Κορονοϊός: Η τιμή του ρυζιού σε υψηλά επταετίας

Με την πανδημία του κορονοϊού, οι τιμές του ρυζιού αγγίζουν υψηλά επταετίας.

Ο κορονοϊός αναγκάζει τις κυβερνήσεις να αυξάνουν τα αποθέματά τους σε βασικά είδη διατροφής και ένα από τα αποτελέσματα της πράξης αυτής, είναι οι τιμές του ρυζιού να αγγίζουν υψηλά επταετίας. Μάλιστα, η τιμή του ρυζιού έχει ενισχυθεί σε υψηλά επταετίας, καθώς αυξάνεται η ζήτηση από τις χώρες εισαγωγής, την ώρα που οι εξαγωγείς βάζουν πλαφόν στις παραδόσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της 'Ενωσης Εξαγωγέων

Ρυζιού Ταϊλάνδης, το λευκό ρύζι -που αποτελεί βασικό σημείο αναφοράς- έχει ανατιμηθεί 12% στο διάστημα από τις 25 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, με τις τιμές του ρυζιού να έχουν αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2013, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Reuters.

Επίσης, τις ανατιμήσεις τροφοδοτούν οι προσδοκίες για υψηλότερη ζήτηση, καθώς ορισμένες εξαγωγοί χώρες, όπως η Ινδία και το Βιετνάμ, αντιμετωπίζουν προβλήματα στις εξαγωγές λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η Ασία παράγει το 90% της παγκόσμιας προσφοράς ρυζιού και καταναλώνει περίπου το αντίστοιχο ποσοστό.

Ακόμη, στην Ινδία, οι έμποροι ρυζιού έχουν σταματήσει να υπογράφουν νέα συμβόλαια, καθώς τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και η έλλειψη εργατικών χεριών δυσκολεύουν την παράδοση των υφιστάμενων συμβολαίων. Την ίδια στιγμή, ορισμένες χώρες, όπως το Βιετνάμ, επέβαλαν περιορισμούς στις εξαγωγές.

Ενίσχυση της οικονομίας

Ναυάγιο στη συνεδρίαση του Eurogroup, που διέκοψε τις εργασίες του, μετά από ολονύχτιες διαβουλεύσεις και θα συνεχίσει με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη.

«Μετά από 16 ώρες συζητήσεων, ήρθαμε κοντά σε συμφωνία αλλά δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο», έγραψε στο Twitter o Μάριο Σεντένο ανακοινώνοντας την αναβολή του Eurogroup.

Στην τελευταία ανακοίνωση του εκπροσώπου του Μάριο Σεντένο, είχε γίνει γνωστό, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ βρίσκονταν σε «καλό δρόμο» για να καταλήξουν σε συμφωνία, όσον αφορά το πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, μεταφέροντας την συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των αποφάσεων στις 11 το πρωί της Τετάρτης

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα