Ομαδική κινητικότητα μαθητών Erasmus+ KA121 του 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς στην Ίμολα, Ιταλία

09:50 30/4/2024 - Πηγή: Sch

Το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς οργάνωσε και πραγματοποίησε ομαδική κινητικότητα 22 μαθητών με 3 συνοδούς εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο του διαπιστευμένου σχεδίου Erasmus+ ΚΑ121 2023-2024, με σχολείο υποδοχής το σχολείο Liceo Rambaldi Valeriani Alessandro da Imola της Ιταλίας, από 14 ως 19 Απριλίου 2024. Κατά τις ημέρες παραμονής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν και να βελτιώσουν τις γλωσσικές και ψηφιακές τους ικανότητες, να γνωρίσουν το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα, να αναγνωρίσουν τα παραδοσιακά τρόφιμα και την

ευεξία ως βασικό κομμάτι του πολιτισμού και της κουλτούρας των δύο χωρών, και να ανακαλύψουν ομοιότητες και διαφορές σχετικά με την ευρωπαϊκή ταυτότητα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κινητικότητας οργανώθηκαν τα παρακάτω:

Στο πλαίσιο της γνωριμίας με το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα οργανώθηκε παρουσίαση και συζήτηση μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι μαθητές επισκέφτηκαν την ιστορική πόλη της Μπολόνια, ξεναγήθηκαν στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια, το παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη, καθώς και στα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης.

Στο πλαίσιο της γνωριμίας με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της περιοχής οι μαθητές συμμετείχαν σε ομάδες και ακολούθησαν τη διαδικασία προετοιμασίας και παρασκευής ιταλικών ζυμαρικών, και στη συνέχεια δοκίμασαν το αποτέλεσμα τρώγοντας όλοι μαζί ένα θαυμάσιο και υγιεινό μεσημεριανό. Οι μαθητές συμμετείχαν σε γυμναστικά παιχνίδια και επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη της πόλης. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο μουσείο Palazzo Tozzoni όπου οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήριο με θέμα “The museum and the 5 senses. Visit and sensorial workshop at the Palace”. Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη διάσημη αγωνιστική πίστα Formula 1 της Ίμολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα