Ε3 2019: Όλα όσα ξέρουμε για το Breath of the Wild 2

Από πιθανό co-op μέχρι official comments για τα DLC.

Μια συνέχεια του Breath of the Wild ανακοινώθηκε στο τέλος της παρουσίασης του Nintendo Direct στην E3 2019 και ενώ υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον τίτλο, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα κομμάτια πληροφοριών που καταφέραμε να μάθουμε για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι.

Breath
of the Wild Sequel Reveal

Η συνέχεια του Breath of the Wild ανακοινώθηκε στις 11 Ιουνίου 2019 κατά τη διάρκεια του E3 2019 Nintendo Direct. Το trailer ήταν το τελευταίο κομμάτι της παρουσίασης, ξεκινώντας με λαμπερά πράσινα γράμματα που πετάνε στον αέρα. Το trailer μάς δείχνει ότι αυτή η γραφή πετά πάνω από μια πηγή διαφθοράς. Ακούμε μουσική να παίζει ανάποδα καθώς ένας δαυλός αποκαλύπτει ιερογλυφικά σε έναν πέτρινο τοίχο ενός άνδρα με μια τρίαινα. Εμφανίζεται ο Link που οδηγεί ένα μεγάλο θηρίο με Zelda πάνω του, και οι δύο που κρατούν τους δαυλούς για να φωτίσουν το δρόμο τους σε μια σκοτεινή σπηλιά.

Οι δυο βρίσκουν την πηγή της διαφθοράς: ένα μουμιοποιημένο πτώμα που το κρατάει λαμπερό άσπρο χέρι που φαίνεται να προσπαθεί να σφραγίσει τη διαφθορά του, η οποία εκπέμπεται από μια πληγή στο στήθος. Το trailer κόβει με την ομάδα να πίνει νερό από ένα υπόγειο σώμα νερού πριν η διαφθορά καταστρέψει έναν αρουραίο. Η ομάδα εμφανίζεται να διασχίζει μια μεγάλη γέφυρα που καταρρέει, την οποία το beast τους μπορεί να μην μπορεί να διασχίσει.

Βλέπουμε το πτώμα σε κοντινό: είναι κοσμημένο με χρυσά κοσμήματα, έχει μακριά μαλλιά και φαίνεται να είναι αρσενικό. Εμφανίζονται διάφορες γρήγορες σκηνές, συμπεριλαμβανομένου του Link να λαμβάνει κάποιο είδος ενέργειας στο χέρι του, η Zelda πέφτει κάτω καθώς το έδαφος υποχωρεί και το πτώμα ζωντανεύει, με το κεφάλι του στραμμένο προς την κάμερα και τα μάτια του να ξυπνούν με λάμψη. Το Hyrule Castle φαίνεται από μακριά, ανυψώνεται στον αέρα. Ένα κείμενο επιβεβαιώνει ότι αυτή είναι μια συνέχεια του The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Ο παραγωγός του Zelda δεν αρνείται την παρουσία co-op

Σε μια συνέντευξή του στο IGN, ο παραγωγός της σειράς Zelda, Eiji Aonuma, ρωτήθηκε εάν οι fans θα μπορούσαν ενδεχομένως να παίξουν ως Zelda σε αυτό το παιχνίδι, ή ακόμα και αν το co-op θα ήταν μια πιθανότητα. Ο Aonuma δεν το αρνήθηκε, αλλά είπε: "Είναι ενδιαφέρον που το αναφέρεις αυτό, γιατί με το Breath of the Wild, βλέπεις συχνά τη Zelda και τον Link να συνεργάζονται, έτσι ώστε το να μπεις κατευθείαν στη σκέψη του co-op είναι πολύ ενδιαφέρον."

Αργότερα, σε συνέντευξή του στον Jason Schreier του Kotaku, ο Aonuma κλήθηκε να απαντήσει σε παρόμοια ερώτηση σχετικά με την Zelda ως playable character: "Πολλοί το έχουν ζητήσει και έτσι θέλω να σας ρωτήσω γιατί νομίζετε πως ισχύει κάτι τέτοιο;" Ο Schreier απάντησε λέγοντας ότι είναι ελεύθερη στο τέλος του Breath of the Wild, και οι fans ήθελαν να παίξουν ως Zelda για πολύ καιρό."

"Κατάλαβα", απάντησε ο Aonuma. "Αλλά δεν μπορώ να σας πω."

Η έμπνευση του Ζelda Team

Στην ίδια συνέντευξη με το IGN, ρωτήσαμε ποια παιχνίδια έπαιζαν οι νεαρότεροι υπάλληλοι της ομάδας Zelda, ειδικά τι τους ενέπνευσε, και ο Aonuma απάντησε: "Κάτι που άκουσα ήταν ότι πολλοί έπαιζαν το Red Dead Redemption 2".

Όταν ρωτήθηκε ποια open worlds κόσμοι ενέπνευσαν την ομάδα του Zelda στο σύνολό του, είπε: "Όταν δούλευα στο Breath of the Wild, ο σκηνοθέτης, Hidemaro Fujibayashi, έπαιζε το Skyrim".

To Breath of the Wild 2 δεν συσχετίζεται με το Majora’s Mask

Όταν ανακοινώθηκε το sequel του Breath of the Wild, πολλοί έκαναν συγκρίσεις μεταξύ αυτού και του Majora's Mask. Αυτές οι συγκρίσεις έγιναν για διάφορους λόγους: το trailer έδωσε ένα dark τόνο, παρόμοιο με του Majora's Mask, είναι μια άμεση συνέχεια όπως το Majora's Mask ήταν για το Ocarina of Time και φαίνεται ότι το παιχνίδι θα τρέξει στο ίδιο engine και θα έχει το ίδιο γενικό στυλ με τo Breath of the Wild, ακριβώς όπως έγινε και με το Majora's Mask και το Ocarina.

Ωστόσο, ο Aonuma πληροφόρησε το IGN ότι το sequel του Breath of the Wild δεν σχετίζεται με τo Majora's Mask, λέγοντας: "Το νέο Breath of the Wild ή η συνέχεια του, δεν πρόκειται απαραίτητα να σχετίζεται με το Majora's Mask ή να εμπνέεται από αυτό... Απλά αυτό που σας δείξαμε είναι λίγο πιο dark".

Ο σκηνοθέτης του Breath of the Wild επιστρέφειΣε μια συνέντευξη με το Game Informer, ο Aonuma επιβεβαίωσε ότι ο Hidemaro Fujibayashi, που σκηνοθέτησε το Breath of the Wild, επιστρέφει για να σκηνοθετήσει και το sequel. Αν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δεν έχουν διευκρινιστεί, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ως επί το πλείστον θα δούμε την ίδια ομάδα να δουλεύει στο sequel. O Aonyma επιστρέφει και αυτός ως παραγωγός.H επιστροφή στη Hyrule και τα DLC

Σε αυτήν την ίδια συνέντευξη με το Game Informer, ο Aonuma εξήγησε ότι "ένας από τους λόγους που θέλαμε να δημιουργήσουμε μια συνέχεια ήταν επειδή ήθελα να επανεξετάσω το Hyrule και να ξαναχρησιμοποιήσω αυτόν τον κόσμο, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα νέο gameplay και νέα ιστορία". Αυτό φαινομενικά επιβεβαιώνει το παιχνίδι θα είναι τουλάχιστον εν μέρει στο Hyrule σε αντίθεση με μια εντελώς νέα τοποθεσία, όπως η Termina ή η Lorule.

Στο trailer, είδαμε μια σκηνή του Hyrule από το Breath of the Wild (αν και χωρίς πύργους Sheikah Towers ή Shirnes), καθώς το Hyrule Castle αρχίζει να υψώνεται στον ουρανό. Ωστόσο, είναι δυνατόν o Aonuma να αναφέρεται απλώς στον κόσμο του Breath of the Wild γενικότερα, και όχι στο συγκεκριμένο Βασίλειο του Hyrule.

Ο Aonuma πρότεινε επίσης ότι η συνέχεια του Breath of the Wild θα μπορούσε να λάβει DLC όπως και το πρωτότυπο, λέγοντας: "Μου αρέσει πολύ η ιδέα να έχουμε DLC ή οτιδήποτε έρχεται μετά το κύριο παιχνίδι... O κόσμος παίζει περισσότερο το παιχνίδι και απολαμβάνει το παιχνίδι πολύ βαθύτερα. Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα σκεφτούμε".

Breath of the Wild Sequel Release Date

Δεν μας έδωσαν καμία άμεση ένδειξη για το πότε θα κυκλοφορήσει το Breath of the Wild 2. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχουμε δει gameplay και ότι η ανάπτυξη του Zelda διαρκεί αρκετά χρόνια, είναι πιθανό ότι το παιχνίδι δεν θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. Μετά την E3 2019, ο επίσημος Twitter λογαριασμός της Nintendo of America δημοσίευσε μια εικόνα για τα παράθυρα κυκλοφορίας νέων παιχνιδιών που έρχονται στο Nintendo Switch μέσα στο 2019 και το 2020. Στο τμήμα της εικόνας του 2020, τα παιχνίδια που επιβεβαίωσαν τις ημερομηνίες κυκλοφορίας του 2020 όπως το Animal Crossing: New Horizons και No More Heroes 3 συμπεριλήφθηκαν, αλλά το sequel του Breath of the Wild δεν ήταν ανάμεσά τους.

Φυσικά, αυτό δεν είναι μια οριστική ένδειξη ότι δεν θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, καθώς δεν συμπεριλήφθηκε άλλο ένα εξαιρετικά αναμενόμενο παιχνίδι, το Metroid Prime 4. Δεδομένου ότι σε κανένα παιχνίδι δεν δόθηκε δημοσίως ένα παράθυρο κυκλοφορίας, είναι λογικό να μην εμφανίζεται σε αυτό το τμήμα.

Check out just some of the upcoming games headed to #NintendoSwitch, including titles recently announced at #E32019! Which games are you looking forward to?

Be sure to catch up on all the latest news from Nintendo here: https://t.co/7Kiz5KBOkFpic.twitter.com/NvzVw5oSUf

Nintendo of America (@NintendoAmerica) June 14, 2019

Μια συνέχεια στο Breath of the Wild

Το trailer που ανακοίνωσε επίσημα τη συνέχεια του Breath of the Wild δεν μας είπε πολλά για πιθανό gameplay, αλλά έδειξε πολλές λεπτομέρειες της ιστορίας. Πρώτα απ 'όλα, στο τέλος του trailer, εμφανίστηκε το κείμενο: "Η συνέχεια του The Legend of Zelda: Breath of the Wild είναι τώρα σε εξέλιξη", υποδηλώνοντας ότι τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος αυτού του παιχνιδιού θα λάβει χώρα μετά το Breath of the Wild. Ακούγεται προφανές, αλλά οι άμεσες συνέχειες στο The Legend of Zelda είναι εκπληκτικά σπάνιες: το Zelda II, το Majora's Mask και το Phantom Hourglass βρίσκονται ανάμεσα στις λίγες άμεσες συνέχειες.

Ενώ ο Link, η Zelda και ο Ganon είχαν πολλές διαφορετικές ενσωματώσεις και εκδόσεις σε όλη τη διάρκεια του χρονοδιαγράμματος του Zelda, οι Link και Zelda που παρουσιάζονται εδώ είναι σίγουρα το ίδιο duo που πρωταγωνίστησε στην Breath of the Wild. Ο Link φέρει το μπλε Champion’s Tunic, αλλά με δερμάτινο armor και κάπα - αυτά τα κομμάτια armor μοιάζουν να είναι παρόμοια με αυτά που συναντά κανείς στην Hylian Armor που βρίσκεται στο Breath of the Wild.

Ganondorf, King of the Gerudo

Αυτό το τμήμα θα ασχοληθεί περισσότερο με θεωρίες από τις προηγούμενες ενότητες, καθώς δεν υπάρχει άμεση επιβεβαίωση από τη Nintendo εδώ, αλλά φαίνεται ότι ο Ganondorf (η Gerudo μορφή του Ganon) θα εμπλακεί σε αυτό το sequel με κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή. Στο trailer, φαίνεται ότι o Link και η Zelda εξερευνούν σήραγγες κάτω από το κάστρο Hyrule γεμάτες με φωτεινούς λίθους και βρίσκουν ένα πτώμα του πιθανώς αρσενικού Gerudo (όπως αποδεικνύεται από το σύμβολο Gerudo στο πανί του). Αν συμβαίνει αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανή μια ενσάρκωση του Ganondorf, ενός από τα αρσενικά Gerudo που γεννιούνται στη φυλή κάθε 100 χρόνια.

Στο Breath of the Wild, ο Gerudo Champion Urbosa λέει "γράφτηκε ότι o Calamity Ganon υιοθέτησε τη μορφή του Gerudo", είτε αναφέρεται στο Ganondorf από την Ocarina of Time, είτε στο ίδιο άτομο που βρέθηκε υπόγεια στο trailer του Breath of the Wild . Ίσως να είναι το ίδιο άτομο, καθώς το στήθος του πτώματος φαίνεται να έχει μια πληγή ακριβώς εκεί που ο Link τον μαχαίρωσε με το Master Sword στο Twilight Princess: αυτός ήταν ο ίδιος Ganondorf από το Ocarina of Time που είχε κλειδωθεί στην Twilight Realm για αμέτρητα χρόνια. Στο τέλος του Twilight Princess, ο Ganondorf, αφού μαχαιρώθηκε, λέει: "Μη νομίζεις ότι αυτό τελειώνει εδώ ... η ιστορία του φωτός και της σκιάς θα γράφεται με αίμα!" Ο Twili Zant τότε φαινομενικά αναλαμβάνει τον έλεγχο του Ganondorf και του σπάει το λαιμό.

Και πάλι, τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώνεται και το πτώμα μπορεί να μη σχετίζεται με τον Ganondorf.

Υπάρχουν αρκετές θεωρίες από τους fans που περιστρέφονται γύρω από το trailer, αλλά απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οπότε θα σταματήσουμε εδώ για τώρα. Δεν έχουμε ιδέα πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουμε να ακούσουμε περισσότερα για τη συνέχεια του Breath of the Wild, αλλά εν τω μεταξύ έχουμε πάντα το πρώτο παιχνίδι για να μας κρατάει σε ενδιαφέρον.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει θα παίζει WoW ή Eve Online.

IGN Greece E3 2019: Αποκαλύφθηκε το Watch Dogs: Legion και η ημερομηνία κυκλοφορίας του Phoenix Point "Next Life" Trailer - E3 2019 Sea of Thieves - Anniversary Edition Trailer - E3 2019

Πηγή: IGN Greece

Keywords
wild, wild, ocarina of time, eve online, official, dlc, nintendo, sequel, ιουνίου, zelda, beast, castle, legend, ign, jason, ρωτήσω, red, skyrim, ocarina, time, engine, στυλ, game, νέα, συγκεκριμένο, twitter, switch, heroes, games, forward, news, https, duo, μπλε, armor, king, σημαίνει, master, sword, twilight, princess, aka, wow, eve, online, watch, dogs, legion, phoenix, life, sea, τελη κυκλοφοριας, Καλή Χρονιά, real news, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ign, ημερομήνια, θηριο, μουσικη, παιχνιδια, dlc, eve online, games, game, heroes, news, time, twilight, wow, απλα, αρσενικο, ατομο, βρισκεται, γεφυρα, δειχνει, δοθηκε, εγινε, εδαφος, ειπε, υπαρχει, εμπνευση, ενδιαφεροντα, εν μερει, ερχεται, ερχονται, ετος, ιδεα, ιδια, ιδιο, ειδος, ισχυει, θεωριες, θοδωρης, εικονα, εκδοσεις, κειμενο, κοσμηματα, λαμψη, λεπτομερειες, μακρια, μαλλια, ματια, μπλε, μορφη, νερο, ομαδα, παντα, πηγη, ρωτήσω, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, σκηνες, σωμα, στυλ, τμημα, χερι, aka, armor, ασπρο, beast, castle, sequel, dogs, duo, eve, engine, phoenix, forward, https, χωρα, watch, ιουνίου, jason, switch, king, κομματι, legion, legend, master, nintendo, ocarina, ocarina of time, official, παιχνιδι, πληροφοριες, πληγη, princess, red, σημαίνει, σκηνη, σπηλια, sword, online, θελω να, sea, zelda
Τυχαία Θέματα