«Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» της Μαργαρίτας Μαντά για την Άλκη Ζέη στον «Δαναό»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη 2023, το CineDoc, που προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις γύρω από ποικίλες θεματικές, όπως το περιβάλλον, η ισότητα των φύλων, η συμπεριληπτικότητα, η εκπαίδευση, η ιστορία κ.ά., περιλαμβάνει φέτος στο πρόγραμμά του και παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης (Alki’s long

walk) της Μαργαρίτας Μαντά, αφιερωμένο στην αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων, Άλκη Ζέη, δίνοντάς μας για μία ακόμα φορά την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, στον κινηματογράφο «Δαναός» (Λ. Κηφισίας 109).

Πρόκειται για έναν κινηματογραφικό περίπατο στον βίο και την πολιτεία της σπουδαίας συγγραφέα. Μέσα από τον φακό της, η σκηνοθέτρια παρουσιάζει τη ζωή της Άλκης Ζέη, που κουβαλάει ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα, και το συγγραφικό της έργο που έχει καταξιωθεί διεθνώς, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων. Κυρίαρχη είναι η μαρτυρία της ίδιας της Άλκης Ζέη, η οποία πλαισιώνεται από μαρτυρίες της αδελφής της Ελένης Κόκκου και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της, του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Μαργαρίτα Μαντά, την παραγωγό Στέλλα Θεοδωράκη και τη Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέα και κριτικό παιδικών βιβλίων.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Μαντά
Σενάριο: Πέτρος Σεβαστίκογλου, Μαργαρίτα Μαντά
Ηχοληψία: Γιάννης Αντύπας
Μοντάζ – Σχεδιασμός ήχου: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Μουσική: Χρήστος Δεληγιάννης
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Φωτογραφία: Ηλίας Αδάμης, Δημήτρης Κασσιμάτης

Διάρκεια: 88 λεπτά

Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του CineDoc.

Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν όλα τα έργα της Άλκης Ζέη.

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το «Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

https://youtu.be/4UXIuGpxIF8?si=IJhbn0jZnChH_3D7&app=desktop

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άλκης, Μαργαρίτας Μαντά, Άλκη Ζέη, Δαναό,alkis, margaritas manta, alki zei, danao