F1: O Verstappen βάζει τις βάσεις για το αιώνιο μεγαλείο

F1: Η κυρίαρχη απόδοση του Max Verstappen κατά τη διάρκεια του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ήταν έκπληξη. Στην πραγματικότητα, όλα στη Formula 1 αυτή τη στιγμή φαίνονται κάπως προβλέψιμα, δεδομένου του πόσο πιο γρήγορος είναι αυτή τη στιγμή ο Ολλανδός από το υπόλοιπο grid.

Πράγματι, έχοντας κερδίσει 15 στους 18 αγώνες αυτή τη σεζόν, ο Verstappen μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ποσοστό νικών 83 τοις εκατό με τέσσερις

κούρσες να ολοκληρωθούν τη σεζόν 2023. Υπάρχει κυριαρχία και μετά είναι αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή ο Verstappen στα στατιστικά και τα ρεκόρ της F1: τα ξεσκίζει!

Και δεν φαίνεται να υπάρχει εγγύς τέλος στην κυριαρχία του Verstappen. Δυσοίωνα, για τους υπόλοιπους οδηγούς, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία παραβίαση στη θέληση του Verstappen να κερδίσει στα τελευταία στάδια της σεζόν, παρόλο που έχει ήδη κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αυτή είναι μια άποψη που επαναλαμβάνεται στις πιο πρόσφατες αποδόσεις στοιχημάτων F1 – ειδικά από τη στιγμή που οι τιμές της αγοράς είναι ο Carlos Sainz ως ο πιο πιθανός οδηγός να κερδίσει 2+ αγώνες από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν με 30/1 πίσω από τον Verstappen.

Με άλλα λόγια, η συνολική αίσθηση στις πιο πρόσφατες αθλητικές συμβουλές είναι ότι ο Verstappen θα συνεχίσει αδίστακτα να σβήνει τον ανταγωνισμό κερδίζοντας τους περισσότερους από τους υπόλοιπους αγώνες αυτή τη σεζόν.

It’s incredible to win my 50th Grand Prix here today. I feel very proud to achieve this! This was a tough race, but it’s great that we were still able to win. Amazing job by everyone in the team @redbullracing pic.twitter.com/9NYUOTRBDm

Max Verstappen (@Max33Verstappen) October 22, 2023

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDMotoGP Ταϊλάνδης: Όταν πας με τα φιλαράκια Ταϊλάνδη και παθαίνεις HangoverH COTA δεν είναι για F1 αλλά για WRC παραπονιούνται οι οδηγοίΗ κατάταξη MotoGP 2023 μετά το Grand Prix ΑυστραλίαςF1: Ποτέ μια βαρετή στιγμή με τον Verstappen

Για τους ουδέτερους θεατές και ίσως εκείνους που επένδυσαν στο άθλημα μόνο μετά τη σειρά Drive to Survive του Netflix, η υπεροχή του Verstappen μπορεί να έκανε τον ανταγωνισμό αυτής της σεζόν κοσμική προβολή.

Αν και μπορεί να υπάρχει ένα στοιχείο αλήθειας σε αυτό, πρέπει να τονιστεί ότι η επιτυχία του Verstappen δεν οφείλεται αποκλειστικά στην ταχύτητα του Red Bull. Ο κόσμος είναι μάρτυρας ενός αθλητή στο απόγειο των δυνάμεών του – θα πρέπει να υπάρχει μια εκτίμηση αυτής της στιγμής στην ιστορία.

Ουσιαστικά, ο Ολλανδός έχει ακόρεστη όρεξη για νίκη και ευδοκιμεί με την αυτοπεποίθηση που του έδωσε η επανειλημμένη επιτυχία. Αυτό το σερί κυριαρχίας δεν μπορεί να θεωρηθεί απλώς ένα μωβ μπάλωμα, δεδομένου ότι ο Verstappen έχει κερδίσει τρεις παγκόσμιους τίτλους στη σειρά.

Αντίθετα, ο 26χρονος δεν φτιάχνει απλώς σανό ενώ λάμπει ο ήλιος, αλλά μάλλον θέτει τις βάσεις για το αιώνιο μεγαλείο στο άθλημα. Σε αυτή την τρέχουσα τροχιά, ο Ολλανδός είναι σε τροχιά για να κερδίσει τα περισσότερα πρωταθλήματα οδηγών στην ιστορία.

Για να γίνει αυτό, ο Verstappen θα χρειαστεί να κερδίσει οκτώ παγκόσμιους τίτλους και να ξεπεράσει τους τρέχοντες κατόχους ρεκόρ, Michael Schumacher και Lewis Hamilton που έχουν και οι δύο από επτά. Παρά το ταλέντο των γενεών του Verstappen και την ταχύτητα της Red Bull, αυτό θα εξακολουθεί να είναι ένα ηρωικό έργο που πρέπει να επιτευχθεί.

Ωστόσο, αν λάβετε υπόψη ότι, μετά τα 30ά γενέθλιά τους, ο Schumacher θα κέρδιζε πέντε παγκόσμιους τίτλους ενώ ο Hamilton θα κέρδιζε έξι, έχετε την ευδιάκριτη εντύπωση ότι ένας οδηγός δεν είναι ακόμα στο απόγειό του πριν από αυτήν την ηλικία.

Εν τω μεταξύ, ο Verstappen έχει τρία πρωταθλήματα οδηγών στο όνομά του και απέχει ακόμη τέσσερα χρόνια από τα 30α γενέθλιά του. Ρεαλιστικά μιλώντας, φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι ο Ολλανδός θα συνεχίσει, τουλάχιστον, αυτό το επίπεδο κυριαρχίας μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί της F1 το 2026.

Σε εκείνο το στάδιο, ο Verstappen θα μπορούσε να είναι σε κοντινή απόσταση από τα ρεκόρ του Hamilton και του Schumacher και με τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του ακόμα να έρθουν.

F1: Οι απαιτήσεις να είσαι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών

Όπως με κάθε κομμάτι προβολής στη F1, υπάρχουν αναμφίβολα μερικά σημαντικά αν. Τα κυριότερα είναι αν ο Verstappen θα θέλει να συνεχίσει τους αγώνες μέχρι τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του ’30.

Δεύτερον, πρέπει να τεθεί το ερώτημα εάν ο Ολλανδός θα έχει ένα μονοθέσιο που του επιτρέπει να είναι ανταγωνιστική δύναμη στο grid. Τέλος, ο Verstappen θα χρειαστεί μια υγιή δόση καλής παλιομοδίτικης τύχης εάν πρόκειται να ξαναγράψει την ιστορία.

Αρκεί να αναλογιστείτε τη συντριβή του Nicholas Latifi κατά τη διάρκεια του τελικού της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι το 2021 και την εκπληκτική ακολουθία γεγονότων που ακολούθησαν που τελικά αρνήθηκαν στον Χάμιλτον τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι το τρίψιμο του πράσινου όταν κυνηγάτε την αθανασία στο άθλημα. .

That extraordinary final lap of the 2021 title race in full #AbuDhabiGP #F1 pic.twitter.com/kknTMDfpAF

Formula 1 (@F1) December 12, 2021

Εάν ο Verstappen έχει τη φιλοδοξία, το αυτοκίνητο και την καλή τύχη, τότε φαίνεται πολύ πιθανό ότι αυτή τη στιγμή βλέπουμε τα θεμέλια του αιώνιου μεγαλείου να χτίζονται.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Top Story F1 : Τιμωρία σε Χάμιλτον Λεκλέρκ και αποκλεισμό από το GP της ΑμερικήςΣυνεργείο μοτοσυκλετών Mpratakos Drag Factory 40 χρόνια δίπλα σαςF1: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε μετά το Αμερικάνικο Grand PrixΜεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
O Verstappen,