25 οδηγοί θα ξεκινήσουν στο Ισπανικό Γκραν Πρι MotoGP- Το πρόγραμμα

Ισπανικό Γκραν Πρι MotoGP : Τρεις αναβάτες θα συμμετάσχουν στους είκοσι δύο συνηθισμένους εκκινητές MotoGP για το Ισπανικό Γκραν Πρι. Έτσι, ο Dani Pedrosa θα εξυπηρετεί την KTM, ενώ ο Stefan Bradl θα ενταχθεί στους αναβάτες της Honda. Ο τελευταίος κατασκευαστής που θα παρατάξει μια επιπλέον μοτοσυκλέτα, η Aprilia θα προσφέρει τις υπηρεσίες του Lorenzo Savadori.

Ενώ οι

κανονισμοί επιτρέπουν το πολύ τρία Wildcards ανά Grand Prix, το όριο θα επιτευχθεί. Βοήθεια που έρχεται σε ιδανική στιγμή στο πρωτάθλημα, αφού το Ισπανικό Γκραν Πρι θα προηγηθεί των πρώτων επίσημων δοκιμών της σεζόν που διοργανώνονται στην ίδια πίστα την επόμενη μέρα του κύριου αγώνα.

Πέρυσι, ο Pedrosa είχε ήδη κάνει ελεύθερο επαγγελματία για τον Αυστριακό κατασκευαστή ως Wildcard σε αυτό το σιρκουί και κατέλαβε την εντυπωσιακή έκτη θέση στο Sprint, ακολουθούμενη από την έβδομη θέση στον κύριο αγώνα.

Ισπανικό Γκραν Πρι MotoGP :  Ενώ η συνάντηση που πρόκειται να ξεκινήσει είναι μόλις η τέταρτη στο ημερολόγιο του κλάδου των είκοσι δύο, αυτές οι ομάδες θα φύγουν από τη Jerez έχοντας κάψει ένα από τα Wildcard τους.

Όντας όλοι οι κατασκευαστές Tier C ή D, καθεμία από τις Aprilia, KTM και Honda θα έχει ωστόσο ακόμα πέντε ευκαιρίες να δώσει έναν επιπλέον αναβάτη στο μέλλον, με τη μόνη προϋπόθεση ότι το πολύ τρεις από αυτές τις εμφανίσεις θα πραγματοποιηθούν πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα υπόλοιπα τρία πρέπει να κατανεμηθούν στο δεύτερο μέρος της σεζόν.

Η Ducati είναι το μόνο εργοστάσιο επί του παρόντος που δεν μπορεί να τοποθετήσει Wildcards λόγω της κατάταξής του στη νέα μορφή παραχώρησης κατασκευαστή.

Δες όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης σε εθνικό και διεθνή επίπεδο μέσα στην ενότητα του Engine Power – ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩΧωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςΟ αγώνας σπριντ έρχεται στο Κινέζικο Grand Prix F1 … οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν! F1 Grand Prix Japan: Ο Max Verstappen κέρδισε τα πάντα στη SuzukaΟ Hamilton Goat συνομιλά με άλλους θρύλους για την απόσυρση τουΙσπανικό Γκραν Πρι MotoGP : Το πρόγραμμα για το Ισπανικό Grand Prix του MotoGP

Ανακαλύψτε το πλήρες πρόγραμμα για το Ισπανικό Γκραν Πρι (26-28 Απριλίου), τέταρτο γύρο της σεζόν MotoGP 2024.

Το MotoGP συνεχίζει την περιοδεία του και σταματά στην Ισπανία για να αγωνιστεί στο τέταρτο από τα είκοσι γεγονότα του ημερολογίου του. Μετά την απόλυτη κυριαρχία του Maverick Vinales στο Austin (Ηνωμένες Πολιτείες), η Ducati θα προσπαθήσει να ξεκινήσει μια νέα σειρά νικών και θα μπορεί να υπολογίζει σε κίνητρα και εκδικητικούς αναβάτες.

Η συνάντηση αυτού του Σαββατοκύριακου θα δει πολλούς οδηγούς να αγωνίζονται στο σπίτι τους, αφού οι έντεκα από τους είκοσι δύο που μπήκαν στο grid το 2024 αγωνίζονται κάτω από το ισπανικό πανό, ενώ άλλοι έχουν επιλέξει να ζήσουν εκεί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Dani Pedrosa θα λάβει μέρος στο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στη Jerez, έχοντας τον ρόλο του Wildcard για την KTM.

Ισπανικό Γκραν Πρι MotoGPMotoGP – GP Ισπανίας 2024 – Πρόγραμμα

Παρασκευή 26 Απριλίου: 
Ελεύθερη εξάσκηση 1: 10:45 π.μ. – 11:30 π.μ.
Προπόνηση: 3:00 μ.μ.

Σάββατο 27 Απριλίου:  Δωρεάν Προπόνηση
2: 10:10 π.μ. – 10:40 π.μ.
Προκριματικά 1: 10:50 π.μ. – 11:05 π.μ.
Προκριματικά 2: 11:15 π.μ. – 11:30 π.μ.
γύροι: 3:00 μ.μ. (Νικητής: θα έρθει)

Κυριακή 28 Απριλίου: 
Προθέρμανση: 9:40 π.μ. – 9:50 π.μ.
Αγώνας – 22 γύροι: 14:00 (Νικητής: θα έρθει)

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

MotoGP Austin Testing: Ο Martinator επιστρέφει σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;Γκολ και ξύλο μεταξύ του Bagnaia Marquez στο MotoGP

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα