Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Ρίο Άβε έκλεισε το σπίτι της Πόρτο με 10

12:15 6/2/2024 - Πηγή: Sportime

Η Ρίο Άβε του Βαγγέλη Μαρινάκης έκλεισε το σπίτι της Πόρτο με 10 και έφυγε από την επικίνδυνη ζώνη στην Πορτογαλία ενώ λίγες ώρες μετά ο Ολυμπιακός έχανε με… κάτω τα χέρια.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε την απόφαση το καλοκαίρι

να επεκτείνει τις ποδοσφαιρικές του δραστηριότητες και στην Πορτογαλία, με την αγορά του 80% των μετοχών της Ρίο Άβε.

Στόχος να αποτελέσει η πορτογαλική ομάδα προθάλαμο κυρίως Βραζιλιάνων για τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τον Ολυμπιακό αλλά και έναν σταθμό για το δανεισμό παικτών, ώστε να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπως συνέβη πριν από λίγες μέρες με τον Μάριο Βρουσάι.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Ρίο Άβε έκλεισε το σπίτι της Πόρτο με 10

Η Ρίο Άβε λοιπόν, με μόλις μία ήττα στα τελευταία πέντε ματς από την πρώτη στη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος Μπενφίκα και τρεις ισοπαλίες στη σειρά καθώς και μία νίκη, έχει καταφέρει να βγει (σ.σ. με ισοβαθμία) από την επικίνδυνh ζώνη του υποβιβασμού ενώ στο επόμενο ματς, εντός έδρας, με την Κάσα Πία που βρίσκεται ακριβώς από πάνω της μπορεί να ξεφύγει.

Σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματά της η Ρίο Άβε, με το total market value της ομάδας να είναι στα 23,7 εκατ. ευρώ. λίγο κάτω από τη Μποαβίστα και λίγο πάνω από τη Βιζέλα, στην ενδέκατη συνολικά θέση στα total market value των ομάδων που συμμετέχουν στην Liga Portugal.

Για την ιστορία αν συμμετείχε ο Ολυμπιακός στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, με βάση το total market value του που είναι στα 116 εκατ. ευρώ, θα βρίσκονταν στην πέμπτη θέση κάτω από τις Μπράγκα (131 εκατ.), Πόρτο (257 εκατ.), Σπόρτινγκ (302 εκατ.) και Μπενφίκα στα 365 (εκατ.).

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Καμία επαφή προς το παρόν με Μπακχάρ

Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο εκλεκτός του Καρεμπέ για τον πάγκο

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα