Microsoft VS FTC: σημειώσατε 1!

10:53 12/7/2023 - Πηγή: Plaisio

Η νίκη της Microsoft στην διαμάχη με το US Federal Trade Commission (FTC) την φέρνει πιο κοντά στην εξαγορά της Activision Blizzard.

Η δικαστική διαμάχη της Microsoft με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής ανέδειξε νικητή τον αμερικάνικο κολοσσό σε ο,τι αφορά την εξαγορά της Activision

Blizzard.

Το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε ώστε να εξεταστεί το πόσο θα επηρεάσει την αγορά μια τέτοια μεγάλη εξαγορά, αφού franchises όπως το Call of Duty, το Candy Crush και το Diablo είναι πάρα πολύ δημοφιλείς και σε άλλες πλατφόρμες όπως το PC, το PlayStation 5 και το Nintendo Switch.

Μετά από τις πολλαπλές διαβουλεύσεις, στις οποίες αναμίχθηκε η Sony και η Nintendo λόγω έννομου και οικονομικού συμφέροντος, το δικαστήριο αποφάνθηκε πως δεν προκύπτουν έγγραφα εσωτερικά της Microsoft ή σε επικοινωνία με άλλες εταιρίες που να δηλώνουν πως υπάρχει πρόθεση να περιοριστεί η κυκλοφορία των τίτλων της Activision Blizzard σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες μετά την εξαγορά. Που σημαίνει πως ο,τι παρουσιάστηκε μέχρι τώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου, δεν έρχεται σε αντίθεση με την δημόσια ανακοίνωση της Microsoft πως δεν έχει σκοπό να περιορίσει το franchise του Call of Duty στο PlayStation, όπου είναι η δημοφιλέστερη πλατφόρμα για τους συγκεκριμένους τίτλους.

Παρά τα καλά νέα για την Microsoft, ο δρόμος για την εξαγορά δεν είναι ακόμα ανοιχτός. Η νέα διαμάχη θα έχει επίκεντρο την Μεγάλη Βρετανία, αφού η ανάλογη επιτροπή εμπορίου (CMA) εκφράζει τον προβληματισμό της για την απόφαση και ετοιμάζει το έδαφος για εκ νέου διαβουλεύσεις.

Η προσφορά της Microsoft για αγορά της Activision Blizzard ανέρχεται στα 68.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρά του ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, οι δύο εταιρίες γιόρτασαν την δικαστική νίκη στα social media με τον Phil Spencer να λέει χαρακτηριστικά «Είμαστε ευχαριστημένοι που το δικαστήριο αποφάνθηκε γοργά υπέρ μας», ενώ ο εκπρόσωπος της Activision Blizzard Lulu Cheng ανέφερε χαρακτηριστικά «Ένα δίκαιο και ουδέτερο δικαστήριο έφερε το σωστό συμπέρασμα για την εξαγορά, βασισμένη σε γεγονότα και νόμους».

The post Microsoft VS FTC: σημειώσατε 1! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα