MotoGP δοκιμές Κατάρ: Η Ducati ολοκληρώνει τις επίσημες δοκιμές στο Κατάρ στην κορυφή

MotoGP δοκιμές Κατάρ: Οι Francesco Bagnaia και Ducati κυριάρχησαν στις τελευταίες επίσημες δοκιμές της σεζόν. Στην πίστα Losail στο Κατάρ, ο διπλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής σημείωσε ακόμη και το ρεκόρ γύρου.

Ο Francesco Bagnaia δεν δίνει ανάπαυλα στους αντιπάλους του. Ο αναβάτης της Ducati τερμάτισε πρώτος στις δύο ημέρες των επίσημων δοκιμών στην πίστα Losail στο Κατάρ, όπου θα διεξαχθεί σύντομα

το πρώτο Grand Prix της σεζόν 2024.

Ο διπλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, που ευνοούσε τις χρονομετρήσεις και τις προσομοιώσεις αγώνων, δεν δίστασε να συντρίψει τον ανταγωνισμό όντας ο μόνος οδηγός που έπεσε κάτω από το όριο του 1’51, με ρεκόρ χρόνου γύρου 1’50’952.

“Είμαι πολύ χαρούμενος με τον χρόνο που κατάφερα να ορίσω αυτήν την Τρίτη. Νόμιζα ότι θα ήμασταν περίπου στο χαμηλό σημείο του 1’51, αλλά το να πάμε κάτω από αυτό ήταν πέρα ​​από τις προσδοκίες μου. Ωστόσο, δεν ήταν απλώς μια δοκιμή , όπως στη Μαλαισία. Οι συνθήκες σήμερα ήταν βέλτιστες: το κράτημα ήταν απίστευτο, το εκμεταλλευτήκαμε πλήρως. Συνολικά, ήταν άλλη μια θετική μέρα και τα πάμε καλά. “Έχουμε βελτιώσει το πακέτο μας από όλες τις απόψεις. Το GP24 έδειξε πολλά υποσχόμενο από το τεστ της Βαλένθια Στη Σεπάνγκ κάναμε εξαιρετική δουλειά και το τελειώσαμε εδώ», είπε ο Φραντσέσκο Μπαγκνάγια.

Ο Enea Bastianini στο τιμόνι του Francesco Bagnaia

Από την πλευρά της, η Ενέα Μπαστιανίνι ακολούθησε τον αρχηγό της σημειώνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της τελικής ημέρας και σημειώνοντας επίσης το ρεκόρ κορυφαίας ταχύτητας για επίσημες δοκιμές, με 355,2 km/h.

“Οι δοκιμές ήταν αναμφισβήτητα παραγωγικές και ένιωσα άνετα με τη μοτοσυκλέτα στο Κατάρ. Αντιμετωπίσαμε μικρά προβλήματα κραδασμών και μια μικρή πτώση στην απόδοση των μπροστινών ελαστικών, αλλά μόλις λύσαμε αυτά τα προβλήματα, “Μπορούμε σίγουρα να κάνουμε σημαντικό αντίκτυπο. Δείξαμε ανταγωνιστικότητα και οι δύο σε χρονομετρήσεις και ρυθμό αγώνα», είπε ο Ιταλός αναβάτης.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

MotoGP δοκιμές Κατάρ 2024, Ημέρα 2: Ο F rancesco Bagnaia το κάνει ξανά

Οι αναβάτες του MotoGP ολοκλήρωσαν την τελευταία ημέρα των επίσημων δοκιμών πριν από την έναρξη της σεζόν, το Σαββατοκύριακο της 10ης Μαρτίου στην πίστα Losail του Κατάρ. Ο Francesco Bagnaia ολοκληρώνει τις χειμερινές δοκιμές στο προβάδισμα.

Η πορεία της ημέρας

Μετά από 40 λεπτά χωρίς δράση στην πίστα Losail, η πρώτη μοτοσυκλέτα που έφτασε στην πίστα ήταν αυτή του Augusto Fernández. Ο Takaaki Nakagami ακολούθησε τον οδηγό του Tech3 GASGAS, όπως και ο Alex Rins. Λίγο μετά τις 13:00 μπήκαν στο σιρκουί οι Miguel Oliveira, Michele Pirro και Cal Crutchlow. Αργότερα, ο Marc Márquez μπήκε αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει στη στροφή 15, στον πρώτο του γύρο. Ο πρώην συμπαίκτης του, Joan Mir, ήταν η αιτία μιας κόκκινης σημαίας μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα στη Honda.

MotoGP δοκιμές Κατάρ: Τη στιγμή της διακοπής, ο Ραούλ Φερνάντεζ είχε μόλις πάρει το προβάδισμα στο φύλλο χρόνου, μπροστά από τον Φάμπιο Κουαρτάραρο και τον Πέδρο Ακόστα. Δώδεκα οδηγοί δεν είχαν υπογράψει ακόμη ούτε έναν γύρο αυτή την ώρα της ημέρας.

Γρήγορα, την καλύτερη στιγμή της ημέρας κέρδισαν οι Marco Bezzecchi, Marc Márquez και Francesco Bagnaia. Ωστόσο, ο χρόνος του διπλού Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν κρατάει, καθώς βελτιώνονται οι Ραούλ Φερνάντες και Φάμπιο ντι Τζιανναντόνιο. Στις κερκίδες ο Τζόαν Μιρ ανακοινώθηκε άρρωστος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςΔήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου Παιανίας

Λίγο μετά τις 16:30, ο Marco Bezzecchi κατέρριψε το ρεκόρ του Luca Marini με χρόνο 1’51″758. Ο Fabio di Giannantonio τον εκθρόνισε με 0″189. Ωστόσο, το πάρτι στο VR46 Ducati χάλασε η εποχή του Francesco Bagnaia, σε 1’50″952! Ο αναβάτης της Ducati μόλις κέρδισε το απόλυτο ρεκόρ στην πίστα Losail!

Στην αρχή της τελευταίας ώρας, ο Francesco Bagnaia καταλαμβάνει την πρώτη θέση μπροστά από τον Enea Bastianini και τον Aleix Espargaró. Το πρώτο KTM είναι αυτό του Jack Miller, στην 9η θέση. Ο Fabio Quartararo τοποθετεί την πρώτη Yamaha στη 12η θέση ενώ η πρώτη Honda είναι αυτή του Joan Mir, δύο θέσεις πιο πέρα.

Η τελευταία ώρα ήταν γεμάτη γεγονότα καθώς ο Brad Binder τράκαρε στη στροφή 15, ο Aleix Espargaró έκανε το ίδιο στη στροφή 5, ο Marc Márquez χτύπησε στην άσφαλτο στη στροφή 4 και ο Fabio di Giannantonio συνετρίβη στη στροφή 7.

Ο Francesco Bagnaia διατηρεί το προβάδισμα την τελευταία ημέρα των χειμερινών δοκιμών, μπροστά από τον Enea Bastianini και τον Aleix Espargaró. Ο Fabio Quartararo είναι 14ος και ο Johann Zarco στην 17η θέση.

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP Κατάρ Ημέρα δεύτερη
1 Francesco Bagnaia (Ducati) 1:50.952
2 Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati) +0,120 δευτ
3 Aleix Espargaro (Απρίλια) +0,308 δευτ
4 Μαρκ Μάρκες (Ducati) +0,383 δευτ
5 Ραούλ Φερνάντεθ (Απρίλια) +0,383 δευτ
6 Μάβερικ Βινάλες (Απρίλια) +0,435 δευτ
7 Χόρχε Μάρτιν (Ducati) +0,514 δευτ
8 Fabio Di Giannantonio (Ducati) +0,537 δευτ
9 Μπραντ Μπάντερ (KTM) +0,631 δευτ
10 Μάρκο Μπεζέκι (Ducati) +0,726 δευτ

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Συνολικά αποτελέσματα δοκιμών Sepang MotoGP 2024Παρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1F1 η μεταγραφή του Hamilton έφερε απίστευτα κέρδη στη Scuderia FerrariF1 Υπόθεση Christian Horner: Όλη η ζωή του καταρρέει

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα