Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 71-77: Πλήρωσε την αστοχία του (highlights)

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε λίγα φάουλ στο ματς, αλλά με κάτω από 30% στα τρίποντα δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη. Οι Ισπανοί είχαν σε μεγάλη μέρα τον Μούσα (23π.), ο οποίος ήταν ασταμάτητος στο 3ο δεκάλεπτο, ενώ ο Χεζόνια ακολούθησε σε απόδοση με 18 πόντους. Για τον Ολυμπιακό ο Γουόκαπ είχε 17π. και ο Φαλ 10.

Ιδιαίτερα άστοχος ήταν ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανοικτά

σουτ, τα οποία δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν σε κανένα σημείο, ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν ο Κάαναν υποχρεώθηκε να πάει νωρίς στον πάγκο με δύο φάουλ. Η Ρεάλ «ακουμπώντας» στον Ταβάρες βρήκε πόντους και πήρε το πάνω χέρι στο ματς. Ο Ολυμπιακός άλλαξε το πλάνο του, σταμάτησε τα σουτ από μακρινή απόσταση (0/5) και ξεκίνησε να… χτυπάει από μέση απόσταση. Η είσοδος του Λαρεντζάκη έδωσε λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε, με τον Έλληνα άσο να ευστοχεί πίσω από τα 6,75 και να μειώνει στους 4 (15-19). Η διαφορά παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-23), διάστημα στο οποίο κυριάρχησε ο Ταβάρες (8π.).

Παιχνίδι επαφών με τους παίκτες των δύο ομάδων να μην αφήνουν εκατοστό στον αντίπαλό τους στη δεύτερη περίοδο, αλλά η Ρεάλ κατάφερε να βρει πόντους με τον Χεζόνια. Ο τελευταίος πέτυχε επτά πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά και ήταν ο κυριότερος λόγος που η ισπανική ομάδα παρέμενε σε θέση οδηγού. Παρόλο που βρέθηκε πίσω ακόμα και με οκτώ πόντους, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να επιστρέψει και παραλίγο να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Ο Λαρεντζάκης μπήκε ξανά στο ματς και προσέφερε ακόμα ένα τρίποντο, έπαιξε καλή άμυνα και βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να τρέξουν σερί 7-0 και να πλησιάσουν στον πόντο (36-37). Ο Μακίσικ είχε την ευκαιρία στην τελευταία επίθεση να στείλει τον Ολυμπιακό στην ανάπαυλα με θετικό πρόσημο, αλλά αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε. Τα 4/17 τρίποντα των νταμπλούχων Ελλάδος ήταν χαμηλό ποσοστό, αλλά κυριάρχησε στα ριμπάουντ, από όπου βρήκε δεύτερες επιθέσεις και εύκολους πόντους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε και τρίτο πόλο στο σκοράρισμα. Αυτήν τη φορά ο Μούσα ήταν αυτός που έκανε τη ζημιά στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Βόσνιος με 2 δύσκολα τρίποντα και ένα δίποντο είχε πετύχει όλους τους πόντους της ομάδας του μέχρι το 41-45. Ο Κάαναν δεν μπορούσε να βρει χώρο για να δράσει επιθετικά, αλλά κατάφερε να βρει τρόπο να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» Με τρεις βολές ο Αμερικανός και άλλη μία στη συνέχεια ολοκλήρωσε το 6-0 σερί και έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 47-45. Ωστόσο το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπόρεσε ποτέ να βρει τρόπο να σταματήσει τον Μούσα, ο οποίος ευστοχούσε από παντού (4/4 3π.) και έστειλε τη Ρεάλ στο +7 (54-61) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός. Ο Παπανικολάου ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο, ο Μούσα απάντησε, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γουόκαπ, ο οποίος με πέντε σερί πόντους έκανε το 65-64. Η μία άστοχη προσπάθεια διαδεχόταν την άλλη και η μπάλα έμπαινε στο καλάθι είτε από βολές, είτε από δύσκολες προσωπικές ενέργειες. Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες να περάσουν μπροστά και η Ρεάλ με τους Ταβάρες, Καμπάτσο και Μούσα έτρεξαν σερί 6-0 και πήγαν τη διαφορά στους επτά (68-75, 38’). Η αστοχία συνεχίστηκε μέχρι το τέλος και οι Ισπανοί έφτασαν στη νίκη με 71-77.

Τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα