Η ΑΕΚ καθάρισε και πάλι με τον Πόνσε

Η ΑΕΚ με τον ΟΦΗ δεν ήταν τόσο καλή όσο με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Τουλάχιστον σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η ομάδα του Αλμέιδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλή, είχε μια σχετική ενέργεια και 3-4 φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο κατέβασε στροφές και μέχρι τα μισά, τα άγχη από προηγούμενα ματς που δεν τα καθάριζε και τελικά δεν κέρδιζε, πλανόνταν πάνω από την OPAP

Arena.

Η διαφορά σε σχέση με προηγούμενα τέτοια άσχημα αποτελέσματα ήταν ο Έκι Πόνσε. Φαίνεται πως η συζήτηση 45 λεπτών που είχε μαζί του ο Ματίας Αλμέιδα έπιασε τόπο. Τρία γκολ στο Περιστέρι και ακόμα δύο με τον ΟΦΗ. Από ένα σε κάθε ημίχρονο. Ειδικά στο δεύτερο, σε ένα σημείο που το ματς είχε παγώσει και οι Κρητικοί έδειχναν να νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ο Πόνσε έδωσε και πάλι τα γκολ του τραυματία Γκαρσία.

ΑΕΚ: Καθάρισε με Πόνσε

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα. Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τον ΟΦΗ. Είχε καλύτερη φάση μέχρι το γκολ μια κεφαλιά του Πόνσε στο 21′, που έβγαλε ο Σωτηρίου σε κόρνερ. Στο 28′ έγινε το γκολ με την ΑΕΚ να βγαίνει στην αντεπίθεση, ο Τσούμπερ πήρε όλη την άμυνα πάνω του, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Πόνσε και εκείνος με εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ στην αριστερή γωνία, σκόραρε.

Στο 40′ ο Γκατσίνοβιτς από πλάγια πλάσαρε αλλά έδιωξε ο Σωτηρίου και από το κόρνερ πάλι ο Σέρβος είχε καλό σουτ αλλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ δεν μπήκε καλά. Ο ΟΦΗ πήρε μέτρα και ένιωθαν οι παίκτες του πως μπορούσαν να κάνουν κάτι. Η φάση τους έγινε στο 54′ όταν ο Φελίπε έκανε την προβολή αλλά έδιωξε ο Στάνκοβιτς με τα πόδια. Το κακό τέταρτο της ΑΕΚ διακόπηκε στο 61′ με το σουτ του Γκατσίνοβιτς να διώχνει ο Σωτηρίου και το 2-0 ήρθε στο 67′. Ο Στάνκοβιτς βρήκε τον Πόνσε, εκείνος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, σούταρε, απέκρουσε στην έξοδο ο Σωτηρίου αλλά στη συνέχεια ο Αργεντίνος με εξαιρετικό αριστερό σουτ έκανε το 2-0.

Ένα σουτ στο 87′ του Γκαγιέγος έφυγε άουτ και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φαν Βέερτ έκανε το 3-0 μετά από λάθος του Λαμπρόπουλου. Νίκη που μέχρι το ντέρμπι της Τούμπας έχει την ΑΕΚ στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Γκολ: Πόνσε 28′, 67′, Φαν Βέερτ 90+6′Κόκκινες: –Κίτρινες: Πήλιος, Μάνταλος / ΡιέραΔιαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας, Μεϊντάνας (Αχαίας)VAR: Φωτιάς (Πέλλας)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα):  Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Πήλιος, Βίντα, Κάλενς, Γιόνσον, Πινέδα (74′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74′ Φερνάντες), Άμραμπατ (74′ Ελίασον), Τσούμπερ (74′ Αραούχο), Πόνσε (85′ Φαν Βέερτ).

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Σωτηρίου, Λάρσον, Θοράρινσον, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκαγιέγος, Γκλάζερ (77′ Μεγιάδο) Μπάκιτς (77′ Αποστολάκης), Μπάκου (65′ Ντίκο), Αμπάντα (46΄Ριέρα), Φελίπε (73′ Θεοδοσουλάκης).

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα