Ζάλγκιρις-Βιλερμπάν 88-91: Πρώτη νίκη με Καμπαρό και Λόβερν

Η Βιλερμπάν πέτυχε την πρώτη νίκη της στην 6η αγωνιστική της Εuroleague και εκτός έδρας, κόντρα στην Ζάλγκιρις (88-91) που γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο Κάουνας. Πρώτη νίκη της γαλλικής ομάδας, με τον Ποτσέκο στον πάγκο της για δεύτερη φορά.

Έβανς και τρίποντα

Με οδηγό τον Κίναν Έβανς (11π), η Ζάλγκιρις προηγήθηκε 8-4 και 16-8, έχοντας 4 εύστοχα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο και διατήρησε το μομέντουμ και στο δεύτερο δεκάλεπτο. παρά την αντίδραση της Βιλερμπάν. Η γαλλική ομάδα βρήκε επιθετικές λύσεις από τον Φαλ που έφτασε τους 11 πόντους,

ενώ με δυο συνεχόμενα τρίποντα των Καμπαρό και Ντε Κολό μείωσε μέχρι τον έναν πόντο (34-33), χωρίς όμως να έχει την ανάλογη συνέχεια, εξαιτίας των αντανακλαστικών που είχαν οι γηπεδούχοι. Η Ζάλγκιρις προηγήθηκε 44-38 και η Βιλερμπάν μείωσε εκ νέου στο καλάθι, χωρίς να φτάσει σε ολική ανατροπή του σκορ. Με τρίποντο του Ντιμσά διαμορφώθηκε το 56-49 και με τον ίδιο τρόπο, ο Λι διατήρησε την διαφορά στους 6 πόντους (56-50, καθώς η ASVEL βελτίωσε την ευστοχία των τριπόντων στην δεύτερη περίοδο.

Καμπαρό vs Ντιμσά

Ο Τόμας Ντιμσά σαν να πετούσε…βότσαλα στην θάλασσα, εύτοχησε σε 3 συνεχόμενα τρίποντα στο 3ο δεκάλεπτο και η Ζάλγιρις προηγήθηκε με διαφορά 11 πόντων, αλλά η “απάντηση” της Βιλερμπάν ήταν ο Λόβερν που “χτυπούσε” στην λιθουανικιή ρακέτα. Και όταν ο Γάλλος σέντερ κουράστηκε φυσιολογικά, ανέλαβε ο Καμπαρό να οδηγήσει την Βιλερμπάν στην νίκη. Σημείωσε 5/5 βολές και ένα δίποντο, δίνοντας το προβάδισμα στο σκο για τους φιλοξενούμενους, ενώ με το αμυντικό ριμπάουντ που πήρε μετά από άστοχο σουτ 2 πόντων του Έβανς, κέρδισε το βραβείο του MVP.

Δεκάλεπτα: 30-24, 56-50, 80-72, 88-91

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα