Παναθηναϊκός: Ο Μπακασέτας του δίνει όσα έψαχνε

Φορτσάρει ο Παναθηναϊκός για να κλείσει όλα τα κενά του ρόστερ του. Στόχος το να κάνει εντός των ημερών τρεις μεταγραφές. Ο Τάσος Μπακασέτας είναι η πιο ηχηρή για μία σειρά από λόγους.

Η εντολή της διοίκησης ήταν ξεκάθαρη. Υπάρχει πλάνο ελληνοποίησης και ο καλύτερος τρόπος για να το υποστηρίξεις είναι να πάρεις τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας. Αυτό κάνει ο Παναθηναϊκός,

ο οποίος τα βρήκε με τον παίκτη και ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες με την Τραμπζονσπορ.

Από τους Τούρκους ήταν δεδομένο πως θα αποχωρήσει εάν όχι τώρα, στο φινάλε της σεζόν όταν και τελείωνε το συμβόλαιό του. Για τους «πράσινους» η περίπτωσή του δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και η πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ ήρθε και έδεσε. Τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση ο κόουτς του «τριφυλλιού», τον ξέρει καλά και κάπως έτσι ξεκίνησε σταδιακά το ψηστήρι μέχρι να πει το «ναι» ο 30χρονος μεσοεπιθετικός.

Γιατί έχει ανάγκη τον Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός

Ο Μπακασέτας θα γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες όλης της Stoiximan Super League. Ήταν ξεκάθαρο πως θα πρέπει να κάνουν μία υπέρβαση οι «πράσινοι» και δεν είχαν κανένα πρόβλημα για τον συγκεκριμένο παίκτη. Πρώτα απ’ όλα γιατί αναζητούσαν έναν ηγέτη.

Έχει βγει μπροστά φέτος ο Φώτης Ιωαννίδης, αλλά θες και άλλες προσωπικότητες όταν πας για πρωτάθλημα. Και το μεγαλύτερο προσόν του «Μπάκα» πέρα από τις αγωνιστικές του αρετές είναι αυτό, ότι δεν θα κρυφτεί. Όταν καίει η μπάλα, θα είναι εκεί. Θα πάρει την ευθύνη. Δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Έγινε και παραπάνω αναφορά στο πλάνο ελληνοποίησης και τη σημασία απόκτησης του αρχηγού της Εθνικής. Ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός στέλνει και ένα μήνυμα στους ανταγωνιστές του για το πόσο θέλει το φετινό πρωτάθλημα, την ώρα που ανεβαίνει ποιοτικά επίπεδο.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος ο Μπακασέτας έχει στοιχεία που έλειπαν με πρώτο το μακρινό σουτ και τις πολύ καλές εκτελέσεις του στις στατικές φάσεις. Θα δώσει γκολ από μία θέση που λείπουν και παράλληλα θα κλείσει από τώρα το κενό που αργά ή γρήγορα θα προέκυπτε. Ο λόγος φυσικά για τον Μπερνάρ, έναν παίκτη που δύσκολα θα μείνει μετά το φινάλε της σεζόν.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα