Το μεγαλείο των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Φορτούνη!

Τα αστέρια πάνω από την Ευρώπη έλαμψαν λίγο πιο φωτεινά για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτήν την εβδομάδα, σηματοδοτώντας μια ανάκαμψη στις επιδόσεις των συλλόγων μας στη διεθνή σκηνή.

Η ΑΕΚ, με μια θεαματική εκτός έδρας νίκη επί της Μπράιτον με 3-2, έδειξε πείσμα και αποφασιστικότητα που έφερε μνήμες από τις ένδοξες μέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πριν την έναρξη του αγώνα ελάχιστοι έδιναν ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα, αλλά οι νταμπλούχοι διέψευσαν τους πάντες και ανάγκασαν μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Premier League να

υποκλιθεί μπροστά τους.

Λίγες ημέρες μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η Ένωση έδωσε ακόμα ένα απαιτητικό παιχνίδι και έκανε το μεγαλύτερο βήμα για την πρόκριση, αν και ακόμα βρισκόμαστε στην πρώτη αγωνιστική. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια, αλλά η ΑΕΚ φρόντισε να στρέψει πάνω της τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων της Ευρώπης και αυτό αποτελεί ακόμα ένα παράσημο για τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του.

Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ επί της Ελσίνκι σε ένα συγκλονιστικό εκτός έδρας παιχνίδι με 3-2 απηχούσε ένα παρόμοιο συναίσθημα αναγέννησης και κυριαρχίας. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου οδήγησε τον «Δικέφαλο του Βορρά» στη νίκη, αλλά περισσότερο από το αποτέλεσμα ο Ρουμάνος μετράει άλλα πράγματα, όπως ο ίδιος είχε πει στη συνέντευξη Τύπου παραμονή της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τρίποντο με ανατροπή, η ψυχολογία ανέβηκε αισθητά, ο Λουτσέσκου κέρδισε χρόνο ηρεμίας στην ομάδα για να τη μοντάρει καλύτερα και τέλος, έγινε το πρώτο και ίσως το μεγαλύτερο βήμα για την πρόκριση…

Ο Παναθηναϊκός έφερε μια επιβλητική νίκη με 2-0 επί της τρομερής Βιγιαρεάλ, απόδειξη του πλεονεκτήματος της έδρας και της στρατηγικής του δεινότητας. Ο δυνατός Ευρωπαίος Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει και έδειξε πως άξιζε την παρουσία του και στους ομίλους του Champions League. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δημιουργήσει ένα απίστευτα οργανωμένο σύνολο που έχει ρόλους και δίψα για να πετύχει. Η επιτυχία των «πρασίνων» είναι περισσότερο η ταυτότητα που έχει αποκτήσει, παρά το σπουδαίο τρίποντο. 

Αν και η οριακή ήττα του Ολυμπιακού με 3-2 από τη Φράιμπουργκ ήταν ένα μικρό πισωγύρισμα, δεν επισκιάζει τα επιτεύγματα των ομάδων μας αυτήν την εβδομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνιστικά δεν άξιζαν να ηττηθούν, αλλά πλήρωσαν τα λάθη τους στην πιο αδύναμη γραμμή, αυτήν της άμυνας. Ο Κώστας Φορτούνης είναι μακράν ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής αυτήν τη στιγμή και μαζί με τον Ελ Κααμπί πήραν στις πλάτες τους την ομάδα και προσπάθησαν να την επαναφέρουν στον δρόμο των νικών. Όταν ο αρχηγός των Πειραιωτών κουράστηκε και αποσύρθηκε στον πάγκο φάνηκε και η μεγάλη διαφορά που έκανε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Το σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ και να φτάσει στο τρίποντο, αλλά οι παίκτες του Ισπανού δεν… άνοιξαν τα δώρα που τους προσέφεραν οι αντίπαλοί τους και έτσι η Φράιμπουργκ έφυγε για δεύτερη σερί σεζόν με το τρίποντο από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Αυτές οι νίκες, περισσότερο από απλούς βαθμούς στο ταμπλό, χρησιμεύουν ως σκαλοπάτι για την άνοδο της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA, με στόχο την πολυπόθητη 15η θέση. Οι ομάδες μας έδειξαν ότι είναι ικανές όχι μόνο να ανταγωνιστούν τις υπόλοιπες ομάδες προηγμένων πρωταθλημάτων, αλλά και να χαράξουν αξέχαστες νίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα