ΑΕΚ: Ψηλά το κεφάλι (vids)

Ένα σκληρό βράδυ, μια ήττα που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την προσπάθειά της γνώρισε η ΑΕΚ στο “Βελοντρόμ” όπου ηττήθηκε 3-1 από την Ολιμπίκ Μαρσέιγ. Σε μια βραδιά που ξεκίνησε με τον ομορφότερο τρόπο λόγω της συνύπαρξης των δύο φιλάθλων στις εξέδρες όπου υπήρξε ένα εντυπωσιακό κορεό, η ΑΕΚ υπέστη την πρώτη της ήττα στο Europa League με τρόπο

που σε καμία περίπτωση δεν άξιζε η προσπάθειά της.

Η ΑΕΚ πέρασε το πρώτο 20λεπτο κόντρα στην Μαρσέιγ χωρίς να κινδυνεύσει, αλλά ούτε και να απειλήσει την εστία του Μπλάνκο. Ο Στάνκοβιτς κράτησε όρθια την Ένωση στις πρώτες ευκαιρίες των Γάλλων και δέχθηκε ένα γκολ που είναι πιθανότατα έχει προηγηθεί φάουλ στον Βίντα πριν πάει πρώτος στην μπάλα ο Βιτίνια. Η ομάδα του Αλμέιδα ήταν ακίνδυνη επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου σκόραρε με τον Τσούμπερ στις καθυστερήσεις αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως off side στον Βίντα στο ξεκίνημα της φάσης.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Η είσοδος του Πόνσε στο δεύτερο μέρος και η μετατόπιση του Πινέδα στο δεξί άκρος της άμυνας έκαναν πιο επιθετική την ΑΕΚ που βρήκε την ισοφάριση με τον Μεξικανό στο 53′ για να αποδείξει πως μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο ματς. Δύο λεπτά μετά όμως ήρθε το τέλος. Το λάθος του Στάνκοβιτς και πολύ περισσότερο η αποβολή του κορυφαίου ως εκείνο το σημείο παίκτη της Ένωσης αποδείχθηκα καθοριστικά για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο αγώνας για την ΑΕΚ τελείωσε στο 55′. Από και πέρα, ότι έγινε δεν έχει καμία σημασία. Αναπόφευκτο ήταν να ηττηθεί η ΑΕΚ, η οποία είδε τον Πολωνό διαιτητή, Στεφάνσκι να δίνει πέναλτι και στο μαρκάρισμα του Άμραμπατ στον Ρενάν Λόντι!

Δείτε το λάθος του Στάνκοβιτς και το 2-1

Το 3-1 σίγουρα πληγώνει βαθμολογικά την ΑΕΚ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να της στερήσει το ευρωπαϊκό όνειρο. Οι “κιτρινόμαυροι” σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς απέδειξαν πως έχουν την ποιότητα να πρωταγωνιστήσουν στον όμιλο και δεδομένα το έχουν κάνει και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Δεν χρειάζεται απογοήτευση για μια ήττα που μετά την αποβολή δύσκολα θα μπορούσε να αποτραπεί. Η συνέχεια έχει μεγαλύτερη αξία και σημασία.

Ο Στάνκοβιτς και η ΑΕΚ πρέπει να πορευθούν με το κεφάλι ψηλά. Τίποτα δεν χάθηκε, τίποτα δεν τελείωσε για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, Ψηλά,aek, psila