Ο Ολυμπιακός έζησε τον απόλυτο εφιάλτη από τη Μακάμπι και το όνειρο για πρόκριση έσβησε πρόωρα (vids)

21:41 7/3/2024 - Πηγή: Sportime

Τι Μακάμπι Τελ Αβίβ, τι Μακάμπι Χάιφα; Μέσα σε ενάμιση χρόνο ο Ολυμπιακός δέχθηκε δεύτερη «τεσσάρα» (1-4). Και το όνειρο των «8» έσβησε.

Ο εφιάλτης στον δρόμο με τον Ζάχαβι θα μπορούσε να ονομαστεί το πρώτο από τα δύο ματς απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Πειραιώτες γνώρισαν τον διασυρμό με 4-1 στην έδρα τους και ουσιαστικά αποχαιρετούν την Ευρώπη, καθώς με την εικόνα που παρουσίασαν η ανατροπή της κατάστασης δύσκολα θα έρθει.



Οι

Πειραιώτες έψαχναν ιστορική πρόκριση κόντρα στον άνθρωπο που πήγε να τους αποκλείσει πριν 3 χρόνια. Κι αν δεν το κατάφερε τότε, ο Εράν Ζάχαβι πολύ πιθανό να το καταφέρει φέτος με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι γηπεδούχοι βίωσαν τον απόλυτο εφιάλτη στο πρώτο 45λεπτο εξαιτίας τρανταχτών αμυντικών προβλήματα αλλά και την κλινική ευστοχία του Ισραηλινού φορ και ουσιαστικά βρίσκονται με το ενάμισι πόδι εκτός συνέχειας στο Conference League.

Στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (14/3), στο γήπεδο της Μπάτσκα Τοπόλα απαιτείται θαύμα.

Το ματς

Ο Μεντιλίμπαρ ετοίμασε ενδεκάδα Βουδαπέστης για να αντιμετωπίσει τους Ισραηλινούς. Ωστόσο, με το καλημέρα, σε μια ασυννενοησία και με μια πάσα του Μίλσον που δεν εγκυμονούσε κινδύνους, ο Ζαχάβι ευνοήθηκε, καθότι η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Έσε και εκείνος στην κίνηση σκόραρε (5΄).

Ξανά ο Ισραηλινός σκοράρει επί του Ολυμπιακού, μετά τα 4 γκολ το 2021 στα ματς με την Αϊντχόβεν. Το χειρότερο δεκάλεπτο επί Μεντιλίμπαρ κορυφώθηκε με μια απίθανη φάση, με τρεις αμυντικές ολιγωρίες (9΄), όταν ο Σαχάρ από τη μικρή περιοχή εκτέλεσε τον Πασχαλάκη (9΄).

Οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να ηρεμήσουν και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν σχετικά γρήγορα (13΄) με το 8ο φετινό ευρωπαϊκό τέρμα του Ελ Κααμπί (τρίτο σερί), ο οποίος έπιασε τους Γιαννακόπουλο, Ζιοβάνι, Σιδέρη, Ντιόγκο, Στολτίδη και Αλεξανδρή στη σχετική λίστα. Ασίστ, ακόαμ μια, ο Κώστας Φορρτούνης.

Τι να το κάνεις όμως, όταν η άμυνα βρίσκεται σε λήθαργο; Τρίτο λάθος (μαρκάρισμα Ροντινέι στον Μίλσον) και ο Ζάχαβι έπιασε την… ταρίφα του με τους Πειραιώτες σκοράροντας και δεύτερη φορά.

Ολυμπιακός: Η κατάρα από το Ισραήλ σφραγίστηκε

Πολύ επιθετικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Μισπάτι να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο τετ-α-τετ με τον Ελ Κααμπί (51΄).

Στη συνέχεια έπεσε η ένταση και εκεί που έδειχναν τα πράγματα ότι οι γηπεδούχοι ήταν πιο διαβασμένοι, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα το όνειρο έσβησε. Άλλο 1-3 και άλλο 1-4.

Δυστυχώς για την ομάδα του Πειραιά, ήρθε το τέταρτο γκολ των Ισραηλινών. Μάταια προσπάθησε να μειώσει στη συνέχεια, με τον Καρβάλιο να έχει δοκάρι στο 89΄.

Δεν πήγε το ματς στον Ολυμπιακό, η Μακάμπι χτύπησε στις αμυντικές αδυναμίες και ουσιαστικά η κατάρα που θέλει την ελληνική ομάδα να αποκλείεται συνεχώς από Ισραηλινούς δεν απέχει πολύ από το επισφραγιστεί.

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 13΄ Ελ Κααμπί / 5΄, 30΄ Ζάχαβι, 9΄ Σαχάρ, 74΄ Πέρετζ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Τσικίνιο (67΄ Μασούρας), Ποντένσε (77΄ Καρβάλιο), Όρτα, Φορτούνης (77΄ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (84΄ Ελ Αραμπί)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Νάχμιας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο, Πέρετζ, Φαν Όβεριμ (77΄ Κάρζεφ), Κανιχόφσκι (81΄ Γκολάσα), Ντάβιντα (67΄ Μπίτον), Φελίσιο Μίλσον (81΄ Νταβιτζάντα), Ζάχαβι (77΄ Τούργκεμαν)

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα