DTM: Ο Thomas Preining στην pole για τον αγώνα 1

DTM: Ο Αυστριακός οδηγός Thomas Preining πήρε μια εξαιρετική pole position για τον αγώνα 1 που θα διεξαχθεί νωρίς σήμερα το απόγευμα στο Hockenheim. Ο Mirko Bortolotti είναι μόλις 8ος. 

 Ο Ιταλός, ωστόσο, ήταν ο πρώτος που σούταρε, θέτοντας τον χρόνο αναφοράς λιγότερο από 10 λεπτά από το τέλος της συνεδρίας. Λίγα λεπτά αργότερα, ο καλύτερος χρόνος του διαγράφηκε επειδή δεν τήρησε τη γραμμή αγώνων στη στροφή 1. Ο οδηγός της Lamborghini επέστρεψε στη δουλειά, αλλά το παράθυρο απόδοσης των

ελαστικών του πέρασε, δεν μπόρεσε να τα πάει καλύτερα μόλις 8ος σε αυτή την προκριματική περίοδο .

Ο Christian Engelhart (Grasser Racing Team) σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της συνεδρίας, μπροστά από τον συμπαίκτη του Preining: Dennis Olsen (Manthey EMA). Ο τελευταίος έχει ήδη θέσει ως στόχο να προστατεύσει τον ηγέτη του όσο καλύτερα μπορεί.

Ο Franck Perera δημοσίευσε μια εξαιρετική 4η φορά, μπορούμε να φανταστούμε τον Γάλλο να έρχεται να προκαλέσει προβλήματα στους ηγέτες για να βοηθήσει τον υπεράλπικο συμπαίκτη του.

Ο Ricardo Feller (Abt Sportsline) είναι 7ος σε αυτή τη δοκιμαστική συνεδρία που διεξήχθη στο στεγνό (πρώτη φορά από την έναρξη της συνάντησης του Hockenheim). Ο Ελβετός οδηγός είναι ο τελευταίος οδηγός που με τον Bortolotti μπορεί να αμφισβητήσει την ηγετική θέση του Preining.

Με αυτόν τον καλύτερο χρόνο, το προβάδισμα του Preining έναντι του οδηγού Lamborghini είναι τώρα 13 μονάδες. Ο οδηγός Manthey ήταν πάνω από το φεγγάρι μετά από αυτή τη συνεδρία: « Δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις τίποτα στο DTM , αλλά η διασφάλιση αυτού του πόλου ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει για τους εαυτούς μας. Ο Dennis P3 της συνεδρίας μας δίνει την ευκαιρία να υπογράψουμε το πρώτο μας διπλό της σεζόν. »

Ο πρώτος αγώνας του Σαββατοκύριακου μπορείτε να παρακολουθήσετε από τη 1:30 μ.μ. στον λογαριασμό DTM στο Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=5gG5IYuxg2s

Αποτελέσματα πρόκρισης και κατάταξη DTM

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΑυστραλιανό MotoGP: Αλλαγή ημέρας λόγω κακοκαιρίας και αποτελέσματαF1: Lewis Hamilton o 8ος τίτλος δεν είναι το όριοCFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσεις

DTM: Ο Τόμας Πράινινγκ δύο (μικροί) πόντοι από τη στέψη

Νικητής της ημέρας, ο οδηγός του Manthey βάζει όλες τις πιθανότητες με το μέρος του για να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο DTM. Πέμπτον, ο Mirko Bortolotti θα πρέπει να κερδίσει τα πάντα αύριο εάν θέλει να αντιστρέψει την τάση. Ο Ένγκελχαρτ και ο Όλσεν συμπληρώνουν το βάθρο του C1.

Από την έναρξη του αγώνα, ο Thomas Preining ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα. Τον ακολουθούν η Lamborghini του Olsen και του Engelhart! Η εκκίνηση του αγώνα είναι, όπως συμβαίνει συχνά στο Χόκενχαϊμ, λίγο ταραχώδης, αλλά δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα να αναφέρουμε.

Ο René Rast είναι επικεφαλής μιας εξαγριωμένης ομάδας για την κατάκτηση μιας θέσης στο top 10, οι οδηγοί δεν διστάζουν να πλησιάσουν τις γωνίες του σταδίου Hockenheim 3 ή 4 παράλληλα.

Μετά από 6′ αγώνων, ο Thomas Preining δεν έχει αποστασιοποιηθεί πραγματικά από τους υπόλοιπους οδηγούς, είναι μόλις τρία δέκατα μπροστά από τον συμπαίκτη του Dennis Olsen. Ο Φέλερ κάνει πολύ καλή μάχη με τη Ferrari του Τζακ Άιτκεν για την 5η θέση. Αυτή η ομάδα που αποτελείται από τους Feller (Abt Sportsline), Kevin van der Linde (Abt Sportsline) και Jack Aitken είναι άγρια. Μαζί τους ο Bortolotti και ο Franck Perera που είναι κολλημένος στο πίσω φτερό του συμπαίκτη του.

Μετά από 9 γύρους αγώνων, ο Πράινινγκ κέρδισε μια μικρή απόσταση από τον Όλσεν. Είναι περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο που χωρίζει τα δύο αγόρια Manthey EMA.

Ο Mirko Bortolotti είναι ακόμα 7ος σε αυτόν τον γύρο. Υπολείπεται 29 βαθμούς, κάτι που προς το παρόν δίνει τον τίτλο στον Αυστριακό, ικανοποιημένος γιατί απομένουν μόνο 28 βαθμούς για να μοιράσει στον αγώνα της Κυριακής. Το όνειρο είναι σε εξέλιξη για αυτόν για το Preining εκτός και αν ο οδηγός της Lamborghini καταφέρει να ανέβει μια θέση!

Ήταν ο Άιτκεν και ο Φέλερ που άνοιξαν μαζί το σάλβο ανεφοδιασμού. Τα δύο μονοθέσια φεύγουν από τα πιτ με την ίδια σειρά. Εξαιρετική στάση για την SSR Performance που επιτρέπει στον Bortolotti να περάσει τον Kevin van der Linde στα πιτ, τώρα είναι 6ος.

Όταν επέστρεψαν στην πίστα, οι δύο οδηγοί διασταυρώθηκαν με τον Jack Aitken στο τιμόνι της Emil Frey Racing Ferrari.

Στη συνέχεια, οι τρεις άντρες θα προσφέρουν ένα από τα πιο όμορφα περάσματα των όπλων αυτής της σεζόν 2023. Για 2 γύρους, θα περάσουν ο ένας τον άλλο χρησιμοποιώντας όλη την επιφάνεια που επιτρέπεται από την πίστα του Χόκενχαϊμ. Ο Ελβετός περνάει τον Ιταλό αφού έχει τρίψει καλά τις ρόδες του στον Lambo που δεν πτοείται παρά τις χαμένες θέσεις!

Racing at its best!!!https://t.co/Lrgh7ETLcf#DTM2023 pic.twitter.com/paXNWYXV9c

DTM (@DTM) October 21, 2023

Στον 16ο γύρο, ο ηγέτης Πράινινγκ βρίσκεται στα πιτ. Όλα πάνε καλά για αυτόν που ξεπροβάλλει μπροστά στον Όλσεν.

Μετά τα pit stop, η κατάταξη έχει ως εξής: Πράινινγκ μπροστά από τους Olsen Engelhart και Feller.

Το τελείωμα του Bortolotti είναι απολύτως υπέροχο. Ο αξιωματούχος της Lamborghini θα περάσει διαδοχικά τους van der Linde και τον Aitken σε προσπεράσματα με ψηλά πτητικά. Τώρα 5ος στον αγώνα, ο Transalpine προσφέρει στον εαυτό του μια ανάπαυλα με 27 πόντους διαφορά μεταξύ του και του Preining, θα χρειαστεί μια πολύ δυνατή απόδοση από το “Borto” για να κερδίσει αυτή τη σεζόν.

Ο Τόμας Πράινινγκ κερδίζει τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν μπροστά από τον συμπαίκτη του Ντένις Όλσεν. Αυτό το διπλό προσφέρει τον ομαδικό τίτλο στους άνδρες του Olaf Manthey 20 ετών τη χρονιά της επιστροφής τους μετά από 20 χρόνια απουσίας στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Για τον Τόμας Πράινινγκ, χρειάζονται μόνο 3 ακόμη βαθμοί για να ολοκληρωθεί αυτή η σεζόν του 2023. Λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή του απόδοση, ο Αυστριακός μπορεί να είναι σίγουρος για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Ο Κρίστιαν Ένγκελχαρτ ολοκληρώνει το βάθρο του αγώνα. Ο Franck Perera τερμάτισε 14ος.

Απομένει μόνο μία ημέρα για να μάθουμε το αποτέλεσμα αυτού του DTM 2023. Ραντεβού αύριο στις 9:30 π.μ. για τις κατατακτήριες και ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τη 1:30 μ.μ.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ 1 DTM

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1 USA GP Η Red Bull δίνει φτερά και γίνεται ViralF1: Τζορτζ Ράσελ Η FIA έχει χάσει το έλεγχο! Πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ενα οδηγό;Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας στις Σέρρες – Αποτελέσματα21o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
dtm, dtm, lewis hamilton, top 10, red bull, lamborghini, team, dennis, olsen, ema, ricardo, abt, youtube, https, motogp, hamilton, top, jack, performance, ferrari, twitter, october, pit, usa, red, bull, fia, σερρες, motor, festival, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, www.youtube.com, κεν ρασελ, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, october, μια ημερα, γωνιες, δουλεια, ηγετης, ονειρο, σημερινη, motogp, ricardo, usa, youtube, αρθρο, βρισκεται, γινεται, δευτερο, δεκατα, διπλο, ευκαιρια, ευρω, εκκινηση, εξελιξη, ερχεται, ετων, ιδια, μπορεις, μπορειτε, ομαδα, παντα, οδηγος, ολσεν, παρουσιαση, πιθανοτητες, προβληματα, ραντεβου, ρασελ, ροδες, σεζον, σιγουρος, συνεχεια, σειρα, σπιτι, ταση, τρια, τιτλος, φεγγαρι, φτερα, φορα, χρονος, ομορφα, αντρες, αγορια, αγωνας, bull, dennis, ema, festival, fia, jack, hamilton, ηγετες, lamborghini, lewis hamilton, μπροστα, οδηγοι, olsen, pit, red, red bull, top 10, top, θεματα, υπεροχο, motor, performance
Τυχαία Θέματα