F1: Γνωρίζουμε τον Alexander Albon

11:12 4/1/2024 - Πηγή: Sportime

F1 Alexander Albon: Ο Alexander Albon είναι Ταϊλανδο-Βρετανός οδηγός αγώνων, γεννημένος τον Μάρτιο του 1996. Αγωνίζεται στη Formula 1 για την ομάδα Williams Racing υπό τη σημαία της Ταϊλάνδης. Προηγουμένως ήταν οδηγός των Toro Rosso και Red Bull Racing. Ο Αλέξανδρος είχε συνολικά εξήντα δύο συμμετοχές στη σειρά αγώνων, στην οποία είχε 60 εκκινήσεις. Έχει καταφέρει επίσης να κερδίσει δύο βάθρα και συνολικά

202 βαθμούς καριέρας.

Το Williams FW45 Livery

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor Festival

Ιστορικό

F1 Alexander Albon: Ο Αλεξάντερ Άλμπον ξεκίνησε την καριέρα του στο καρτ σε ηλικία 8 ετών το 2005. Κατέκτησε το Super 1 Εθνικό Πρωτάθλημα Cadet Honda το 2006. Ο Άλμπον έγινε επίσης δεύτερος για τον ίδιο τίτλο την επόμενη σεζόν (2007). Τερμάτισε ως δεύτερος στο Πρωτάθλημα της Σειράς GP3, αφού κέρδισε τέσσερις νίκες.

Ο Albon ήταν μέλος της ομάδας Red Bull Junior το 2012. Τερμάτισε τρίτος στη σεζόν του 2014 στο Euro Cup Formula Renault 2.0. Ο Albon έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2019 με την Toro Rosso δίπλα στον Daniil Kyvat. Πήρε τον πρώτο του τερματισμό στο βάθρο και τον πρώτο σε αγώνα Formula 1 Παγκόσμιου Κυπέλλου για Ταϊλανδό οδηγό στο Γκραν Πρι της Τοσκάνης 2020. Ο Albon υποβιβάστηκε από τη Red Bull μετά από δύο περιόδους που δεν είχαν απόδοση για να γίνει ο εφεδρικός οδηγός της ομάδας. Επέστρεψε στο grid το 2022, οδηγώντας για τη Williams, και η ομάδα τον κράτησε για τη σεζόν του 2023.

Ο Albon οδήγησε για την Toro Rosso τη σεζόν του 2019, και έγινε ο δεύτερος Ταϊλανδός οδηγός που αγωνίστηκε στη Formula 1 και ο πρώτος από τότε που αγωνίστηκε ο Πρίγκιπας Bira το 1954. Στο κινεζικό Grand Prix, ο Albon είχε ένα βαρύ ατύχημα που τον ανάγκασε να χάσει τις κατατακτήριες και να ξεκινήσει το αγώνα από το pit lane. Η εντυπωσιακή του οδήγηση τον είδε να τερματίζει τον αγώνα στη δέκατη θέση, κερδίζοντας έτσι το βραβείο Οδηγός της Ημέρας.

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC Παιανίας

F1 Alexander Albon: Ο Albon συνέχισε να οδηγεί για τη Red Bull από τη σεζόν 2019 έως τη σεζόν 2021. Ολοκλήρωσε την ντεμπούτο του σεζόν όγδοος στην κατάταξη οδηγών με 92 βαθμούς. Του απονεμήθηκε ο πρωτάρης της χρονιάς στην τελετή απονομής των βραβείων της FIA. Ο Albon είχε μια δύσκολη σεζόν το 2020 και η Red Bull το σημείωσε. Πήρε την παρθενική του Formula 1 στο Grand Prix της Τοσκάνης, προσπερνώντας τον Daniel Ricciardo στους τελευταίους γύρους. Αυτό ήταν επίσης το πρώτο βάθρο για έναν Ταϊλανδό οδηγό. Πήρε το δεύτερο βάθρο του στο Grand Prix του Μπαχρέιν, αφού ο Sergio Perez αποσύρθηκε από την τρίτη θέση λόγω βλάβης στον κινητήρα, καθιστώντας τον τον πρώτο Ασιάτη οδηγό που σημείωσε περισσότερα από ένα βάθρο στη Formula 1. Ο Albon ολοκλήρωσε τη σεζόν έβδομος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών, σημειώνοντας 105 από τους 319 πόντους της Red Bull. Στη σεζόν του 2021, ο Albon υποβιβάστηκε στο ρόλο του οδηγού δοκιμής με τη Red Bull.

Τη σεζόν 2022, ο Albon έτρεξε για την ομάδα της Williams. Συνεργάστηκε με τον Νικόλαο Λατίφη. Συνέχισε με την πρόκριση του Latifi και τερμάτισε τον αγώνα 13ος, σημειώνοντας τον πρώτο του βαθμό για την Williams στο Grand Prix της Αυστρίας. Ο Albon τελείωσε τη σεζόν δέκατη ένατη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών, σημειώνοντας τέσσερις από τους 8 πόντους της Williams. Τη σεζόν 2023, ο Albon αγωνίζεται για την ομάδα της Williams, αφού υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο όπου θα είναι συνεργάτης του Logan Sargeant.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ημερολόγιο MotoGP 2024AMA Supercross 2024 οσα πρέπει να ξέρεις γιατί ξεκινάμεMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC ΠαιανίαςΦόρμουλα 1 Desiré Wilson : Η πρώτη και μοναδική γυναίκα που κέρδισε έναν αγώνα F1

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα