Βαλένθια – Άλμπα Βερολίνου 79-71: Δυσκολεύτηκε, αλλά στο τέλος είχε Ντέιβις

Τέταρτη νίκη στη «Λα Φοντέτα» και ρεκόρ 5-1 για την ομάδα του Άλεξ Μούμπρου, που δείχνει εντυπωσιακή και άκρως αποτελεσματική στην εκκίνηση της Euroleague. Οι Ισπανοί μπορεί να δυσκολεύτηκαν αρκετά κόντρα στην Άλμπα, όμως είχαν τον τρόπο στο φινάλε να ανατρέψουν την κατάσταση και να πανηγυρίσουν τη νίκη.

MVP ο Σέμι Οτζελέγε με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, καθοριστικός στην τέταρτη περίοδο ο Μπράντον Ντέιβις, που τελείωσε το ματς με 14 πόντους. Πολύ καλή παρουσία από Χάρπερ και Γιόβιτς. Για την

Άλμπα «πάλεψαν» οι Μπράουν (19 π.), Τόμας (16 π.) και Ολίντι (10π., 7 ρ.).

Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο

Πολύ κακό από πλευράς ρυθμούς ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην άμυνα, ενώ ήταν και πολύ άστοχες στην επίθεση. Η Άλμπα βρήκε λύσεις με τον Ολίντι και «οδήγησε» για αρκετή ώρα το παιχνίδι, όμως δεν είχε διάρκεια, με τη Βαλένθια να «χτυπά» από μακριά, κυρίως με τον Οτζελέγε και να προηγείται στο τέλος του δεκαλέπτου 15-14.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα του αγώνα στη δεύτερη περίοδο, αφού οι δύο ομάδες σκόραραν με μεγαλύτερη συνέπεια και για πρώτη φορά κατάφεραν να βρουν επιθετικό ρυθμό. Οτζελέγε, Τζόουνς και Χάρπερ ήταν εκείνοι που τράβηξαν το… κουπί για τη Βαλένθια, η οποία προσπάθησε να ξεφύγει (29-24) στα μέσα του δεκαλέπτου, χωρίς όμως επιτυχία. Η Άλμπα απάντησε με διαδοχικούς πόντους του ορεξάτου Ματ Τόμας και μάζεψε γρήγορα τη διαφορά (41-39).

Έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά είχε Ντέιβις

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο στο δεύτερο ημίχρονο. Η Άλμπα ήταν εκείνη που επέστρεψε πιο ορεξάτη από τα αποδυτήρια και με επιμέρους σκορ 8-2, προηγήθηκε 47-43, ωστόσο η αντίδραση της Βαλένθια ήταν άμεση. Η είσοδος του Γιόβιτς έβαλε σε τάξη το παιχνίδι των Ισπανών, οι οποίοι βρήκαν λύσεις τόσο από την περιφέρεια, όσο και μέσα από τη ρακέτα και απάντησαν με το ίδιο… νόμισμα, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα (56-54).

Στο ίδιο μοτίβο κύλησαν και τα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, με την Άλμπα να μπαίνει πιο δυναμικά και να προηγείται 67-66. Κάπου εκεί, ωστόσο, η Βαλένθια γύρισε τον… διακόπτη και για πρώτη φορά έπαιξε στο επίπεδο που μας έχει συνηθίσει. Άμυνα στα «κόκκινα», Μπράντον Ντέιβις από τα παλιά και επιμέρους 12-2 έφεραν την ανατροπή (78-69), με την ομάδα του Άλεξ Μούμπρου να πανηγυρίζει την 5η φετινή της νίκη και 4η στη «Λα Φοντέτα» με το τελικό 79-71.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 41-39, 56-54, 79-71.

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα