Έβγαλε την υποχρέωση με «πεντάρα» ο ΠΑΟΚ, «πέταξε» για τα ημιτελικά και τώρα Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-0 του Πανσερραϊκού και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, εκεί όπου τον περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το παιχνίδι της Τούμπας, αφού ο Δικέφαλος είχε πάρει σκορ πρόκρισης (0-4) στο πρώτο ματς των Σερρών.

Στέφανος Τζίμας, Αντρίγια Ζίβκοβιτς,Αντρέ Ρικάρντο

και Γιάννης Κωνσταντέλιας έβαλαν την υπογραφή τους στην «ασπρόμαυρη» νίκη, με το 9-0 να είναι το συνολικό σκορ.

Με αυτό το δεδομένο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε δέκα συνολικά αλλαγές, διατηρώντας μόνο τον Σάστρε στο αρχικό σχήμα και δίνοντας φανέλα βασικού μεταξύ άλλων σε Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Τζίμα, Μάρκος Αντόνιο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας την κατοχή και πετώντας τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Σοφιανό, ο οποίος δεν κατάφερε σε τετ α τετ να νικήσει τον Ζίβκοβιτς.

Ο Δικέφαλος χρειάστηκε δέκα λεπτά προκειμένου να εξισορροπήσει την κατάσταση, παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 20ο λεπτό ήρθε και το γκολ μετά από εξαιρετική συνεργασία, με τον Ζίβκοβιτς να πασάρει στον Σάστρε και αυτός να σεντράρει για τον Τζίμα ο οποίος σκόραρε για 4η φορά φέτος.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Ζίβκοβιτς με μία εξαιρετική κούρσα έφτασε από τη μεσαία γραμμή μέχρι τη μεγάλη περιοχή, σουτάροντας για το 2-0.

Όπως ήταν φυσικό, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε από εκείνο το σημείο και μετά, χωρίς να δημιουργείται κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι και το ημίχρονο. Χαρακτηριστικό της εικόνας του πρώτου μέρους, ήταν οι 3(3) – 4(3) τελικές, με την κατοχή να είναι στο 61%-39%.

Όπως και στην έναρξη του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και στο δεύτερο, ο Πανσερραϊκός μπήκε δυνατά, δημιουργώντας καλές ευκαιρίες, με τον πορτιέρο του Δικεφάλου να κρατάει το μηδέν, μετρώντας μία ακόμα εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Άλεξιτς.

Οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν στροφές στα τελευταία δέκα λεπτά και κατάφεραν να πετύχουν δύο ακόμα τέρματα. Αρχικά με τον Αντρέ Ρικάρντο ο οποίος καταγράφει την πρώτη του φετινή συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπράντον Τόμας πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ κάνοντας το 4-0.



Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε εκεί, αφού το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με φανταστικό τρόπο, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Γκολ: Τζίμας 20’, Αντρίγια 26’, Ρικάρντο 82’, Τόμας 85’, Κωνσταντέλιας 91’

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς (Ταλιχμανίδης 86’), Ράφα, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Σάστρε (Μπάμπα 46’), Σβαμπ (Ρικάρντο 62’), Τσιγγάρας, Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Αντρίγια, Τζίμας (Τόμας 75’).

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου (Στάικος 62’), Σοφιανός (Γούλερι 77’), Μούργος (Τομάς 62’), Μασκανάκης (Ουάρντα 62’), Άλεξιτς (Μπετανκόρ 72’).

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα