Χάρι Κέιν: Αυτός μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του «Λέβα»

Είναι όμως έτοιμος να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ των 41 τερμάτων σε μία σεζόν, του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι; Η απλή απάντηση είναι ναι. Αυτός μπορεί!
Όπως μας θυμίζει το bundesliga.com, ο θρύλος της Μπάγερν Γκερντ Μίλερ σημείωσε ένα ρεκόρ που όλοι πίστευαν ότι θα μείνει ακατάρριπτο, με τα 40 γκολ που πέτυχε τη σεζόν 1971/72, ένα νούμερο που στάθηκε σημείο αναφοράς για τους επιθετικούς για σχεδόν 50 χρόνια.
Αυτό ήταν μέχρι που ο Λεβαντόφσκι,

το βελτίωσε κατά έναν τέρμα την περίοδο 2020/21, σημειώνοντας το 41ο του γκολ στο 90ο λεπτό την τελευταία αγωνιστική της σεζόν για να σφραγίσει τη νίκη με 5-2 επί της Άουγκσμπουργκ. Σίγουρα, σκέφτηκαν οι περισσότεροι, δεν υπάρχει περίπτωση να το πλησιάσει αυτό το επίτευγμα κανείς ποτέ ξανά.

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ…

Ο Λεβαντόφσκι σημείωσε … μόνο 35 την επόμενη χρονιά και για να καταλάβουμε το μέγεθος της κλάσης του Πολωνού φορ, ακόμη και ο Έρλινγκ Χάλαντ πέτυχε 27 και 22 γκολ αντίστοιχα στις δύο πλήρεις σεζόν του στη Ντόρτμουντ.
Όλα αυτά κάνουν το λαμπρό ξεκίνημα της ζωής του Κέιν στη Γερμανία ακόμη πιο φανταχτερό. Το χατ-τρικ του 30χρονου στη νίκη της Μπάγερν με 4-0 στο Der Klassiker επί της Ντόρτμουντ το Σάββατο ήταν το δεύτερο χατ τρικ σε διαδοχικά παιχνίδια.
Ο τελευταίος παίκτης που το πέτυχε αυτό, ήταν ο Μάριο Γκόμεζ το 2011.

Τα τελευταία κατορθώματα του Άγγλου επιθετικού, τον οδήγησαν στην κορυφή των σκόρερ της Bundesliga με 15 γκολ, ένα περισσότερο από τον τραυματία επιθετικό της Στουτγάρδης Σερού Γκιρασί. Ο μόνος παίκτης στην 60χρονη ιστορία της Bundesliga που σημείωσε ποτέ 15 γκολ μετά από 10 αγωνιστικές, ήταν ο Γκερντ Μίλερ, ο οποίος είχε τον ίδιο ακριβώς απολογισμό, το 1968/69.

Προσθέστε και τις πέντε ασίστ του Κέιν στη Bundesliga, –μόνο ο Τσάβι Σίμονς της Λειψίας έχει περισσότερες με έξι– και ο Νο 9 της Μπάγερν συμμετείχε άμεσα σε 20 γκολ αυτή τη σεζόν. Από τότε που ξεκίνησε η συλλογή λεπτομερών δεδομένων στην Bundesliga το 1992/93, κανείς ποτέ δεν έφτασε σε αυτόν τον αριθμό τόσο γρήγορα.

Ο Κέιν μετράει κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά 44 λεπτά. Υπάρχουν ακόμη 2.160 λεπτά στη διάθεσή του στους υπόλοιπους 24 αγώνες πρωταθλήματος, οπότε αν διατηρήσει τον τρέχοντα ρυθμό του, θα σημειώσει άλλα 49 γκολ για να ολοκληρώσει τη σεζόν με 64. Αν κάποιος μπορεί να το κάνει; O Κέιν μπορεί!

Keywords
Τυχαία Θέματα