Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ, τεσσάρα στον ΟΦΗ με μαγικό Ντεσπόντοφ και 7η σερί νίκη

22:01 3/1/2024 - Πηγή: Sportime

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε το 2023, επικρατώντας με 4-0 του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την 7η συνεχόμενη νίκη του.

Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση. Ο Βούλγαρος πέτυχε

το 4ο του γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια (7ο συνολικά), ενώ μοίρασε τρεις ασίστ φτάνοντας τις 10 συνολικά. Ράχμαν Μπάμπα και Μάρκος Αντόνιο άνοιξαν  λογαριασμό με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, πετυχαίνοντας το πρώτο τους τέρμα. Ο Μπράντον Τόμας κατάφερε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ, ωστόσο Σβαμπ και Σαμάτα αστόχησαν από την «άσπρη» βούλα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε στη διάθεσή του για ακόμα ένα παιχνίδι τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αλλά και τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη.

Οι Κρητικοί είναι αυτοί που μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό, πιέζοντας ψηλά τους «ασπρόμαυρους».

Χαρακτηριστικό της εικόνας των πρώτων λεπτών είναι το γεγονός πως ο ΟΦΗ είχε υπέρ του την κατοχή (48%-52%) στα πρώτα 20 λεπτά, με τους γηπεδούχους να μη καταφέρνουν να βρουν τους χώρους που έψαχναν.

Ο Στέφαν Σβαμπ έχασε την ευκαιρία να αλλάξει την κατάσταση υπέρ του Δικεφάλου, ωστόσο στο 22ο λεπτό δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάουμαν από την άσπρη βούλα.

Οι «ασπρόμαυροι» πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 30ο λεπτό οι τελικές ήταν 5(2)-3(1).

Το θέαμα στην Τούμπα ήταν κακό και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να μπει σε θέση «οδηγού» στην αναμέτρηση.

Ο Δικέφαλος ανέβασε στροφές και μέσα σε δύο λεπτά κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα. Ο Ντεσπόντοφ στο 39ο λεπτό με δυνατή κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπάμπα άνοιξε το σκορ, ενώ οι δύο τους συνεργάστηκαν άψογα και δύο λεπτά αργότερα, με τον Γκανέζο αυτή τη φορά να είναι ο σκόρερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με τον Σαμάτα αυτή τη φορά στο 45+1′ να μη μπορεί να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Μπάουμαν.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε 30 λεπτά ώστε να βρει τα πατήματά του, με τον ημίχρονο να ολοκληρώνεται έχοντας την κατοχή υπέρ του (56%-44%) και 10(8)-4(1) τελικές προσπάθειες.

Οι Κρητικοί μπήκαν με μεγάλη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβηκε ψηλά και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες ώστε να μπει ξανά στο ματς. Χαρακτηριστικό είναι πως στα πρώτα 15 λεπτά του ημιχρόνου είχε 4(2) τελικές, όσες δηλαδή σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Αντίθετα, ο Δικέφαλος έχοντας υπέρ του το σκορ έριξε ταχύτητα και έδωσε χώρο στους Κρητικούς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, με τον Μάρκος Αντόνιο στο 89′ και τον Μπράντον Τόμας στο 90+3′ να σκοράρουν διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Έκονγκ, Σάστρε, Σβαμπ (Μεϊτέ 76’), Τσιγγάρας (Οζντόεφ 66’), Κωνσταντέλιας (Τάισον 66’), Μουργκ (Μάρκος Αντόνιο 86’), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (Τόμας 76’).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Μπάκιτς (Θοράρινσον 62’), Νέιρα (Ντίκο 74’), Ριέρα (Μοσκέρα 62’), Τοράλ, Λουίζ Φελίπε.

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα