Κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών του Αριστοτελείου Κολλεγίου στο Offenbach/Γερμανία με το πρόγραμμα Erasmus.

10:12 9/5/2024 - Πηγή: Sch

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο πραγματοποίησε ομαδική κινητικότητα 10 μαθητών με 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus+ ΚΑ210 «Manga United» με σχολείο υποδοχής το Marienschule στο Offenbach της Γερμανίας, από 20 ως 27 Απριλίου 2024. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός βιβλίου Manga, που θα αντλεί τη θεματολογία του από τις εμπειρίες των μαθητών/μαθητριών στο πρόγραμμα, που αφορούν τις ενότητες:  «Περιβαλλοντικά βιώσιμες και υπεύθυνες πρακτικές» και την «Ένταξη και πολυμορφία».

Συγκεκριμένα, οι  μαθητές/μαθήτριες:

παρακολούθησαν σεμινάρια
δημιουργίας Manga από την κα Χριστίνα Πλάκα,συμμετείχαν σε workshop με τους υπεύθυνους της Υπηρεσίας Ένταξης του Offenbach,συμμετείχαν ενεργά στο workshop «Food saving: environmentally friendly cooking»,συναντήθηκαν με την Ελληνική Κοινότητα στο Offenbach και παρακολούθησαν workshop με θέμα «ενσωμάτωση από γενιά σε γενιά» καιπαρακολούθησαν workshop στο Mareinschule με θέμα «Ευρώπη και ευρωπαϊκές αξίες» από την κα. Sonia Wölte.

Κατά τις ημέρες παραμονής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Φρανγκφούρτη και να επισκεφτούν τον Πύργο Μάιν, τον μεγαλειώδη ναό St. Bartholomaus, την εντυπωσιακή γέφυρα Iron Bridge με σημείο αναφοράς στον Όμηρο και το κτίριο Eurotower.

Σημαντική ήταν η στιγμή της συμμετοχής των μαθητών/μαθητριών στην Γενική Συνεδρίαση Δημοτικών Συμβούλων του Offenbach.

Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινά για το Αριστοτέλειο Κολλέγιο με το πρόγραμμα Erasmus, που αποτελεί πλέον βασικό εκπαιδευτικό θεσμό για την εκπαίδευση των  μαθητών/μαθητριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα