Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπενφίκα 3-1: Πανέτοιμη για τους “16”! (hls)

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ μπήκε σε ένα “εκρηκτικό” Ανοέτα και διέσυρε την Μπενφίκα επί ένα εικοσάλεπτο έχοντάς την στα σχοινιά. Το 3-0 στο 21ο λεπτό μάλλον κολακευτικό είναι για την πρώην ομάδα του Οδυσέα Βλαχοδήμου.

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Μερίνο με κεφαλιά σε φάση διαρκείας στα καρέ του Τρούμπιν έκανε το 1-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ογιαρθάμπαλ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα των “Αετών της Λισσαβόνας” για να κάνει το 2-0 μέσα σε πανδαιμόνιο.

Το 3-0 έκανε ο Μπαρενετσέα με υπέροχη ενέργεια μέσα στην περιοχή και εκτέλεση απέναντι γωνία που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης

στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Κι όλ’ αυτά ενώ η ομάδα του Αλγουαθίλ είχε ακυρωθέν γκολ του Μερίνο στο 15′ για επιθετικό φάουλ αλλά και χαμένο πέναλτι το Μέντεζ στο 29′. Θα μπορούσε να είχε ξεφύγει πολύ περισσότερο η κατάσταση.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Μπενφίκα έκανε την ύστατη προσπάθεια να ξαναμπεί στο ματς και κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον Ράφα Σίλβα στο 49ο λεπτό.

Το τελικό 3-1 δεν άφησε περαιτέρω περιθώρια κριτικής για μια αναμέτρηση στην οποία η Ρεάλ Σοσιεδάδ “κλείδωσε” τη νίκη από το 21ο λεπτό και επί της ουσίας εξασφάλισε την πρόκρισή της στη φάση των “16” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμάνολ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο, Θουμπέλδια, Νόρμαντ, Ελουστόνδο (86′ Οντριοθόλα), Μουνιόζ, Θουμπιμέντι, Μέντεθ (70′ Τουριέντες), Μερίνο, Κούμπο (70′ Φερνάντεζ), Μπαρενετσέα (78′ Ζακαριάν), Ογιαρθάμπαλ

Μπενφίκα (Ρότζερ Σμιντ): Τρούμπιν, Οταμέντι, Αντόνιο Σίλβα, Μοράτο, Φλορεντίνο (31′ Τζούρασεκ), Ζοάο Μάριο (86′ Τσικίνιο), Νέβες, Άουρσνες, Ντι Μαρία (86′ Τένγκστεντ), Ράφα Σίλβα (86′ Γκέδες), Καμπράλ (64′ Μούσα)

Keywords
Τυχαία Θέματα