Βόλος – Ολυμπιακός 2-2: (VAR)βαρο φινάλε στο ματς με διαμαρτυρίες και δακρυγόνα (highlights)

Το ματς της 13ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στον Βόλο και τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε μετ’ εμποδίων εξαιτίας συμπλοκών οπαδών και δυνάμεων της αστυνομίας στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Μέχρι τότε το σκορ ήταν 2-2 με σκόρερ τους Μωραϊτη (20′) και Γκαρσία (51′) από πλευράς Βόλου και Ελ Κααμπί (44′) και αυτογκόλ του Καλογερόπουλου (51′) από πλευράς Ολυμπιακού.

Δύο γκολ του Ολυμπιακού ακυρώθηκαν ως οφσάιντ μέσω VAR. Οι δύο ομάδες επέστρεψαν και έπαιξαν τυπικά ένα δίλεπτο.

Πως ξεκίνησαν

Ο Άνχελ Λόπεθ παρέταξε τον Βόλο με τον Κόστιτς στα γκολπόστ, τους Λούνα, Σιέλη, Καλογερόπουλο, Μύγα απ’ τα αριστερά προς τα δεξιά, τετράδα στην άμυνα είχε τους Κόμπα, Γκλάβσιτς, Τρουιγέ και Άλχο, ενώ προωθημένοι ήταν οι Μωραϊτης και Γκαρσία.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη κάτω απ’ την εστία, στα άκρα της άμυνας πήραν θέσεις δεξιά ο Ροντινέι και αριστερά ο Ορτέγκα, στο κέντρο αυτής συνεργάστηκαν οι Ρέτσος και Μπιανκόν, αμυντικά χαφ ήταν οι Ιμπόρα και Καμαρά, Φορτούνης, Μασούρας και Μπιέλ έπαιξαν περιφερειακά του Ελ Κααμπί.

Ψυχωμένος Βόλος με το “καλημέρα”

Ο Βόλος έδειξε τις διαθέσεις του απέναντι στον Ολυμπιακό απ’ τα πρώτα λεπτά, χάνοντας την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 4′! Ο Λούνα ανέβηκε από αριστερά πέρασε την μπαλιά στον Γκαρσία, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να βρει “γεμάτα” τη μπάλα, λόγω της πίεσης του Ρέτσου. Ο Ολυμπιακός ήταν νωχελικός στο ξεκίνημα και φάνηκε να μην έχει καμία ομοιογένεια. Απ’ τα πρώτα λεπτά έχει να θυμάται μόνο την ευκαιρία του Φορτούνη στο 15′. Ο αρχηγός των Πειραιωτών έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, συνέκλινε και σούταρε, η μπάλα λίγο άουτ!

Προβάδισμα οι Βολιώτες, κόκκινη ο Ρέτσος!

Στο ίδιο λεπτό ο Ολυμπιακός δέχτηκε διπλό χτύπημα, καθώς έμεινε πίσω στο σκορ, ενώ αποβλήθηκε και ο Ρέτσος. Ο Γκαρσία βγήκε απέναντι απ’ τον Πασχαλάκη, ο Ρέτσος τον μάρκαρε και ο παίκτης του Βόλου βρέθηκε στο έδαφος. Ο Παπαπέτρου είδε τη φάση με on field review, έδειξε την άσπρη βούλα και απέβαλε τον Ρέτσο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν πως ο Γκαρσία πήρε την μπάλα με το χέρι. Λίγο αργότερα ο Μωραϊτης άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

“Ξύπνησε” και ισοφάρισε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ διαφορετικός μετά το γκολ που δέχτηκε, αν και αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Ο Ιμπόρα πήρε θέση δίπλα στον Μπιανκόν, ο Μπιέλ “θυσιάστηκε” και αποχώρησε, ενώ στο ματς πέρασε ο Έσε δίπλα στον Καμαρά. Στο 34′ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ελ Κααμπί, αλλά ο Κόστιτς έπεσε στα πόδια του και τον έκλεισε αποτελεσματικά! Πέντε λεπτά αργότερα καταλογίστηκε πέναλτι μέσω on field review απ’ τον Παπαέτρου υπέρ του Ολυμπιακού, μετά από άστοχη έξοδο του Κόστιτς και χτύπημα στον Μπιανκόν. Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-1!

Κανείς δεν βαρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο!

Στις καθυστερήσεις o Μύγας έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Μωραϊτης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο αόυτ απ’ το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη! Στο 45+7′ ο Κόμπα δυσκόλεψε τον Πασχαλάκη, ύστερα από σέντρα του Άλχο από δεξιά. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Μύγας αποβλήθηκε με δέυτερη κίτρινη κάρτα και οι δύο ομάδες ήρθαν και πάλι σε αριθμητική ισορροπία.

Ο Βόλος τον αιφνιδιασμό, ο Ολυμπιακός την ισοφάριση

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Βόλος κέρδισε και πάλι πέναλτι. Ο Παπαπέτρου έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Ιμπόρα στον Μωραΐτη εντός περιοχής και ο Γκαρσία σημείωσε το 2-1!

Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε σε νέα ισοφάριση. Ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά και ο Καλογερόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, δεχόμενος πίεση απ’ τον Ελ Κααμπί!

Στο 57′ ο Φορτούνης πέρασε την κάθετη για τον Μασούρα, εκείνος έβγαλε παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Καλογερόπουλος απομάκρυνε! Στο 61′ ο Φορτούνης πάσαρε έξυπνα για τον Μασούρα, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κόστιτς εντός περιοχής και δεξιά, πλάσαρε και έκανε το 2-3 για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας έτρεξε για να πανηγυρίσει το γκολ με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ενώ τον ακολούθησαν αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού! Το γκολ ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Ελ Κααμπί μέσω VAR.

Διαμαρτυρίες Ολυμπιακού για τη διαιτησία

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Παπαπέτρου και του VAR Γκορτσίλα. Στο 74′ εκφράστηκαν διαμαρυρίες για χέρι του Κόμπα στην περιοχή, “παίζετε” έδειξε ο Παπαπέτρου. Στο 82′ ο Ιμπόρα δέχτηκε μαρκάρισμα εντός περιοχής και ο VAR μετά από ανασκόπηση της φάσης υπέδειξε τη συνέχιση του ματς, χωρίς on field review, κάτι το οποίο εξόργισε τους Πειραιώτες. Στο 86′ Ο Μπιανκόν έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Νέο ακυρωθέν μέσω VAR

Στο 89′ o Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά και έστρωσε στον Ελ Κααμπί ο οποίος από κοντά έγραψε το 2-3. Μετά από εξέταση μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον Ελ Αραμπί. Το ματς διεκόπη λίγο πριν την εκπνοή μετά από είσοδο οπαδών στον αγωνικστικό χώρο και άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων με δακρυγόνα.

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν μετά από περίπου μισή ώρα και ολοκλήρωσαν τυπικά το ματς, αλλάζοντας πάσες στον αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθέσεις:

Βόλος: Κόστιτς – Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα (32’ Κίτσος) – Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ – Άλχο, Κόμπα (77’ Κορνέτ), Μωραΐτης (59’ Ασλανίδης) – Γκαρσία

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα – Ιμπόρα, Καμαρά (72’ Καρβάλιο), Φορτούνης, Μπιέλ (23’ Έσε)- Μασούρας, Ελ Κααμπί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόλος – Ολυμπιακός 2-2, VARβαρο,volos – olybiakos 2-2, VARvaro