Ο Άρης έχει κάθε δικαίωμα να σταθεί στα «αν» της ήττας του από τον Ολυμπιακό!

Μετά τα δύο clean sheet, o Άρης δέχθηκε τέσσερα γκολ από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Μόνο τα υποθετικά μπορεί να επικαλεστούν οι «κιτρινόμαυροι».

Ο Ολυμπιακός είχε διάρκεια, έναν εξαιρετικό Ελ Κααμπί και ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο του.

Από την άλλη

ο Άρης κρατάει μόνο τις απορίες των όσων δεν έγιναν, ή δεν θα είχαν συμβεί! Και αυτά ήταν το δοκάρι του Νταρίντα στο 1-1 και η αναγκαστική αλλαγή του Μπράμπετς.

Με πλάνο Τούμπας, όχι απαραίτητα προσώπων, ο Άκης Μάντζιος παρέταξε με εκπλήξεις την 11άδα, ίσως έχοντας στο μυαλό του, δυνατές, γρήγορες και με συνεργασίες αμυντικά, πτέρυγες, με Μοντόγια – Οντουμπάτζο από τη μια και τους Ματαρίτα – Μενέντες από την άλλη. Εκτός ο Κάρλσον που χρειάζεται να κινείται σε συγκεκριμένους χώρους για να δείξει ότι μπορεί και αυτοί οι χώροι δεν είναι σε καμία περίπτωση από τη σέντρα και… κάτω.

Με τον Σουλεϊμανοφ στον άξονα, ο Άρης του πρώτου ημιχρόνου ήταν… τρεις. Η άμυνα, το κέντρο και ο…. Μορόν! Το πλάνο που είχε ανασταλτικά στο μυαλό του ο κόουτς του Άρη βγήκε σε μεγάλο βαθμό αφού ο Άρης είχε ένα ήσυχο πρώτο 45λεπτο αν βγεί από το κάδρο το αυτογκόλ. Το επιθετικο, με αντεπιθέσεις και αρκετούς ανοιχτούς χώρους που θα εκμεταλλευόταν ο Μορόν, ποτέ!

Γι’ αυτό και στην ανάπαυλα με το σκορ στο 1-0 η αλλαγή ήταν επιβεβλημένη. Έχοντας ήδη αλλάξει αναγκαστικά λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, τον τραυματία Μπράμπετς. Το πρώτο «αν». Αν ο Τσέχος είχε μείνει στο ματς!

Με τον Πάρντο να μπαίνει και να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και τον Άρη να έχει το μομέντουμ, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Στο 1-1 έρχεται και η δεύτερη – και αυτή επίσης άτυχη στιγμή – με τον Νταρίντα να έχει δοκάρι για την ολική ανατροπή. Το δεύτερο «αν». Αν ο Άρης είχε κάνει σε αυτή τη φάση το 1-2 γιατί όχι και το 4-1 να το βλέπαμε αντίστροφα!

Από την ολική ανατροπή, στην ολική κατάρρευση ο Άρης!

Το 1-2 δεν ήρθε. Αντ’ αυτού ήρθε ο Ελ Κααμπί! Ο Μαροκινός φορ βρίσκει δύο γκολ και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Φαμπιάνο. Το (τριτο) «αν» ο βραζιλιάνος ήταν σε κακό βράδυ, ή του το έκανε κακό ο Ελ Κααμπί, επίσης δεν θα το μάθουμε ποτέ!

Μετά το 3-1, ο Άρης δεν υπήρχε στο γήπεδο. Το παράτησε. Ο Ολυμπιακός χάνει και πέναλτι και οι «κιτρινόμαυροι» έχουν εικόνα ομάδα… αλάνας. Χωρίς γραμμές, χωρίς πλάνο, χωρίς καθαρό μυαλό.  Το τελικό 4-1 ίσως να είναι και κολακευτικό για τον Άρη, βάσει των ευκαιριών που έχασαν στο τελευταίο κομμάτι του παιχνδιού οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Ο Άρης είχε τις στιγμές, αλλά προβλημάτισαν πράγματάκια. Αφενός η. Βέβαια με το δοκάρι του Νταρίντα, γκολ και 1-2, τον Μπράμπετς υγιή, ίσως να ήταν ένα άλλο παιχνίδι και ένα άλλο αποτέλεσμα.

Αλλά κάνε με μάντη, να σε κάνω πλούσιο!

Από όσα είδαμε συνολικά στα 90 λεπτά και όχι από όσα μπορούμε να φανταστούμε, ο Άρης δεν άξιζε και δεν πήρε τίποτα. Προφανώς και δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν. Το επόμενο 20ήμερο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια μίνι προετοιμασία. Η οποία δεν έγινε το καλοκαίρι, αλλά κάλλιο αργά, παρά αργότερα!

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα