Γαρίδες Ταϋλάνδης σε γάλα καρύδας
ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
700 γρ. γαρίδες, ωμές, καθαρισμένες (αν θέλετε αφήνετε 4-5 ακαθάριστες)
400 ml Aroy-D coconut milk
400 γρ. Royal Umbrella Thai Jasmin Rice
Φυλλαράκια κόλιανδρου
1 λάιμ
Για την πάστα κάρυ:
3 κλωναράκια λεμονόχορτο
2 μέτρια κρεμμύδια
50 γρ. τζίντζερ
4 σκελίδες σκόρδο
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά
50 γρ.
30 γρ. φρέσκο κόλιανδρο
80 γρ. φυστικοβούτυρο
1-2 κουταλάκια Uni-Eagle Sriracha Hot Chili sauce
40 γρ Takahiro soy sauce
50 γρ Sweet Chilli Sauce
1 κουταλιά Cock Brand Tom Tum hot & Sour Paste
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά για την πάστα κάρυ. Αλέθετε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τις ακαθάριστες γαρίδες να πάρουν χρώμα και να είναι μόλις ψημένες. Τις βγάζετε σε ένα πιάτο.
Βάζετε στο τηγάνι την πάστα κάρυ. Ψήνετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου, μέχρι η πάστα να γίνει αρωματική και να πιο παχύρευστη. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις γαρίδες και σιγοψήνετε για 8-10 λεπτά μέχρι οι γαρίδες να είναι τελείως ψημένες.
Ξεπλένετε το Jasmin rice μία φορά. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια (750 ml) νερό, σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνετε τη φωτιά, καλύπτετε την κατσαρόλα και ψήνετε για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το ρύζι σκεπασμένο να σταθεί για άλλα 30 λεπτά.
Σερβίρετε το κάρυ με το ρύζι, γαρνίροντας με φυλλαράκια κόλιαντρο και φρέσκο λάιμ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές
- Μουστοκούλουρα, σπιτικά και αφράτα!
- Αρνίσιο μπούτι με δεντρολίβανο και θυμάρι
- Αρνίσια ραχοκοκαλιά µε gravy sauce και λάδι τρούφας
- Άγριο λαβράκι µε ρίζες λαχανικών και πατατίτσες
- Καλοκαιρινή τούρτα λεµόνι
- Μαχαλεπί λιβανέζικο με φρυγανιές
- Καζάν ντιπί µε µαστίχα Χίου
- Καλοκαιρινό ταζίν αρνιού
- Γαρίδες peri peri
- Κολοκυθοκεφτέδες µε ντιπ κόκκινης πιπεριάς