Ο Παναθηναϊκός δεν άκουσε τις «καμπάνες» του Βικελίδης και την πλήρωσε από τον Άρη στην Λεωφόρο

16:53 1/5/2024 - Πηγή: Sportime

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 από τον Άρη στη Λεωφόρο, έχασε κάθε ελπίδα για κατάκτηση της Super League, και εν τέλει πλήρωσε τα «καμπανάκια» που του χτύπησαν σε προηγούμενα παιχνίδι και ολόκληρος ο «πράσινος οργανισμός» δεν άκουσε.

Με δεδομένο οτι το τριφύλλι και ο Θεός του πολέμου είναι αντίπαλοι και στο Κύπελλο, αξίζει να δει κανείς τι έγινε και στα προηγούμενα

τρία παιχνίδια που έδωσαν μεταξύ τους οι δύο αυτές ομάδες.

Στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου ο Άρης είχε νικήσει σχετικά εύκολα με 2-0 στο Βικελίδης, με εξαίρεση ένα κομμάτι του α΄ μέρους στο οποίο οι πράσινοι είχαν τα ηνία κι έχασαν 2-3 ευκαιρίες.

Στη συνάντηση της Λεωφόρου στον 2ο γύρο ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκείνος με 2-0, όντας σαφώς καλύτερος από τον Άρη που έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του στις τέσσερις «πρασινοκίτρινες» αναμετρήσεις. Υπήρχαν βεβαίως και αρκετά παράπονα για τους κίτρινους από τον διαιτητή Αλ Χακίμ, ο οποίος δεν είχε δώσει ένα πέναλτι στο πρώτο μέρος και μια αποβολή στο δεύτερο, αλλά ας μείνουμε στο καθαρά αγωνιστικό.

Συνεχίζοντας η σεζόν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι στο Βικελίδης, αυτή τη φορά για τον α γύρο των πλέι οφ όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε με 0-2 σε ένα όμως τελείως πλασματικό αποτέλεσμα. Κι αυτό καθώς η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν σαφώς ανώτερη σε όλο το παιχνίδι, πλήρωσε όμως 1-2 σοβαρά λάθη που έκανε, αλλά και την αποτελεσματικότητά της. Μια αποτελεσματικότητα που είχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος άνοιξε το σκορ με εκείνο το εξαιρετικό σουτ του Σπόραρ.

Εκεί, με δεδομένο οτι η σεζόν όδευε προς το τέλος της, τα «καμπανάκια» έγιναν πιο «ηχηρά» για τους πράσινους, ωστόσο ένας μιντιατικός μηχανισμός δημιούργησε μια διαφορετική εικόνα για την αναμέτρηση. Οτι ο Παναθηναϊκός, έδειξε χαρακτήρα, ότι έπαιξε καλά, ενώ το «τράβηξαν» ακόμη περισσότερο όταν είπαν οτι η ομάδα του Τερίμ νίκησε και τον… διαιτητή.

Ναι ο σκοπιανός Στάβρεφ ήταν κακός διαιτητής, όχι όμως κακός μόνο εις βάρος των πράσινων. Κι αν κάποιος δει όλες τις επίμαχες φάσεις περισσότερο λόγο έχουν να φωνάζουν οι κιτρινόμαυροι. Γιατι στο τριφύλλι δεν δόθηκαν κάποια φάουλ και κάποιες κάρτες, όμως στους γηπεδούχους δεν είχαν δοθεί οι αποβολές των Γεντβάι και Ιωαννίδη (όταν έσπρωξε τον παράγοντα του Άρη). Αν ο Στάβρεφ είχε σκοπιμότητα θα απέβαλε τουλάχιστον έναν παίκτη των πράσινων. Δεν είχε όμως και εν τελεί τα μεγαλύτερα παράπονα τα είχε ο Άρης.

Κάποιοι ωστόσο από το πράσινοι περιβάλλον προσπάθησαν να περάσουν μια άλλη εικόνα και στη συνέχεια είδαμε πως ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε με δύο κάκιστες εμφανίσεις και ισάριθμες βαριές ήττες. Η μία με 3-0 από την ΑΕΚ στην OPAP Arena και η άλλη με 0-1 από τον Άρη στη Λεωφόρο που σήμανε και το τέλος της διεκδίκησης του φετινού πρωτάθλημα τος.

Κώστας Παπαδόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα