Μπάνκι: «Σύντομα διεκδικητής τίτλων ο Παναθηναϊκός – Ο Αταμάν ξέρει τον τρόπο» (video)

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιταλός προπονητής στα κανάλια Novasports:

Για την επιστροφή στην Ευρωλίγκα και το κεφάλαιο Βίρτους Μπολόνια: «Νιώθω ότι είμαι σε μία δοκιμασία, εννοώ όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Δεν το περίμενα και τώρα προσπαθώ να το αντιληφθώ. Είναι μεγάλη πρόκληση και το πρόγραμμα πολύ αγχωτικό. Από την άλλη πλευρά, έχω καλούς συνεργάτες και έναν σύλλογο που πραγματικά πιστεύει σε εμένα. Επίσης ένα ρόστερ παικτών που δουλεύει πολύ καλά, οπότε είναι η στιγμή μου να βελτιωθώ. Είναι πραγματικά υπέροχο να έχω

μία τέτοιου είδους ευκαιρία».

Για το αν ήταν δύσκολη ή εύκολη η απόφαση να αποδεχτεί την πρόταση της Βίρτους: «Η απόφαση γενικότερα ήταν δύσκολη όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, γιατί έχεις πολύ περιορισμένο χρόνο για να αποφασίσεις. Πρέπει να καταλάβεις ότι είναι μία πολύ σημαντική επιλογή για τη ζωή και την καριέρα σου. Ήταν δύσκολο από τη μία πλευρά, εύκολο από την άλλη γιατί όπως καταλαβαίνεις η Μπολόνια είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του ιταλικού μπάσκετ. Έχει μεγάλο κύρος ως σύλλογος. Τώρα στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής, έχουμε νέο ιδιοκτήτη και πρόθεση μας είναι να παρουσιάσουμε μία σταθερή εικόνα στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οπότε από τη μία πλευρά ήταν δύσκολο, από την άλλη ήξερα ότι θα βρω έναν πολύ καλό οργανισμό. Ξέρω πολύ καλά τον Σέρτζιο Σκαριόλο, ξέρω ότι ξόδεψε πολλή ενέργεια στις προηγούμενες δύο σεζόν για να χτίσει τη δομή εντός γηπέδου και εκτός αυτού και ήξερα ότι υπήρξε μία πολύ στιβαρή διαχείριση και ιδιοκτησία πίσω. Επιπλέον είναι η Μπολόνια, μία πόλη του μπάσκετ. Τίποτα καλύτερο από το να έχεις μία τέτοια ευκαιρία».

Για το καλό ξεκίνημα της Βίρτους στη σεζόν: «Θα πω ότι αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα όπως σχεδόν όλες οι ομάδες. Είμαστε απλά στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά αυτό που φαίνεται είναι πως η ομάδα προετοιμάζεται πολύ καλά και είναι ανταγωνιστική με τον καθένα. Η ομάδα έχει βελτιωθεί αρκετά και έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Σίγουρα το ότι διαθέτουμε μερικούς βετεράνους και πραγματικά έμπειρους παίκτες είναι κάτι που μας βοηθά πολύ. Αλλά έχουμε και μερικούς νεοφερμένους παίκτες, που χρειάζεται να μπουν στο πρόγραμμα».

Για τον Παναθηναϊκό: «Γενικά πιστεύω ότι είναι μία από τις πιο απίστευτες ιστορίες του καλοκαιριού. Ο κόουτς Αταμάν αφίχθη με όλη την ενέργεια και την πίστη, ο σύλλογος τον πίστεψε στο 100%. Προσπάθησαν να υπογράψουν τους καλύτερους παίκτες που ήταν διαθέσιμοι στην αγορά και επέλεξαν το ταλέντο για να είναι ανταγωνιστικοί από το ξεκίνημα. Μου αρέσει πραγματικά ο τρόπος που ο κόουτς Αταμάν επικοινωνεί. Γνωρίζω την Ελλάδα πολύ καλά, τον κόσμο του Παναθηναϊκού επίσης και ξέρω ότι ο κόουτς Αταμάν έχει το χάρισμα και την πίστη να πιέσει αυτούς τους ανθρώπους να πιστέψουν και θα είναι ανταγωνιστικοί όσον αφορά τη διεκδίκηση τίτλων. Σίγουρα η διαδικασία θα πάρει χρόνο, υπάρχουν πάρα πολύ νεοφερμένοι παίκτες, πολύ ταλέντο και ο κόουτς θα πρέπει να βρει τη χημεία και την αρμονία, αλλά όπως είπα δεν θα με εκπλήξει αν έχουν κάποια σκαμπανεβάσματα στη σεζόν, αφού τους επηρέασαν οι τραυματισμοί. Είναι κάτι το φυσιολογικό. Αν δεις στο παρελθόν τη διαδικασία του προγράμματος της Έφες, χρειάστηκε χρόνος προσαρμογής και διορθώσεων, αλλά ο κόουτς Αταμάν ξέρει την κατεύθυνση πολύ καλά. Και περιμένω ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι ένας από τους κύριους διεκδικητές τίτλων πολύ σύντομα».

Για το πώς περιμένει τη «μονομαχία» Μήτογλου – Σενγκέλια: «Μου αρέσει πραγματικά ο τρόπος που αγωνίζεται ο Ντίνος (σ.σ Μήτογλου). Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν. Πολύ χαρούμενος για τον Παναθηναϊκό και την καταπληκτική του επιλογή. Θα είναι υπέροχο να το παρακολουθήσεις (σ.σ. μονομαχία Σενγκέλια – Μήτογλου). Δύο παίκτες που έχουν ξεκινήσει τη σεζόν πολύ καλά. Και πιστεύω ότι και οι δύο έχουν ένα ιδιαίτερο κίνητρο. Ξέρεις, να βελτιωθούν. Αν και ο Τόκο το καλοκαίρι ήταν εν δυνάμει παίκτης του Παναθηναϊκού. Πιστεύω ότι και οι δύο επένδυσαν πολλά στους εαυτούς τους αυτή τη σεζόν. Από τη μεριά μου είμαι πολύ χαρούμενος που έχω στην ομάδα τον Τόκο, αλλά από την άλλη πλευρά είμαι πολύ χαρούμενος για τον Ντίνο. Και είμαι χαρούμενος που θα είμαι μέρος αυτού του παιχνιδιού απόψε γιατί θα είναι πολύ διασκεδαστικό να το παρακολουθείς ως φίλαθλος του μπάσκετ, όχι μόνο ως προπονητής».

Για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες: «Κυρίως έχει να κάνει με το πρόγραμμα. Οι βασικοί παίκτες είχαν ένα πολύ κουραστικό καλοκαίρι με τις εθνικές ομάδες και αυτό τους επηρέασε σωματικά. Γενικά κρατάμε στο μυαλό μας ότι υπάρχει μια «μάχη» μεταξύ της FIBA, της Euroleague, των εθνικών ομάδων, των συλλόγων, των εγχώριων διοργανώσεων. Το πρόγραμμα είναι πολύ κουραστικό. Πραγματικά πολλά παιχνίδια και όχι αρκετός χρόνος ξεκούρασης. Και οι παίκτες είναι εκτεθειμένοι σε τραυματισμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα