Παναθηναϊκός AKTOR-Άρης 76-65: Στον τελικό και… περιμένει!

Τον νικητή του Ολυμπιακός-Προμηθέας (21:00) περιμένει ο Παναθηναϊκός AKTOR, μετά τη νίκη του με 76–65 επί του Άρη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Το «τριφύλλι» επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επιβλήθηκε του αντιπάλου του, δίχως να απειληθεί ουσιαστικά.

Κορυφαίος για το σύνολο του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος σταμάτησε στους 20. Από τους Θεσσαλονικείς προσπάθησε ο Βασίλης Τολιόπουλος με 21, όμως η προσπάθειά του δεν ήταν αρκετή…

Αξιοσημείωτο του ματς ήταν και

η αποβολή του Λεσόρ με δύο τεχνικές ποινές μέσα σε λίγα λεπτά στη δεύτερη περίοδο.

Άμυνα, Τολιόπουλος και Ναν

Έμφαση στην άμυνα έδωσαν στην αρχή του ματς οι δύο ομάδες, με τον Άρη να στέκεται εξαιρετικά απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR. Στην επίθεση είχε πρωταγωνιστή τον… συνήθη ύποπτο.

Ο Τολιόπουλος πήρε… μπροστά μετά το 2-2 και με επτά σερί έφερε τους Θεσσαλονικείς στο +4, 9-5. Το «τριφύλλι» απάντησε και προηγήθηκε με 10-9, χάρις σε Γκραντ και βολές των Σλούκα-Ναν.

Ακολούθησε τρίποντο του Χάρελ, πριν ο Αταμάν δεχτεί τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, θεωρώντας πως υπήρξε φάουλ στον Αντετοκούνμπο που δε δόθηκε.

Κάπου εκεί ο Ναν πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έφτασε τους εννιά, για το 17-14 των «πράσινων». Εν τέλει το σκορ περιόδου «έκλεισε» στο 19-16, με 2/2 βολές του Σλούκα.

Αποβολή Λεσόρ και διψήφια διαφορά

Τέσσερις πόντους του Λεσόρ στα 37’’ δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου ανάγκασαν τον Καστρίτη να πάρει άμεσα τάιμ άουτ, που είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του.

Το τρίποντο του Χουάντσο έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10, 26-16 (12’). Από την άλλη ο Τολιόπουλος προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι, σκοράροντας πέντε σερί. Λεσόρ και Γκραντ έγραψαν το 30-21, με τον Γάλλο να δέχεται και τεχνική ποινή για αψιμαχία του με τον Σανόγκο.

Για άλλη μία φορά (14’), ο Έλληνας προπονητής των Θεσσαλονικιών ζήτησε τάιμ άουτ, ώστε να «αφυπνίσει» τους παίκτες του. Ένα λεπτό μετά ο Λεσόρ αποβλήθηκε, δεχόμενος δεύτερη τεχνική ποινή μετά το αντιαθλητικό (όπως φάνηκε και στον έλεγχο της φάσης μέσω βίντεο) του Μποχωρίδη. Αυτή η φάση έδωσε… ώθηση στον Παναθηναϊκό AKTOR, ο οποίος ξέφυγε με 16, 44-28 στο (20’).

Όμως με πέντε σερί ο Άρης μείωσε στο 44-33 του ημιχρόνου, χάρις και στο buzzer beater τρίποντο του Σταρκ. Πρώτος σκόρερ του και αγώνα και των Θεσσαλονικών στην ανάπαυλα ήταν ο Τολιόπουλος με 17, ενώ από την άλλη ο Ναν είχε 14.

Προσπαθούσαν οι μεν, κρατούσαν οι δε

Σε μονοψήφια τιμή έριξε τη διαφορά με το που μπήκε στο παρκέ ο Άρης, 44-36 (21’). Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντέδρασε με ψυχραιμία και την επανέφερε σε διψήφια, χάρις τους τέσσερις στη σειρά του Μήτογλου, 48-37 (23’).

Μάλιστα αυτή επανήλθε στο +14, με τον Γκριγκόνις να σκοράρει από τα 6.75 για το 51-37. Οι πέντε σερί των Θεσσαλονικιών την έριξαν στους εννιά, 51-42 (26’), πριν το τάιμ άουτ του τρίτου δεκαλέπτου.

Ύστερα από αυτό, το «τριφύλλι» πάτησε εκ νέου… γκάζι και μπήκε στο τελευταίο κομμάτι του ματς με 14 πόντους προβάδισμα, 58-44 (30’).

Πήρε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ο Άρης προσπάθησε να φέρει… τούμπα το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορεί να μειώσει σε μονοψήφια τιμή, πλην όταν ήταν πολύ αργά. Συγκεκριμένα «έπεσε» στους εννιά, 74-65, με το τελικό σκορ να είναι 76-65.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:19-15, 44-33, 58-44, 76-65

Η στατιστική του ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα