«Γυναίκες επί σκηνής»: βραδιά ανάγνωσης για την 8η Μαρτίου

00:57 5/3/2024 - Πηγή: Diastixo

Οι Εκδόσεις Θράκα και το Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων Κατά της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών «Η Φωνή της» σας προσκαλούν στη βραδιά ανάγνωσης για την 8η Μαρτίου, με τίτλο «Γυναίκες επί σκηνής», την Παρασκευή στις 8 Μαρτίου 2024, στις 20:30, στο Altai (Θεμιστοκλέους 65, Αθήνα).

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι: Βαρβάρα Ρούσσου, Κατερίνα Παπαντωνίου και Βάγια Κάλφα.

Συμμετέχουν οι: Ιωάννα Λιούτσια, Βίκυ Μπρούσαλη, Έλενα Πολυγένη, Ανδρονίκη Τασιούλα, Δώρα Κασκάλη, Ειρήνη Μαργαρίτη, Παυλίνα Μάρβιν, Γωγώ Πονηράκου, Μαρίνα Κανακάκη, Γεωργία Οικονομοπούλου,

Χρυσούλα Γεωργούλα, Γιούλη Βολανάκη, Τζούλια Γκανάσου, Ελένη Γούλα, Σίσσυ Δουτσίου, Σόνια Ζαχαράτου, Νατάσα Σίδερη, Στέλλα Κουρμούλη, Εύη Λαμπροπούλου, Πέννυ Μηλιά, Κατερίνα Ι. Παπαντωνίου, Αλέκα Πλακονούρη, Πόπη Δέλτα, Γεωργία Διάκου, Έφη Ζωγράφου, Κλειώ Κοκολάκη, Ελένη Λάκη, Έφη Καλογεροπούλου, Αγνή Μπαγκέρη, Βάγια Κάλφα, Marija Dejanović, Νίκη Χαλκιαδάκη, Βάσω Χριστοδούλου, Λίλα Κονομάρα, Ρούσα.

Η 8η Μαρτίου, καθιερωμένη ως Ημέρα της Γυναίκας, δεν είναι άλλη μια επέτειος ούτε άλλος ένας μαζικός εορτασμός. Είναι μια μέρα-υπενθύμιση ότι η κάθε μορφής έμφυλη βία υπάρχει ακόμα και τη βιώνουμε καθημερινά και ασφυκτικά. Στο σπίτι, στον χώρο εργασίας, στους ενδιάμεσους χώρους –μέσα συγκοινωνίας, χώρους αναψυχής, στον δρόμο– καλούμαστε συνεχώς να ρυθμίζουμε τ@ εαυτ@ μας, να περιορίζουμε τα σώματα και την κυκλοφορία μας, προκειμένου να αποφύγουμε τη βία την οποία διδασκόμαστε ότι οφείλαμε να είχαμε προβλέψει. Την ίδια στιγμή, καλούμαστε να δείχνουμε ότι όλα έχουν λυθεί και να γιορτάζουμε τέτοιες μέρες με ευχές και λουλούδια.

Πιστεύοντας βαθιά ότι η τέχνη δεν είναι μόνο ομορφιά, αλλά μέσο κοινωνικής αλλαγής, επιλέξαμε μέσα από τον λόγο της λογοτεχνίας αυτή τη μέρα να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε αυτή τη συνθήκη και σας καλούμε στη βραδιά ανάγνωσης που διοργανώνουμε. Στο τέλος της βραδιάς θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ όποι@ από το κοινό θέλει να απαγγείλει έργο του σχετικό με την έμφυλη βία, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτ@.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό θα μπορεί να αγοράζει βιβλία των συμμετεχουσών και άλλων γυναικών συγγραφέων. Το 50% των εσόδων θα δοθούν στο καταφύγιο γυναικών του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης.

Το καταφύγιο του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης είναι μία γυναικεία οργάνωση βάσης με εθελοντικό χαρακτήρα, που οργανώνει δράσεις γύρω από τα θέματα που αφορούν τις γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέλη του Δικτύου είναι γυναίκες κι ομάδες γυναικών που παίρνουν μέρος σε εκστρατείες με στόχο να επηρεάσουν την ελληνική κι ευρωπαϊκή πολιτική για τα θέματα ισότητας. Το καταφύγιο είναι μια δομή φιλοξενίας γυναικών προσωρινής διαμονής μέχρι τα θύματα κακοποιήσης να εγκατασταθούν σε μόνιμη δημόσια δομή φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών. Τα έσοδα θα δοθούν για την περίθαλψη και φάρμακα προς τις φιλοξενούμενες γυναίκες και θηλυκότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα