Τι ματσάρα, τι ντερμπάρα! Ο ΠΑΟΚ βγάζει αντίδραση, νίκησε την ΑΕΚ και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ με 3-2 και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος της Super League.

Ένα φοβερό ντέρμπι που τα είχε όλα, γκολ, ανατροπές, καλό ρυθμό και ένταση, με τους «ασπρόμαυρους» να είναι οι νικητές.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους,

ενώ ο Πινέδα απάντησε από την άλλη πλευρά. Ο Βίντα ήταν αυτός που έκανε το 1-2, ενώ ο Κωνσταντέλιας «χτύπησε» ξανά στο 81′, με τον Σάστρε να χαρίζει στην ομάδα του το τρίποντο στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν προχώρησε σε εκπλήξεις, δίνοντας φανέλα βασικού και πάλι στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς αλλά και τον Γιόνι Όττο.

Από την άλλη ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε συνταγή Παναθηναϊκού, με τον Αραούχο να παίρνει και πάλι φανέλα βασικού.

Οι δύο ομάδες έδειξαν μεγάλη… διάθεση με το «καλημέρα» της αναμέτρησης, με τους «ασπρόμαυρους» να πετυχαίνουν ένα γρήγορο τέρμα με τον Κωνσταντέλια να νικάει τον Αθανασιάδη και να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό.

Οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν αντίδραση, πήραν την κατοχή και πολιόρκησαν την αντίπαλη περιοχή. Η απάντηση ήρθε από τον Πινέδα ο οποίος με εκπληκτική κίνηση και τελείωμα έφερε στα ίσια το παιχνίδι μόλις στο 10ο λεπτό.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, ένταση, αλλά και ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, ενώ Κοτάρσκι και Αθανασιάδης έκαναν αισθητή την παρουσία τους με εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Δείγμα της έντασης στον αγωνιστικό χώρο ήταν και οι τέσσερις κίτρινες κάρτες στα πρώτα 45 λεπτά (τρεις για τον ΠΑΟΚ, μία για την ΑΕΚ).

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, με την κατοχή να είναι στο 46%-54% υπέρ των φιλοξενούμενων, ενώ αμφότερες οι ομάδες είχαν 4(3) τελικές.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ανατροπή στην ανατροπή και «ασπρόμαυρη» νίκη

Ανάλογη ήταν η συνέχεια και στο δεύτερο μέρος, με πολύ καλό ρυθμό και αρκετή ένταση, με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει τα ηνία, πολιορκώντας την αντίπαλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μπουν και πάλι μπροστά στο σκορ με τον Βίντα να στέλνει με κεφαλιά από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.

Εκπληκτική ήταν η εξέλιξη του ματς από εκείνο το σημείο και μετά, με τους «ασπρόμαυρους» να βρίσκουν απάντηση με τον Κωνσταντέλια να «χτυπάει» για δεύτερη φορά έξι λεπτά αργότερα φέρνοντας και πάλι το ματς στα ίσια.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν να μπουν και πάλι στο σκορ με τρομερό γκολ του Σάστρε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να μειώσουν στους τέσσερις βαθμούς την απόστασή τους από την κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας και ένα ματς λιγότερο.

Γκολ: Κωνσταντέλιας 3’, Κωνσταντέλιας 81’, Σάστρε 90’ / Πινέδα 9’, Βίντα 75’

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ότο (Σάστρε 46’), Μεϊτέ, Σβαμπ (Οζντόεφ 78’), Τάισον (Βιεϊρίνια 90+), Κωνσταντέλιας, Αντρίγια (Ντεσπόντοφ 78’), Μπράντον (Σαμάτα 70’).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Ρότα (Τσούμπερ 78’), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα , Ελίασον (Άμραμπατ 65’), Αραούχο (Γκατσίνοβιτς 65’) , Πόνσε (Λιβάι 78’).

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα