Ειδικό Τέλος Ακινήτων: πρόβλημα με εξαιρέσεις και διορθώσεις λαθών – Εξετάζουν παράταση

12:49 11/1/2012 - Πηγή: Econews

Καθυστερήσεις και ταλαιπωρία περιμένουν τους πολίτες που επιθυμούν να διευθετήσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Οι πολίτες που εμπίπτουν στις κατηγορίες εξαίρεσης  (διαβάστε ποιες κοινωνικές ομάδες εξαιρούνται) από το ειδικό τέλος ακινήτων, όπως τις έχει προσδιορίσει το ΥΠΕΚΑ, οφείλουν να υποβάλουν σχετική ηλεκτρονική

αίτηση.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, αφού επεξεργαστεί τις αιτήσεις, αποστέλλει αρχείο στην αρμόδια ΔΟΥ και ο προϊστάμενός της αποφασίζει, εκτός από την αναστολή διακοπής του ρεύματος, την καταβολή του τέλους σε περισσότερες δόσεις ή -εφόσον πιστοποιείται απόλυτη οικονομική αδυναμία- τη διαγραφή του τέλους ακινήτων.

Σε περίπτωση που δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής οφείλουν να πάνε στην Εφορία της περιοχής τους.

Αντίστοιχα, όσοι θέλουν να διορθώσουν λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ επισκέπτονται τον αρμόδιο Δήμο.

Εκεί, όπως αναφέρει δημοσίευμα του in.gr, αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς τα αρμόδια γραφεία σε Δήμους και Εφορίες είναι υποστελεχωμένα.

Εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάζονται το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείει να δοθεί παράταση τόσο στη διαδικασία διόρθωσης των στοιχείων υπολογισμού του τέλους ακινήτων, όσο και στο χρόνο υποβολής των αιτημάτων εξαίρεσης.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα