Δράση σε Α1 και Α2 με σπουδαίους αγώνες το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ

Αυτή τη φορά όλοι οι αγώνες διεξάγονται σε ένα μέρος, στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ανάμεσά τους υπάρχουν σπουδαίες αναμετρήσεις από βαθμολογικής και όχι μόνο άποψης. Στο πρόγραμμα δεσπόζει το παραδοσιακό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική της Α1 ανδρών με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής ν’ αποτελούν πόλο έλξης. Οι βασικοί διεκδικητές της πρωτιάς

είναι στην κορυφή με το απόλυτο σε τρία ματς και αναμετρώνται το Σάββατο 02/12, στις 14:00, σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι gre78 στο youtube (εδώ το link). Στην Α1 γυναικών έρχονται συναντήσεις ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης τετράδας. Το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωταθλητής Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, με την οποία συγκατοικεί στο ρετιρέ της βαθμολογίας με 6 βαθμούς. Αύριο το απόγευμα συναντά για την 4η αγωνιστική τις 2ες της περσινής κατάταξης Σάρισες Φλώρινας, ενώ μεθαύριο υπάρχει και το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον 3ο Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική. Στις αντίστοιχες αγωνιστικές της Α2 διασταυρώνουν τα… ξίφη τους οι πρωτοπόροι. Αύριο στην Α2 γυναικών ο Άρης 2006 με τα Χανιά και μεθαύριο στην Α2 ανδρών ο ΔΑΟ Ταύρου με τον ΑΣΕΑ Καβάλας. Το Σαββατοκύριακο αυτό έχει αγωνιστικές και στα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Στην κορυφαία εθνική κατηγορία των ανδρών ήρθαν ήδη σημαντικές ειδήσεις πριν από την έναρξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Αρχικά η χορηγική συμφωνία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με τον όμιλο KOUSgroup, για την οικονομική κάλυψη των live streaming από την Α1 ανδρών μέσα από το κανάλι gre78 στο youtube κι έπειτα η πληροφόρηση ότι θ’ αγωνιστούν τα φετινά «αστέρια» των δύο ομάδων, οι πρωταθλητές Ευρώπης Εμμανουέλ Λεμπεσόν και Ντιμίτρι Οβτσάροφ αντίστοιχα! Μαζί με άλλους δυνατούς ξένους και φυσικά τοπ Έλληνες πρωταθλητές προβλέπεται εξαιρετικός αγώνας, που αξίζει να δει κάθε φίλαθλος από κοντά ή από το ίντερνετ (το λινκ της μετάδοσης). Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση από τα σωματεία στο ρόστερ του (τυπικά γηπεδούχου) Παναθηναϊκού θα είναι οι Λεμπεσόν, Κ. Κωνσταντινόπουλος, Αγγελάκης και Αντωνιάδης και σε εκείνο του Ολυμπιακού οι Οβτσάροφ, Πουκάρ, Σγουρόπουλος, Σταματούρος και Ρηνιώτης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κι άλλες ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις αν και είναι κουτσουρεμένο λόγω αναβολών. Ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Στάθης Μανωλόπουλος αγωνίζονται στο διεθνές τουρνουά Φιλίας της Κύπρου κι έτσι αναβλήθηκαν οι αγώνες της ΑΕΚ με τον ΟΕΑ Θεσσαλονίκης, τον ΑΣ Πέρα Αθηνών και τον Παναθηναϊκό και του Ρεθύμνου με τον Παναθηναϊκό, τον ΑΟ Ταταύλα και τον ΑΣ Πέρα Αθηνών.

Βαθμολογικά παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι δύο αγώνες του Άρη Νικαίας με τον ΑΣ Πέρα Αθηνών για την 4η αγωνιστική και τον ΑΟ Ταταύλα για την 6η και είναι κι αυτοί, που θα μεταδοθούν ζωντανά στα υπόλοιπα ωράρια του Σαββατοκύριακου. Άρης και Ταταύλα μάλιστα, αναζητούν την πρώτη νίκη. Ο αγώνας Άρης-Πέρα το Σάββατο αρχίζει στις 11:00 και ο αγώνας Άρης-Ταταύλα την Κυριακή στις 10:00.

Στην Α1 γυναικών το ξεκίνημα ήταν δυνατό πριν από τρεις εβδομάδες, όχι μόνο γιατί είχε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, αλλά κι επειδή στη Φλώρινα η ΑΕΚ πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στις Σάρισες. Ούτε τώρα λείπουν τα μεγάλα ματς κι ένα βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί ν’ απειληθεί ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Αύριο το απόγευμα αντιμετωπίζει την ομάδα της Φλώρινας και το μεσημέρι της Κυριακής την ενισχυμένη ΑΕΚ. Στην 6η αγωνιστική τα βλέμματα θα πέσουν βεβαίως και στο αθηναϊκή κόντρα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Δυνατές ξένες αθλήτριες και τοπ Ελληνίδες θα κάνουν και σε αυτά τα ματς την εμφάνισή τους στα τραπέζια. Στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας κυνηγούν το πρώτο δίποντο ΓΑΟ Πειραιά και ΑΣΕΑ Καβάλας, οι οποίοι παίζουν και μεταξύ τους μεθαύριο το μεσημέρι.

Μετά την Πάτρα και τη Φλώρινα του πρώτου αγωνιστικού διημέρου οι ομάδες της Α2 ανδρών θα βρεθούν στη Αθήνα για την 4η, την 5η και την 6η αγωνιστική. Ξεχωρίζει η συνάντηση του ΔΑΟ Ταύρου με τον ΑΣΕΑ Καβάλας, οι οποίοι έχουν αρχίσει με 3 στα 3. Ξεχωριστό τόνο δίνουν κι εδώ πολύ αξιόλογοι ξένοι αθλητές, καθώς η Καβάλα πήρε φέτος τον Τσέχο Μίχαλ Όμπεσλο (πρώην πρωταθλητή Ελλάδας με την ΑΕΚ) και ο Ταύρος τον Βούλγαρο Πέτκο Γκαμπρόβσκι. Χωρίς νίκη είναι η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και η Αθηνά Μαγκουφάνας και κοντράρονται μεταξύ τους την Κυριακή.

Δραστηριότητα στο ΣΕΦ θα έχει και αυτή τη φορά η Α2 γυναικών. Δεν θα γίνουν ωστόσο, οι αγώνες του ΠΚΔ Ταύρου στις ίδιες αγωνιστικές, διότι η Μαύρα Κοντοπούλου και η Άλκηστις Κασίμη βρίσκονται στη Λευκωσία για το τουρνουά Φιλίας. Αναβλήθηκαν τα ματς με τον Φοίνικα Πειραιά, τον ΑΟ Ταταύλα και τον ΟΑ Χανίων. Χωρίς ήττα μετά από τρία ματς είναι στην 1η θέση της βαθμολογίας ο Άρης 2006 και ο ΟΑ Χανίων και δίνουν αύριο Σάββατο στις 11:00 τη μεταξύ τους αναμέτρηση. Από τη μια υπάρχει η μεγάλη εμπειρία των αθλητριών της Βούλας κι από την άλλη ο νεανικός ενθουσιασμός κοριτσιών από τη νησιωτική επιτραπέζια αντισφαίριση. Παιχνίδι ουραγών υπάρχει και στην Α2 γυναικών, καθώς το Σάββατο θα συναντηθούν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η Αθηνά Μαγκουφάνας, που έχουν από 3 βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ου αγωνιστικού Σαββατοκύριακου στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες:

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 11:00:

Άρης Νικαίας-Πέρα Αθηνών

Ταταύλα-Ολυμπιακός

Το Σάββατο στις 14:00:

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

ΟΕΑ Θεσσαλονίκης-Άρης Νικαίας

Την Κυριακή στις 10:00

Άρης Νικαίας-Ταταύλα

Ολυμπιακός-ΟΕΑ Θεσσαλονίκης

Στην Α1 γυναικών:

Το Σάββατο στις 17:00:

Σάρισες Φλώρινας-Ολυμπιακός

Πέρα Αθηνών-ΑΕΚ

ΓΑΟ Πειραιά-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Παναθηναϊκός-ΑΣΕΑ Καβάλας

Την Κυριακή στις 13:00:

ΑΣΕΑ Καβάλας-ΓΑΟ Πειραιά

Παναθηναϊκός-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Πέρα Αθηνών-Σάρισες Φλώρινας

ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Την Κυριακή στις 16:00:

Σάρισες Φλώρινας-ΓΑΟ Πειραιά

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός-ΑΣΕΑ Καβάλας

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-Πέρα Αθηνών

Στην Α2 ανδρών:

Το Σάββατο στις 17:00:

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου

ΑΣ Ίφιτος Πατρών-Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά

ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας-ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας

ΓΑΣ Ελευσίς-ΑΣΕΑ Καβάλας

Την Κυριακή στις 13:00:

ΑΣ Ίφιτος Πατρών-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

ΑΣΕΑ Καβάλας-ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας

ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά-ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου

ΓΑΣ Ελευσίς-ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας

Την Κυριακή στις 16:00

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας

Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά-ΓΑΣ Ελευσίς

ΑΟ ΔΑΟ Ταύρου-ΑΣΕΑ Καβάλας

ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας-ΑΣ Ίφιτος Πατρών

Στην Α2 γυναικών:

Το Σάββατο στις 11:00:

ΑΟ Ταταύλα-ΔΑΟ Ταύρου

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας

ΑΟ Άρης 2006-ΟΑ Χανίων

Το Σάββατο στις 14:00:

ΟΑ Χανίων-ΑΟ Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά

Αθηνά Μαγκουφάνας-ΑΟ Άρης 2006

ΔΑΟ Ταύρου-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Την Κυριακή στις 10:00:

ΑΟ Ταταύλα-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ΑΟ Άρης 20060-ΔΑΟ Ταύρου

Φοίνιξ Αγ. Σοφίας Πειραιά-Αθηνά Μαγκουφάνας

Keywords
Τυχαία Θέματα