Έτσι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με Τζολάκη κάτω απ’ την εστία, στην άμυνα θα βρεθούν οι Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος και Ροντινέι. Στη μεσαία γραμμή υπήρξαν ερωτηματικά τα οποία απάντησε ο Μεντιλίμπαρ εδώ και μέρες. Ο Βάσκος έχει καταλήξει στην παρουσία του Ιμπόρα στη μεσαία γραμμή, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τη σωματική του πληθωρικότητα μπροστά απ’ τους στόπερ. Δίπλα του θα είναι ο ασταμάτητος Έσε, ενώ μπροστά τους θα δραστηριοποιείται ο ικανότατος ανασταλτικά και δημιουργικά Τσικίνιο. Μεσοεπιθετικά θα δράσουν οι Ποντένσε, Μασούρας και Ελ Κααμπί!

Η παρουσία του Γιουσέφ… “Ελ Σίντ”

Στη συνέντευξη τύπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να εκπροσωπήσει το ρόστερ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Μόνο τυχαία δεν είναι η παρουσία του σημαντικότερου -ίσως- επιθετικού του Ολυμπιακού την τελευταία 20ετία στη συνέντευξη τύπου. Ο Μαροκινός σόκαρε το “νησί” με την γκολάρα πρόκρισης τον Φεβρουάριου του 2020, αφήνοντας εκτός Europa League την Άρσεναλ, ενώ παράλληλα έγραψε ευρωπαϊκή ιστορία, με χρυσά γράμματα για τον Ολυμπιακό. Η παρουσία του και μόνο έχει τη δική της σημασία! Τα όσα είπε ο Ελ Αραμπί φανέρωσαν περηφάνια, ετοιμότητα και αυτοπεποίθηση για την ομάδα του και κάπως έτσι προετοιμάζεται πνευματικά η ομάδα του Ολυμπιακού.

Ας το απολαύσουμε όλοι

Ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί σε μια σπουδαία σειρά αγώνων και όλοι είναι κοντά στον σύλλογο, πρέπει να ζήσουν στο έπακρο τα ματς! Απ΄τους παίκτες, τους προπονητές, το επιτελείο, τον πρόεδρο, τους εκπροσώπους του τύπου σε Ελλάδα και Αγγλία και φυσικά τους φίλους της ομάδας. Το ταξίδι είναι υπέροχο, ας απολαύσουν όλοι το όνειρο, χειροκροτώντας την ταλαιπωρημένη φέτος ομάδα που δείχνει ικανή να πραγματώσει τα πιο τρελά “ερθρόλευκα” όνειρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα